ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - В очакване на ваканцията!

• 47 194
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
  • София
zazu, 24то не ставаше още по мое време, за сега не знам, но силно се съмнявам. В 95то беше големият до 4клас, не бях хич доволна, но за среден курс май не е трагедия.  ММ е учил там до  8клас с руски и е било топ, но сега не е същото.

# 316
Zazu, 24-то в никакъв случай. Отдавна е пълна дупка!

# 317
  • София
Направо го изтривам тогава него от списъка.

# 318
  • София
66-то не си го помисляй.Викат му циганското.ПОнякога разхождам куето там.Блу  го гледа от балкона... Имам няколко  познати деца, които учат в 203.Уж езиково го водят.Ако гледа в този район на София да погледнете 151

# 319
Ако става въпрос за 66-то в Овча купел не го препоръчвам, дори и за дете с нисък бал.
151 е по добър вариант. А още по добър е 88.
Зависи от къде ще се придвижва детето - метростанцията е точно до него.

# 320
Момичета,
помагам на приятелката ми да наредим желанията на младежа, който има нисичък бал - 211 при удвояване и 245 да речем при утрояване на БЕЛ.
Таргета е предприемачески профил най-вече.
Прегледах училищата, но част от тях нищо не ми говорят.
Може ли отзиви за: 47-мо, в което има доста паралелки обявени, 66-то, което пък изобщо не присъства в миналогодишните балове, 24-то, 94-то, 203-то, 137-мо, 19-то, 95-то и национално средно училище.
Всяка информация ще е от полза.
Благодаря!

Само 19-то СУ от изброените е добър избор. Като видите отзивите за училищата в Google Maps, и то скорошни, всичко се разбира. По-скоро да се насочи към някоя от паралелките "Софтуерни и хардуерни науки", няма да има шанс за 19. СУ Confused

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 10:27 от мамчето овенче

# 321
  • София
Благодаря ви, момичета! Вие сте сила Flowers Hibiscus
От Люлин ще пътува.
Гледах и ДЗИ резултатите и някои училища при по-нисък бал за прием после показват по-високи резултати на ДЗИ БЕЛ.
Например 33-то, което ще има предприемачески тази година, 137-мо в Люлин.
Реално имат по-добри резултати от 23 и 203-то.
Малко ми е трудно да отсея кое от двете трябва да има по-голяма тежест при избора.

# 322
  • у дома...
Благодаря ви, момичета! Вие сте сила Flowers Hibiscus
От Люлин ще пътува.
Гледах и ДЗИ резултатите и някои училища при по-нисък бал за прием после показват по-високи резултати на ДЗИ БЕЛ.
Например 33-то, което ще има предприемачески тази година, 137-мо в Люлин.
Реално имат по-добри резултати от 23 и 203-то.
Малко ми е трудно да отсея кое от двете трябва да има по-голяма тежест при избора.
Зазу, 33 ЕГ не е много добра идея.

Щом ще пътува от Люлин, значи с метрото би му било удобно в почти всички райони. За 203 съм чувала добри неща.

# 323
За 23 - то не знам,но не препоръчвам 203-то.203-то е бившо 142 СОУ с изучаване на чужди езици – западноевропейски и славянски, съвместно със СУ “Св. Климент Охридски”.Докато директор беше Марийка Попова у-щето беше много добро.След това постепенно придоби славата на посредствено у-ще.Преди две години се изненадах,че балът на първо класиране се оказа по-висок от предвидения.Следващите класирания поразместиха картинката.Познавам две добри учителки от там и може за една година да са се променили нещата.

# 324
  • София
Не мога много да дам акъл. Ако съм в такава ситуация, вероятно ще се боря до 4-то и по-нататъшни класирания за 19-то. Останалите споменати училища вероятно са почти едни и същи.
ПП: Също така бих опитала и с Ломоносов, там има наистина чудесни специалности при евентуален интерес към тях от страна на детето, от много места се чува, че училището се ръководи доста добре (директор е бившият зам. министър на образованието Таня Михайлова).

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 11:02 от Red

# 325
  • София
И това с пътуването  и метрото не е точно така, защото когато се прави връзка с две линии се губи време.И то не е малко.А идеята да идеш от люлин в  Хаджи ДИмитър  пак за посредствено училище ми се губи....
( в 88-мо няма предприемачески профил  тази година)

# 326
  • София
Не мога много да дам акъл. Ако съм в такава ситуация, вероятно ще се боря до 4-то и по-нататъшни класирания за 19-то. Останалите споменати училища вероятно са почти едни и същи.
ПП: Също така бих опитала и с Ломоносов, там има наистина чудесни специалности при евентуален интерес към тях от страна на детето, от много места се чува, че училището се ръководи доста добре (директор е бившият зам. министър на образованието Таня Михайлова).

Ломоносов с този бал няма как да стане. Не знам каква ви е информацията за училището, но дори в "Измервателна техника" балът не е паднал под 270 точки. А за "Компютърна техника", в която учи синът ми, беше около 400 точки плюс минус миналата година.

Евентуално "Попов" може да се пробва с този бал.

# 327
  • София
Аз съм чувала добри отзиви за 33-то от позната с близначки. Май са набори.
Освен това на ДЗИ Бел има над 4.50 през 2022 и 2021. Резултатите са съпоставими с тези на 19-то.
Минавала съм покрай него покрай с Лъчо като обикаляхме квартала с количката. Не са ми направили някакво неприятно впечатление младежите като държание. А от Люлин е с един автобус и малко ходене.
За сравнение 203-то с доста по-висок бал има с над половин единица по-ниски резултати на ДЗИ . За 2022 са почти цяла единица, което си е разлика.

# 328
  • София

Ломоносов с този бал няма как да стане. Не знам каква ви е информацията за училището, но дори в "Измервателна техника" балът не е паднал под 270 точки. А за "Компютърна техника", в която учи синът ми, беше около 400 точки плюс минус миналата година.

Евентуално "Попов" може да се пробва с този бал.
Става въпрос да се следи до последно, понякога се обявяват свободни места между 10ти и 15ти септември.

# 329
Звънче, всички файнъли в 10клас ли са с тежест 10%, или само нво-то?
В девети бяха с тежест 20%.

Общи условия

Активация на акаунт