Банята - тема 44

• 36 700
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, поръчахме бойлер за банята Ariston, който се оказа с щепсел и ще бъде включен в контакт, а не директно в ел.мрежата. Няма ли да е опасно постоянно да седи включен в контакта и да е изложен на влага?
Ами нали заводски така е произведен? Нали няма да го монтирате до душа? Ако махнете щепсела може да останете без гаранция. Два бойлера имам, които са с щепсели. Сега и още 4 на друго място ще слагаме.

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 14:12 от drago_2008

# 421
  • Разпиляна във въображението
Ние приключихме с ремонта. Сложихме си шкафа и мивката от ИКЕА, монтирахме вик-то и накрая горното чекмедже не се прибира напълно. Опира. Яд ме е, че изхвърлих схемата, но не разбирам къде съм сбъркала! Тъй като сме купили и шкафа и мивката преди време, сега смесителите са други и от магазина не успяха да ни кажат къде бъркаме. Всяка част си е на мястото, нищо излишно и греда Simple Smile

Ако някой е купувал този шкаф и евентуално мивка от ИКЕА, били споделил имал ли е подобен проблем?
https://www.ikea.bg/products/bathroom/vanity-units/bathroom-sink … a816-b90378781434
Скрит текст:

# 422
Моля, някой, който си хвали майстора, да ми го отстъпи за един бърз ремонт BlushSunglassesJoy
Хайде, не се скръндзете, искам и аз да си имам нова баня, и нова тоалетна Blush
Благодаря!

За София става въпрос Simple Smile

# 423
По това време на годината за "бърз ремонт" не знам, дали би откликнал даже и майстор с две леви ръце😆
А свястните са заети по всяко време и трябва да се чака.

# 424
Мириел, да не опира отзад чекмеджето в сифона или мека връзка?
Друг вариант е да не сте монтирали точно на място водачите за чекмеджето.
Пробвайте да извадите долното чекмедже и да погледнете отдолу през този отвор какво се случва с горното - да не опира някъде.

# 425
И при нас стана така.
Опира сифонът.
Майсторът без дс ни пита много е изрязал част от дъното на шкафа, за да се затвори, но аз планирам да го възстановя с много тънък пластмасов лист или шперплат...

# 426
Мандаринка го е казал , но и аз да потвърдя. Имам подобен шкаф, не от Икея, а на Рока, но мисля, че принципът е един и същ. При нас имаше и двата проблема - и опиране в сифона, и после - трудно се намести чекмеджето в правилна позиция, за да се затвори. По първия проблем - сменихме твърдия сифон с мека връзка - едни гофрирани и доста евтини. Казвам сменихме, защото преди инсталацията отзад беше правена за друга мивка, то и оттам дойде проблемът - сифонът се включва много ниско в канала и опира в чекмеджетата. Мъжът ми му прави дълго време някакви магии, докато се намести. А за втория проблем - лежа под чекмеджето един час, докато го направи в правилна позиция, за да се затвори плавно. Преди месец се наложи да маха чекмеджетата пак и като ги постави - едното си влезе лесно, но другото пак му скъси живота. Изглежда много лесно уж да се поставят в отворите и да "щракне", да, ама не. Така че изследвайте къде е проблемът ви.

# 427
  • Разпиляна във въображението
Благодаря!

# 428
Здравейте, скоро ще вдигаме втори етаж на къщата ни и банята мога да я направя както искам. Въпросът ми е според вас колко кв.м. е добре да бъде, хем да не е малка, хем да не е много голяма. Аз мисля около 5.5-6кв. Няма да има вана, пералня и подобни. Само душ кабина, мивка с шкаф и тоалетна

# 429
Zwezdi4ka, и нашата баня е около 5-6 м2, като в нея има мивка с шкаф и параван, който отделя частта за къпане.
Напълно просторна и достатъчна е. По-голяма ако я направиш, ще празнее, ще трябва да я пълниш с мебели, които ще изискват допълнителна поддръжка. Аз не си падам по натурии, на които ще трябва да слугувам.

# 430
Нашата баня е 4 квадрата и събира добре всичко, но на границата. Е, и е с удобни пропорции и разположение, което е много важно. Но все пак 5-6 квадрата ще е съвсем ОК и свободно ще вместите всичко.

# 431
Здравейте, скоро ще вдигаме втори етаж на къщата ни и банята мога да я направя както искам. Въпросът ми е според вас колко кв.м. е добре да бъде, хем да не е малка, хем да не е много голяма. Аз мисля около 5.5-6кв. Няма да има вана, пералня и подобни. Само душ кабина, мивка с шкаф и тоалетна
До към 6-7 кв.м. е нормална. Влезте в темата за
https://m.bg-mamma.com/?topic=1532889.new#new мисля ще е по-полезно Wink .

# 432
  • София
Без вана, за мен, 4-5 е достатъчно.

# 433
ако имат минерална вода в двора може и една римска баня да сложат с басеинче, пейки за масаж ... Simple Smile

# 434
  • Варна
Леко завиждам на "нормалните" бани по 6 - 7 квадрата, предвид че едната ни спалня в момента е 8 и нещо. Grinning Доста жилища съм сменила и никога не съм разполагала с баня над 3 - 4 квадрата. Няма ли да изглежда твърде празно, ако наистина ще е само баня с душ?

Общи условия

Активация на акаунт