Магията на изтока - тема 71

• 28 635
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
bb6,
Скрит текст:
Дам,тя разбра, че няма да се ожени за него когато замина за Канада, но си остана копнежа или донякъде любопитството и за това го потърси в социалните медий. Това е съвсем естествено, защото бяха приятели, но след всичките разговори и когато се срещнаха си е някак нормално да те завладеят чувствата от първата любовта, а при тях беше толкова невинна и чиста.

# 391
Moving - епизоди 7 от 20

Извратеното съвременно корейско кино. Този нов корейски сериал на Disney + е истинска трибуна на насилието. Превъртях седемте излезли днес епизода с единственото желание да видя само Него, а той се появи в последните секунди на 7-ми епизод и... летеше, за Бога.
Насилие в училище, тормоз, извратени човешки отношения... Опитват се да задминат Калмара по лудост ли?!? И тази помия ще я гледат милиони по света, отвратително. Севернокорейците също са намесени. Нямам думи какви глупости видях.

# 392
  • MJF
Fix You
4-5 изгледани. Доволна съм до тук. Тези 2 серии бяха особено интересни. А още повече как завърши епизод 5 с тези барабани. И аз ги ползвам така.
Сега като медицински/психиатричен ясно че това е сериал, нахвърлят разни диагнози и прочие. Но ако не се фокусира тясно в/у тях човек а гледа общата картина - добре е до тук сериала. Явно насочен към обръщане на внимание на редица детайли.
Например работното време на персонала на такова отделение и не вместващите се в стандартите пациенти. Или пък работата на охраната по протокол и пациентите на психиатричното отделение. Колко неща , специфики и сложнотии има в цялата таз работа.
Оооо , щях да забравя а исках и това да споделя. Нашия любим секретар Ким - Choi Jung-Woo тук в ролята на баща на главния герой. Изключително способен хирург e бил,  много лош баща и по настоящем пациент с деменция. Образа е едновременно трагичен но и комичен до абсурдност и се забавлявам как го играе Choi Jung-Woo Mr. Green

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 22:04 от Шошулчо

# 393
Mitaraike, Enjou Suru - Край

Интересен до самия финал сериал по манга. Останах изненадана от това кой е истинския виновник за пожара. Малките грешки могат да доведат до огромни проблеми и да променят човешки съдби.
Всички главни герои в историята са едни от най-любимите ми японски актьори и актриси и е похвално, че са успели да ги съберат заедно в тази продукция, пък макар и за Нетфликс.
Дори нямаше антагонист в тази история, само объркани герои, които осъзнаха и поправиха грешките си. В смисъл, все пак това е японски сериал и доброто винаги възтържествува (в 99.99% от случаите), поуките са взети, а зрителя доволен на финал.
Мей и Асука бяха хубава двойка.

Довечера започва новия сериал на Хе Джин - The Killing Vote. Отново насилие, че и хорър. По един епизод на седмица по SBS.
Първенци са корейците щом става дума за насилие на екран, но на Хе Джин му отиват екшън ролите.

Ще си пусна отново откъси с него, Ман Шики и Пак Ки Унг в Kkondae Intern.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 16:03 от rossonera

# 394
  • MJF
Брей, Рос, "мина го на един дъх", така да се каже.
Като знам че ме чакат 2 добри заглавия на японския фронт, не бързам след "Грейс" към тях. Чакам малко да отлежат нещата за да ги оценя както се полага.

Виждам че и на другия "страшен " по каст японски сериал са ми качили 2 готови серии. Vivant . Да видим дали ще е до края.

Тези двамцата горе Mr. Green

# 395
Vivant е пуснат с превод на английски само за японските диалози, но историята се развива в няколко други азиатски страни (художествена измислица) и се говори на "техните" езици, които имат единствено японски субтитри, но не и субтитри на английски. Трябва да се чака за хубав английски превод.

От това, което видях и разбрах от японските диалози:

Скрит текст:
Историята е интересна - започна с това, че една компания превежда на друга 10 милиона долара, но всъщност сумата е била подправена на 100 милиона, т.е. добавена е още една нула при трансакцията. От счетоводството отричат те да са променяли сумата, а и следите доведоха до грешка на Масато Сакай, макар той да е убеден, че не го е сторил.
Сега започна търсенето на тези липсващи 90 милиона долара, които (предполагам) са потънали в нечий корумпиран японски джоб. Обвиниха героя на Масато Сакай за липсващите пари и започна неговия личен ад, в търсене на тези пари.
Много е налудничево всичко, което започна да се случва - и откъм странни герои, които се появиха, и измислени средноазиатски държави, градове, банки, а за капак и кадри от пустинята и бедуини, които спасиха умиращия Масато Сакай.

В Япония историята продължава да увеличава рейтинга си (логично, защото е от създателя на Наоки Ханзава), но тази история бих я препоръчала единствено на хора с опит в японското кино. Хора, запознати с бита, нравите и начина, по който мисли и действа един японец, още повече работещ за огромна компания и опериращ с огромни суми пари.
Има по малко от Наоки Ханзава (култовия герой на Сакай-сан), има по малко от книгите на Джун Икейдо, но има много типични единствено за японците похвати в киното. Западен зрител, без никакъв опит с японската култура, не би разбрал историята.
Ти имаш опит с японското, гледала си и двете части на Наоки Ханзава, така че смело се впускай, но когато сериалът излезе с официални английски субтитри.

# 396
  • MJF
Брей какви "полиглоти" станали пък тез. Хич не мислят за мен простосмъртния зрител дето зависи от .....
Туй направо ми прозвуча като бизнес-екшън. Чак и до пустиня с бедуни стигнали ooooh! .
Smile

# 397
Да, много точно определи жанра. На джапинглиш звучи бижинесу акушон.

Шо, когато посетиш банка, за да внесеш спестяванията си, ти пожелавам да попаднеш на точно този банкер. В краен случай можеш да се обърнеш и към твоята приятелка от Hot Stove League и Extraordinary Attorney Woo.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 21:12 от rossonera

# 398
  • MJF
Smile

Fix You
6-7 изгледани.
Скрит текст:
6-и епизод ми бе странен като цяло. Основната тематика бе "Воайорство". Но нещо съвсем не разбрах реакциите че и наказанията. Още повече че и не видях да показаха помощ, съдействие за замесените - и на двете страни. Доста си понижиха оценката след добрите 4-5. Направо мога да кажа че останах без думи от цялата работа както я дадоха- тъмни векове. Както и да е . Решение на творческия екип. Но по-добре тогава да не бяха посягали към такава тематика. Thinking неприятно ме изненадаха хем въобще не съм вчерашна на кор-фронта. Но пък и да чета/чувам от герой - лекар , че психиатричните болести са заразни ......, някъде в първите епизоди беше , та .....Чакам да го "наредят/подредят" тоз герой с някой ако не психиатричен то поне със сериозен психологически проблем, та да разбере "от къде изгрява слънцето". И без това е от дразнителите в клиниката.
В епизод 7 се върнаха към сносното ниво.  И стреса на работещите в столичното метро и проблемите на ГГ и тика на политика. 

# 399
The Killing Vote - епизод 1

Няма да остане неекранизиран уебкомикс на тема насилие в Корея. Това е сигурно.
Хе Джин е полицай, който раздава правосъдие по свой собствен начин. Правосъдието в Корея е също като българското - никакво го няма (само на хартия), но това го знаем от стотици корейски сериали и темата не е нищо ново под чосонското слънце.
Супер Аджоши го показаха съвсем за малко и не успя да блесне. Нищо, другия четвъртък.
Поне се порадвах на екшън сцените с Хе Джин. Винаги е бил добър в тях.

Главната не я познавам. Огледах ѝ филмографията и се оказа, че съм я гледала през годините, но не съм я запомнила. Блеснала е и тя в The Glory и сега се е разснимала.
И имах усещане за Kkondae Intern - Хе Джин и Го Гон Хан отново са заедно. Само Ман Шики липсва с Пак Ки Унг.

# 400
Много добра игра направи Им Джи Йон в The Glory. В повечето време ти идва да и откъснеш хубавата главица.
Аз много я харесвах в High Society и как правеше Шики на луда калинка Joy.
Помня и първата ѝ роля с Хубавото Хони в Obsessed.

# 401
Ох, мале. Тя ли е била онази дето с Хонито в камиона...? Ясно, ясно. Значи доста съм я гледала, но не я помня. Но и като ѝ видях муцуната в първи епизод на The Killing Vote, не е кой знае колко отличаваща се от масата корейки, затова и не ми е направила впечатление.
Видях, че се е взела с До Хьон покрай The Glory, а му е нуна с пет години.

Виж новите момчета на SM Ent.- RIIZE. Двама от тях ги преместиха от NCT - Сонгчан и Шотаро, а днес започнаха да представят и другите пет момчета. Уон Бин е красавец, но с това име няма как да не е. Типично за компанията - красиви и талантливи. За таланта ще преценя.
Само седем ще са. Малка бройка за SM Ent.-бой група.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 08:31 от rossonera

# 402
Lion Rock
Трогателна история представена с доза чувство за хумор и забавна музика. Това прави филма лесен за гледане, но сякаш постигнатото от реалния Lai Chi Wai остава малко на заден план. Вместо това се отделя доста време на романтиката (срещата му със съпругата му), делото относно пътнотранспортното произшествие и почти никакво катерене.
През  декември 2016  Lai Chi Wai успява да изкачи Lion Rock само с помощ на ръцете си, което е наистина трудно и изисква цялата воля и сила, за да го направиш.

Скрит текст:
Това е скалата Lion Rock.Висока е 495 метра, но поради стръмния наклон е със средна трудност за катеренето.

# 403
Ча Чи Су е на вечеря в ресторант и чете менюто.

Преди месец-два опитах да гледам новия му сериал, който е китайски, но да гледам любим кореец, а да слушам китаец, който го озвучава - не, благодаря. И още един китайски сериал се задава с негово участие, но нищо родно и корейско.
Ще чакам по-добри времена за Ил У или ще си пусна отново Пепеляшката и рицарите, само заради него и страхотния саундтрак.
Ан Дже Хьон е толкова слаб и изпит в лице, а сега (в The Real Has Come) е много променен. Разводът с онази луда калинка не беше лек за него.

# 404
  • вятърничава
След като излезе от казарма Нам Джу Хьок ще е готов за поредния безсмислен любовен корейски сериал, отколкото за D.P. Season 3.
Може да направят един сезон за айдълите в казармата Thinking
Скрит текст:
А фенките му ще са така Joy:

И спирам с Нам Джу Хьок! Като излезе от казармата ще го чакаме да се отчете с нови проекти.

You Are Forever Younger Than Them не,че го препоръчвам,колебах се да пиша ли за него.Филм за студенти, объркани млади хора,лутащи се в избора на подходящата професия,търсене на отговори за самотата,любовта,престъпления срещу деца,за живота и смъртта.Бях решила да го гледам заради  Юи Сакума в главна роля, Нао - малко загадъчна,  Шо Касамацу - знаех,че ролята му е малка,да прекалено, но за няколко минутки на екрана само с поглед и една усмивка успя да предаде всичко, което се искаше от него.И тримата не ме разочароваха.Но остава едно тягостно чувство след края.

Общи условия

Активация на акаунт