Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 8

• 50 011
  • 830
  •   1
Отговори
# 705

Здравейте, някой може ли да ми помогне какво означават тези левкоцити в урината? Аз доколкото знам е признак за бактериална инфекция, но на стерилната урина пише , че няма бактерия и се чудя дали да пуснем нова или е нещо друго. Става въпрос за дете на 1  и 6 месеца и предстои преглед на детски нефролог, но се чудя какво може да е ?

# 706
Замърсена е пробата според мен. Как взехте урината?

# 707
Трудно 🙁 Със стерилен контейнер, но детето мърда и е възможно да е замърсена. Ще изследваме пак, но отново ще попитам някой знае ли какво означават тези левкоцити в урината?

# 708
Левкоцитите означават, че има инфекция по принцип. Но във вашия случай е замърсена според мен.

# 709
Да кажа един “хак” за децата.След като ги измиете не ги бършете с кърпа( така ми казаха в болницата), пускате вода да шумоли и при децата,почти винаги, това води до позив за пишкане.Чакате 1 сек: да пишнат малко, после слагате контейнера на пътя на струята.Иначе не стоят мирно Simple Smile))

# 710
Аз да питам как се замърсява с еритроцити и левкоцити? Thinking
Може бактерии да се вкарат, ама еритроцити от къде? (не говорим за жена и т.н. за възможно замърсяване)
Може да е и цистит, може да е изкарало детето някоя песъчинка...
За дете бих пуснала още една обикновена урина преди срещата с лекаря Hands V

# 711
Стерилна урина плюс антибоиограма за колко дни излиза? Готови са ми резултатите плюс готова антибоиограма при даден материал.в понеделник сутрин. Струа ми се невъзможно плюс, че антибиограмата е една и съща с предходни две от минали периоди

# 712
Здравейте, извинявам се но не зная как да кача снимките като скрит текст.
Жена на 36 год, автоимунно Болест на Бехтерев и в следствие на много болки в кръста през последните 3 години, бих казала че ежедневно приемам лекарства основно нестероидни. Направих тези иследвания профилактично и се притеснявам от резултатите. Моля посъветвайте ме към какъв лекар да се обърна и сериозно ли положението?

# 713
Аз да питам как се замърсява с еритроцити и левкоцити? Thinking
Може бактерии да се вкарат, ама еритроцити от къде? (не говорим за жена и т.н. за възможно замърсяване)
Може да е и цистит, може да е изкарало детето някоя песъчинка...
За дете бих пуснала още една обикновена урина преди срещата с лекаря Hands V
Пуснахме и обикновена и стерилна, но в Рамус и сега направо съжалявам. Оказа се, че изследват пробите до края на деня, което е абсурдно 😵 Не мисля, че резултата ще е достоверен на такава престояла урина. В болничните лаборатории когато сме носили урина изрично питат дали е престояла повече от 2 часа, а тези лаборатории какво изследват след 8 часа?! В този ред на мисли можете ли да ми препоръчате лаборатория, която да сте сигурни, че дава достоверни резултати на кръв и урина. Уж звучи елементарно, но да изследват пробата след 8 часа е безмислено според мен. 😵

# 714
  • София
Съвсем скоро пусках в Цибалаб, и то не в централата. Всичко беше точно.
Излязоха си нещата и на обикновена, и на стерилна.
Предварително ме предупредиха да нося прясна урина, така че предполагам, че я изследват навреме.

# 715
Здравейте, ще помоля за помощ и разчитане на резултатите.
Завишени са ми Холестерол, TSH и антитиреоглобулин anti TG.
Не знам това дали означава хипер, или хипофункция .Изписаха ми само селен,но не трябва ли да приемам и хормон .Постоянно ми е лошо,не мога да пътувам,къпя се на отворена врата,не мога да чакам .Получавам паник атаки,не мога дя излизам от вкъщи сама. Напълнях,чувствам постоянен глад,същевременно ми се гади постоянно и ме боли глава,умора,замаяност,блед цвят на кожата,суха кожа ,акне и белези от акне.Вечер не мога да спя.Ще съм благодарна, ако споделите вашето мнение.

# 716
Той и гликирания хемоглобин ти е висок.Аз бих гледала в посока ИР и диабет по-скоро.Евентуална анемия и липса на вит Д.

# 717
  • тук и там
Здравейте.В чужбина съм.Как бихте разтълкували тези резултати.
Най-отгоре са хемоглобин,бели и червени кръвни телца. Белите са под норма..Другото мисля се разбира Интересуват ме най-вече хормоните на щитовидната жлеза..Благодаря.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 23:25 от Кайсия

# 718
  • до морето
Здравейте!
Пуснах си изследвания заради Хашимотото, което имам от 2 години. Приемам 2мл течен хормон. Имам и ИР.
Изменадах се, че други неща ми излязоха не в норма. Напоследък имам и подуване на червата и дискомфорт.
Моля за мнение към какво да се насоча.

# 719
Някакъв проблем с черен дроб според мен, и заради завишената АФ и АЛАТ почти на горна граница, АСАТ и ГГТ също са над средата на границата, всички те отговарят за работата на черния дроб. Отидете на гастроентереолог .

Общи условия

Активация на акаунт