Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 8

• 50 091
  • 830
  •   1
Отговори
# 210
Прогестерон се изследва само след доказана овулация точно на 7-я ден след нея иначе не може да се съди за нивото му, особено при нередовен цикъл.
Аз съм с редовен цикъл и се опитах с тестове за О и пак не успях да улуча правилното време.

Там е работата, че не можем да е оцелим кога е, че да я изследваме след 7 дни. Със СПКЯ съм и тестовете за овулация винаги са положителни, затова ги наблюдаваме втората черта да е колкото първата, а не бледа. Та, това съм го виждала само веднъж Simple Smile

# 211
Здравейте на всички.Излязоха ми едни резултати,но не съм сигурна до колко са добре, макар че са всички в референтни граници.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 21:08 от Чъки

# 212
  • На изток от Ада
Прогестерон се изследва само след доказана овулация точно на 7-я ден след нея иначе не може да се съди за нивото му, особено при нередовен цикъл.
Аз съм с редовен цикъл и се опитах с тестове за О и пак не успях да улуча правилното време.

Там е работата, че не можем да е оцелим кога е, че да я изследваме след 7 дни. Със СПКЯ съм и тестовете за овулация винаги са положителни, затова ги наблюдаваме втората черта да е колкото първата, а не бледа. Та, това съм го виждала само веднъж Simple Smile
а с фоликулометрия?

# 213
Не, не са ми правили такова изследване - фоликулометрия. Не ми го е препоръчвала докторката, дори не знам какво е... Но ще се поинтересувам. Благодаря Simple Smile

# 214
След преглед при ендокринолог на ехограф ми каза че вижда нещо мъничко но не е сигурен дали е възел на ЩЖ и ми пусна излседвания за калции, фосфати и паратхормон. Днес ми излязоха резултатите
CA - 2,24 (2,12-2,52)
Phos - 1.02(0.84-1,52)
PTH - 21,6 (9,2-44.6)
Какво означава това според вас?
Какво излиза че е това нещо което вижда

# 215
Здравейте тези стойности на CRP  нормални ли са ?

# 216

Аз съм на 23 бременна в 20г.с.
Много съм притеснена... Докторката ми каза че е заради ниско желязо но не съм сигурна дали мога да и вярвам...

# 217
[img]//cdn.bg-mamma.com/lOGk/QjR3d.jpg[/img
И феритин 2,74…
Защо ЖСК е под долна граница…

# 218
Моля за разчитане на резултати. На 39 год. съм, изследванията са правени на 3-ти ден от МЦ. Благодаря!

# 219
Здравейте!
Може ли коментар за тези резултати? Дете на 11 г., момче.

# 220
Здравейте,
Понеже не мога да се свържа с лекуващия ми лекар, бихте ли могли да ми помогнете с тълкуването на следните резултати.
Вид материал: Еякулат
Културелно изследване: - Без бактериален аеробен растеж.Candida spp. - не се изолира

и
Вид материал: Стерилна урина
Културелно изследване: - Без бактериален растеж

Благодаря ви предварително.

Няма бактериален разтеж, няма гъбички(кандида), значи всико е 6 и няма инфекция.

# 221
Здравейте, излязоха ми резултатите от Геника за Фемимфор +, но гинеколожката ми няма свободен час следващите 2 седмици и се чудя и мая как да разчета следните резултати:

Имам хронична кандида инфекция, но тези бактерия, които са в сиво какво значат?

Благодаря много!

# 222
  • Пловдив
Може ли малко разяснение върху тези резултати:

# 223
Има изолирана бактерия в секрета - Клебсиела и после е антибиограмата, т.е. кои антибиотици са чувствителни и кои не. Лекар трябва да избере подходящия и да предпише лечение

# 224

Моля за коментар

Общи условия

Активация на акаунт