Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 71 121
  • 829
  •   1
Отговори
# 645
Аз обаче не съм чувала някоя банка да е започнала да дава лихви за депозит.

Ти може да не си чувала и че Земята е кръгла, но нищо не ти пречи да попиташ чичко Гугъл.

В момента лихвите по банковите депозити са до 2.0% за едногодишни, и до 3.2% за 3-годишни.

В коя банка дават такива лихви?

# 646
Аз обаче не съм чувала някоя банка да е започнала да дава лихви за депозит.

Ти може да не си чувала и че Земята е кръгла, но нищо не ти пречи да попиташ чичко Гугъл.

В момента лихвите по банковите депозити са до 2.0% за едногодишни, и до 3.2% за 3-годишни.

В коя банка дават такива лихви?
Аз също питам, коя е банката, която дава 2 процента лихва по едногодишен депозит? И това не е заяждане а личен интерес.

# 647
  • Варна
Въпреки че въпросът не е към мен, да се изкажа- не знам коя е банката, но ако имам личен интерес, ще седна пред лаптопа и лично ще проверя с няколко клика условията във всички банки у нас. Не са стотици. Няма да чакам на някой непознат във форума да ми хвърля цифри в пространството.

# 648
Колко "толкова"? Затваряш, колкото искаш, и за какъвто период искаш. Ако си много отворен и знаеш как безрисково да си вложиш парите с по-голяма възвращаемост - действай.
Дали ще са 10к или 100к няма значение. 2% годишна лихва по депозит, срещу 5% официална годишна инфлация (неофициалната е доста повече),се успокояваш някак си ли? Дръж си парите в банка или под матрака,един от най-сигурните начини да си ги обцениш и загубиш като стойност.

# 649
Що за глупости? Всеки човек и семейство имат авариен фонд или поне трябва да имат. Други пък имат планове и са решили как ще изхарчат едни пари. Трети чакат подходяща инвестиция. Например имот не се намира от днес за утре, може да отнеме и над година. Може да имат кредит и си държат буфер за непредвидени обстоятелства. Няма нищо лошо да паркират едни пари докато си нагласят останалите планове и цели. Тая мантра, че инфлацията ги яде, накрая да не ти изяде главата на теб.
Ако ти живееш от заплата до заплата, това говори много лошо за теб.
https://youtu.be/llAe30BonVM

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 14:14 от Gogo1979

# 650
Въпреки че въпросът не е към мен, да се изкажа- не знам коя е банката, но ако имам личен интерес, ще седна пред лаптопа и лично ще проверя с няколко клика условията във всички банки у нас. Не са стотици. Няма да чакам на някой непознат във форума да ми хвърля цифри в пространството.
Хаха дали пък не съм проверил? Ти провери и ни кажи.

# 651
Gogo, как точно като си "паркираш" парите в едногодишен депозит и ще можеш да разчиташ на тях с идеята за 2% примерно. По-скоро ще си на минус ако искаш да си ги дръпнеш когато искаш.
За първите два примера, които даваш са нужни 2,3-5к лв,тях не ги обсъждам. За вторите два случая ми говориш как едни 50-100-150к евро ти седят под дюшека или в банка и чакаш година-две изгодната сделка да падне свише.,ей тази логика не я разбирам.
Ето вземи Nohope, до колкото знам имал е човека едни пари, вкарал ги е веднага в имот-два и в момента си е увеличил вложените пари между два и три пъти. Ако те беше послушал да ги вкара в банка, още щеше да чака на едни 2% годишно.
И какви заплати ми говориш...от 9-10 години не съм ползвал такова нещо.

# 652
Аз не бих заложила на коня, че времената на КТБ са отминали.. Надявам се знаете какви са рисковете при "индивидуално договорен процент"  и кога са защитени парите ви от ФГВ.
Банките затегнаха кредитирането още през лятото, имат предупреждение от БНБ неофициално.

# 653
  • Варна
Хаха дали пък не съм проверил? Ти провери и ни кажи.

На мен каквото ми трябва, си проверявам. По-бързо става в гугъл, от колкото да чакам някой да ми отговаря на въпросите тук. Лихви по депозити към момента не ме интересуват. През последните 3 години закупихме 3 имота - парцел, апартамент и търговско помещение. Депозити нямам вече. Но докато ги намерим тези имоти, бяха "пълни" няколко години. Все пак пари за имоти не се събират под дюшека или в разплащателна сметка. А намирането на имот отнема много време.

# 654
Интересно ми в момента пазарните оценки от оценителите дали са адекватни на пазарните цени.

# 655
Проверих, моята банка не предлага активни депозити ( говоря за системна, голяма банка). Или тя изостава или такъв вид спестяване и то с лихва оферират по- малки или местни такива. В друга голяма пак има депозит, но той пък е с такса обслужване, което за мен си е разпл. сметка.  Давате ми повод да проуча, тъй като тук дебатирате нулеви лихви, но преди година даже и това го нямаше като вариант. Поспамихме темата. Само в рамките на тази седмица видях два нови лъскави офиса на агенции за недвижими имоти. Не разбирам как се случва, ако нямат с какво да търгуват(много ограничено предлагане, казват). Също видях, че Фемили Гардън и новите Варна Сити Парк в Трошево  вече доволно се извисяват. Сякаш обаче не виждам масови продажби ?

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 01:29 от airy

# 656
Проверих, моята банка не предлага активни депозити ( говоря за системна, голяма банка). Или тя изостава или такъв вид спестяване и то с лихва оферират по- малки или местни такива. В друга голяма пак има депозит, но той пък е с такса обслужване, което за мен си е разпл. сметка.  Давате ми повод да проуча, тъй като тук дебатирате нулеви лихви, но преди година даже и това го нямаше като вариант. Поспамихме темата. Само в рамките на тази седмица видях два нови лъскави офиса на агенции за недвижими имоти. Не разбирам как се случва, ако нямат с какво да търгуват. Също видях, че Фемили Гардън и новите Варна Сити Парк в Трошево  вече доволно се извисяват. Сякаш обаче не виждам масови продажби ?
Фемили гардън отдавна е разпродадени а Сити парка е почти разпродаден.

# 657
A защо не се строи нищо на Цирковата площадка до ст. Локомотив? Там офертите се мяткаха на тъмнозелено в разгара на ковида

# 658
Интересно ми в момента пазарните оценки от оценителите дали са адекватни на пазарните цени.
Адекватни са,наскоро ги ползвах,даже малко надвишиха пазарната стойност.

# 659
  • До морето
Да попитам някой знае ли цени за къщите, които се строят аха- аха на паркинга на Лидъл Дружба?
Имам някакъв спомен, че преди бяха по 500к евро,  но това беше преди година.
Нацвъкани са като гъби буквално една върху друга.
Много ми е интересно дали са разпродадени?

Общи условия

Активация на акаунт