Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 71 168
  • 829
  •   1
Отговори
# 525
Може някой да се е изнесъл из русенските села, но определено не работи във Варна.

Гого, на въпроса ти отговора ми е Не. Общуваме с бели и европейци, черни нямаме в близкия си семеен периметър. Не, че има база за сравнение с нашите мангали, които са крадливи и неграмотни.

# 526
Чувам много лоши отзиви за комплекс Фамилия в Победа. Вентилацията била ужасна!

# 527
Не виждам причина да работи във Варна за 500лв повече, след като ще му ги взима банката за вноската или хазаина..А и с новите технологии в района, в който живея, че макар и в града,във всяка всяка къща някой работи от дома поне половината седмица.

Комплекс Фамилия е зле от блок номер 1, когато след акт 16 им демонтираха асансьора, защото строителят не го беше платил Simple Smile

# 528
Събирам мнения за този комплекс, моля ако някой друг знае нещо..

# 529
Не виждам причина да работи във Варна за 500лв повече, след като ще му ги взима банката за вноската или хазаина..А и с новите технологии в района, в който живея, че макар и в града,във всяка всяка къща някой работи от дома поне половината седмица.

Работата ясно. Но хората имат деца. Децата пък ходят на училище, спорт и т.н. не стават русенските села за млади варненци, които искат да са и близо до морето...

# 530
Събирам мнения за този комплекс, моля ако някой друг знае нещо..

Щом си чула за ужасен проблем с вентилацията,  не се занимавай повече, това е достатъчно. Няма оправяне.
Точно там нямам опит или познати да живеят, от теб “чувам”, че и там има такъв проблем.
Ходила съм на такива, смрадливи места,  на едното миришеше на манджа, на другото на…по-лошо. Tired Face
И двете места са в подобни, огромни комплекси, аз лично ги наричам чудовищни, с неизвестен брой апартаменти натикани в тях.
Едната сграда е на МС Билд Инвест, там смърди на манджа от тоалетната и от тръбата в кухнята.
Хората, които живеят там, слагаха в края на самата тръба, някакъв специален филтър, който може да се затваря с клапа, убиваше около 50% от миризмата, и отделно пускаха техния ширм, уж помагало, но колко помага това, в комплекс от 300 апартамента…
Винаги някой ще готви и винаги някой ще ползва тоалетната.
Дори за инвестиция да го вземеш, пак ще слушаш мрънкане от наемателите си, че и там както се гонят по 1000лв месечен наем, представи си първо , ти би ли давала всеки месец по 1000 за да живееш с миризмата на риба или…по-лошо?

# 531

Ако можеш да си позволите да работите от вкъщи, тогава е добро решение за къща по надалеч. Но, ако всеки ден трябва да пътуваш 50+ км в посока, не е много удачно и евтино. Освен ако не ти плащат горивото.

# 532
  • Варна
Те и да ти го плащат... да губиш час и половина в път 22 дни в месеца не е ок дори за хора като мен, които обичат да шофират. Това си е ограбване от времето за семейството. И амортизацията на колата също трябва да се сметне в уравнението, предвид цветущото състояние на междуселските пътища в околността.

# 533
Относно проблемите с миризмите - от познат мебелист знам, че в сградите в последните 5г масово не се изпълняват отдушниците както трябва - трябва да има едно основно тяло и през "кривул" да се включва всеки апартамент, липсата точно на този "кривул" докарвал разпространението на "ароматите". Той спомена, че слагал някакви допълнителни филтри, но и това не помага, защото те се набиват с мазнина и трябва да се подменят всяка година, а не били евтини..
Друго, което като чух, тотално ме отказа от покупка на НС е тоталната липса на комини.. Многоуважаеми, утре като влезе свободния пазар на тока или минем на режим, що ще чините ?
Няма да коментирам идиотите, които си включват ширмовете в отдушниците на баните или си рушат комините заради 30 см място.. Знам за вход, който съди новодомец за затапването на комина, тоя заслужава не само да възстанови комина, а и да плаща сметките за ток на целия вход

Заплатите във Варна не са значително по-високи и не могат да компенсират разликата във вноската по кредита или наема..за да стои едно младо семейство във Варна.  Като цяло не познавам много хора, които да примират всеки ден за морето.. Вярвайте ми 50% от годината е тъжна картинка отдалеко гледам го всеки ден, а в другата част от годината от близо е трагедия, защото нямам намерение да се бия с туристите за място на плажа или бара...
Доста кореняк варненци се изнесоха от града.. баш в околните села. Има скъпарски и тузарски, има и съвсем обикновени като Изгрев и Левски , дори и Кранево е с поносими цени
Баново също ми харесва, Калиманци твърдо НЕ

# 534
Всички, които познавам да живеят по близките села са все още с бебета и малки деца, сигурно е Рай за тях.
Останалите си ползват къщите само през почивните дни.
Всеки път, когато отида на гости на приятелка в Приселци, се размечтавам и аз, но като се сетя, че не един, а трима души през седмицата , се ангажираме и си планираме графика, така, че да водим синът ми на училище и на извън училищните му занимания, и това докато си живеем в града…Нямам идея кой ще ми я върши тая работа, ако се изнеса на повече от 0,5км от границите на града. И това е работа,  свързана само с едно дете в училищна възраст.

Между другото, на 10-20км след Близнаци, в селата нямаха вода цяло лято. Умря и изсъхна всичко засято в Земята. Семейството ми има място с градина там, една краставица не можахме да изкараме, а аз плямпам на баща ми, че ще правим басейн там. Smiley мечти…
След Горен Чифлик свършва цивилизацията общо взето, важното е за курорта да има.

# 535
  • Варна
Ама чакай малко. Говорим за села на 50 км от Варна, където има къщи по 10 к. Ти ми говориш за Приселци, дето е на 15 км от Варна и къщите там са на цени колкото многостаен апартамент в центъра… Защо??

Селото на мъжа ми е точно на 50 км от Варна, посока северозапад. Къщите там са две за левче. Вода има. Но деца отглеждат там само 2 цигански семейства. Има един селски магазин и това е. За всичко се ходи до най-близкия град, който е на 6 км.

# 536
Няма кой знае какво значение воденето на децата независимо дали ще ги разкарвате с колата от адрес в града или извън. За Приселци от края на селото до аспарухов мост са 8 мин път.
Изгледахме си децата въпреки разстоянието и за нищо на света няма да се набутам в апартамент в центъра,макс 100-150 кв.м. като на същата цена имам двойна квадратура къща с двор ,гараж и спокойствие.

# 537
Здравейте, някой има ли представа как вървят работите по завършването на сградата „Бриз Хоумс“ на фирма Спедстрой Еоод, която се намира на бул. Васил Левски №70? По-точно ме интересува кога ще я пускат в експлоатация, завършват ли я, на финала ли са? От брокери получавам информация, че вече имат Акт16, от фирмата отговарят много уклончиво, а от познати чувам, че нещо имат проблеми и не знам кое е истина.

# 538
Здравейте, някой има ли представа как вървят работите по завършването на сградата „Бриз Хоумс“ на фирма Спедстрой Еоод, която се намира на бул. Васил Левски №70? По-точно ме интересува кога ще я пускат в експлоатация, завършват ли я, на финала ли са? От брокери получавам информация, че вече имат Акт16, от фирмата отговарят много уклончиво, а от познати чувам, че нещо имат проблеми и не знам кое е истина.

Бях на оглед там през май. Докато оглеждахме с брокера, един от работниците на паркинга измърмори нещо, че тази сграда акт 16 нямала да вземе... но не успях да разговарям с него. Опитах се на другия ден да се върна и да го намеря, но тогава не пускаха да се влиза вътре, ако нямаш предварително запазен час за оглед с брокер и т.н. Вероятно общината бави акт 16 заради спуканата тръба и наводненията на горната улица, които се случваха през пролетта и в месеците преди това. Още тогава обаче нямаха почти нищо останало на зелено, само няколко апартамента с гледка към паметника. Изключително тесни апартаменти, а входното и стълбищното пространство ми докарваше паник атаки...като лабиринт е вътре.

# 539
Точно едно от нещата е сложният достъп в сградата и връзката със строителя, защото не искам през агенция, а фирмата изобщо не си вдига телефона. Благодаря за информацията!

Общи условия

Активация на акаунт