МНОГОДЕТНИ МАМИ 8

• 17 071
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро, ранубудки!
Хи-хи! Мами-богаташки! Да, това сме ние тук!
За кашлица мога да ви кажа още неща, стига да не ви  се стори малко...пияндурско. Смесват се равни части мед, олио и ракия. Пие се по 1 лъжица колкото пъти се сетите. Ееее, не прекалявайте! То вярно, че става нещо като сладка ракийка, ама все пак...Ракийката после - на вечеря със салатка.
hella аз една Сватя имам - това е КланГ - ClanG! Сватосали сме си аз моя Рая, тя нейн - Каро. ...
Ех, аз пак съм недоразбрала. Ама добре че ме светна да знам за кого говориш и да знам се пак кой е свободен. Laughing

Хубано е,че си правите семейни разходки откривате интересни места.От както сме се оженили не сме ходили с децата никъде.Даже и да имахме кола с моите диванета никъде не отивам,ще ми отровят почивката Mr. Green...
Ние пък навсякъде ходим с децата - пълен комплект. А като ходим на почивка те много се променят - стават по-послушни, по-добри... Може би промяната в обстановката и новите емоции им действат така. Е-е-е-ех ако можеше да сме постоянно на почивка....
Моята първокласничка е в грипна ваканция и ми виси сега на главата ( да внимавам какво пиша! Mr. Green)
Чао засега! Ще шетам сега малко, че ще ми идва една приятелка на гости. Времето не е за разходки.

# 196
От мен за кашлицата- на едно бурканче от пюре с мед слагам 1 чаена лъжичка настърган джинджифил и давам по лъжичка колкото пъти на ден се сетя.

# 197
vanyia много малко си писала...... Какво става с вас?

Свате, как са ти одисеите по институциите и в крайна сметка - има ли майчинство,или няма......

Другите мами, как сте? Илиева, Дидка, Лили, боби, мама тони, секстет, неви, Тедитата, активна, Джулис.... ох, ще пропусна някой! Не се сърдете! Идват събота и неделя, като си помисля,че в неделя, ако е рекъл Господ, ще се видим...... ми става едно хубаво...... Дано времето да издържи!

# 198
Ами май повече чета.Иначе сме добре.Цоцоланке вие ли ходите на балет?Ние се отказахме още края на миналата година и то след като уших роклята.Останахме си само с рокля.Момчетата имат грипна ваканция и вече се моля да почват училище,че тримата все се карат.Молим се за сняг,че имаме резервации на Банско и искаме да се попързаляме.

# 199
Ваня, иска ми се да те зарадвам - снощи говорих с един приятел, който е на Безбог, над Добринище и той каза че вече има 50 см сняг и продължава да вали.

И ние пак сме болни   Cry
Герганка тъкмо свали температурата и започна разстройство и повръщане. Това мина за половин ден, ама през нощта кашля поне половин час, докато се разбудя и й дам сироп. За кашлица давам сироп от ружа - сръбски някакъв, много ни помага или чай бронхопам.
Аля пък като я взех от яслата се гушна в леглото, уви се с одеалцето се и до вечерта беше вече готова с 38,8 градуса.
Трета нощ не мога да спя - все на някой слагам мокри кърпи по челото. И аз вече кашлям като магаре и ме болят мускулите.
Преди време ни лекуваше един хомеопат и оттогава знам че температурата повече помага, отколкото пречи. Та затова давам лекарства чак при над 39,5 или ако на детето му е много лошо. Ако спи - само кърпи с вода (и оцет понякога). С учудване установих, че дори и без лекарство организмът по някое време сам смъква температурата.

# 200
Мамо Тони, хустажила помага само в най-начален стадий ако я хванеш (кашлицата) - след това вече няма ефект. Обелки от лук (кромид)+черупки от орехи и сърцевината на дюли - варя докато не стане като желе, с лъжичка 4-5 пъти на ден.
Хела, къде ходите на почивка да идем и ние , че да станатпо добри моите? Навсякъде ги влачим с нас, и оставаме трайни спомени на приютилите ни...
За кашлица мога да ви кажа още неща, стига да не ви  се стори малко...пияндурско. Смесват се равни части мед, олио и ракия. Пие се по 1 лъжица колкото пъти се сетите. Ееее, не прекалявайте! То вярно, че става нещо като сладка ракийка, ама все пак...Ракийката после - на вечеря със салатка.
Е от тая рецепта Цоцоланка не можа да се вдигне една седмица - защо ли... newsm78
 Grinning Grinning Grinning
Свате , незнам ще има ли няма ли... То добре че решението да имам още едно дете не е продиктувано от новата политика! АКо дадат - добре, ако не - пак добре! Тя бебата си е в наличност. Пък и тая къща нали ще я припишете на най малкия... та съм спокойна за нейните бъднини.
Сетих се когато Самко беше малък и много палав - да е бил на около 4 годинки. През пролетта отидохме при баба ми която много се беше затъжила за него , за 2 часа да я видим... Докато си кажем две приказки той нагази сандъчетата с разсад, очупи пъпките от крушата, прекопа в градината всичко което му се струваше за копаене... Баба вдигна кръвно, стана и лошо, легна и почти припадна... Викнахме лекар, тичахме за лекарства, пък едното го нямаше та ходихме до Ботевград (тя живееше в Правец)... Така почти цял ден отиде... На тръгване бабата закрепена криво - ляво, ни изпраща. Моя син доволен от ползотворния ден, крещи от прозореца на колата "Чао, бабо, Пак ще дойда!" и милата ми баба съвсем спонтанно му казва "А, недей!".
Също така Кардам на 2 години - със свекърва ми на вилата ще садят лук... Копа си жената и нещо се замислила, Каро се мота наоколо.... Докато в един момент тя се сеща, поглежда да го види къде е ...а той върви след нея , добросъвестно изскубва всяко лукче и го събира на купчинка.

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 13:18 от ClanG

# 201
  • София
КланГ,ето това са помощници без грешка! Joy Joy Joy
Ще видим Дивна как ще се отчете с помагането.

На всички болнички,пожелавам скорошно оздравяване!

Дано да се видим в неделя с всички,които са здрави.

# 202
Кланче, ще ме отучиш да ям пред компютъра! За малко да се задавя до смърт! Joy

За тези, които са пропуснали в другата тема,
срещата е на 28.01., неделя, от 11 ч. в "Гудис" на пл."Св.Неделя".

Всички са добре дошли!

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 17:38 от секстет

# 203
Аз да питам - нали сме от провинцията,а децата искат да се качат на ескалаторите на ЦУМ - той работи ли в неделя? Благодаря!

# 204
Леле, вие сте цяла енциклопедия с народни лекове! От коя рецепта да започна незнам! Само ракията знам, че ще се понрави на приятелите на мъжа ми, да ги почерпа по един сироп! Grinning
Ние сме си зле, жална картинка, очичките му сълзят, долази до дивана и заспа, а крачетата му висят...или си полегне на пода... чувам го сега че се събуди. Докторът каза, че за сега не сме за антибиотик. И аз знам, че температура се сваля само много висока, ама... все не смея да го оставя без лекарство. Определено е най-гадният грип, който съм виждала. Дано измрат вече тия вируси!

КланГ поне ме развесели  Grinning Grinning Grinning
Цоцоланке, МОЛа със сигурност работи! Сигурно и ЦУМ.

Весело да си изкарате на срещата и ще чакам снимки! Wink

# 205
Това определено е най-лошия вирус, които е върлувал в последните години по нашите земи... Щом и ние ,в нашата къща, се разболяхме и особено аз.... А да не приказвам,че от лекарството дето ми го предписа Сватята още си вървя на зиг-заг и от устата ми излиза огън.....  Mr. Green

Свате, аз като млада булка оскубах лука без време! Свекъра каза на Лъчо да оскуби лука и аз - щото щяхме да излизаме - да му помогна - оскубах лука. Скарана съм със земеделието, но ми се стори зелен лука, но си казах - тук може и така да го берат...... Върна се Лъчо и се хвана за главата - то е трябвало чесновия лук да се извади,а не кромидия лук! Т.е. на мой език казано - лук тук казват на чесъна,а кромид - на лука. Така и не ги научих. Лъчо е трябвало да извади чесъна,а не както аз направих да оскубя лука без време.

Друга интересна случка - Вилизар като малък. Майка ми взела корнишони за буркани. И той нашия да вземе през терасата да пуска една по една краставичките и най-накрая чувала - празен. И съседката от първия етаж ако не се обадила на майка - майка така и нямало да разбере навреме къде и отиват краставичките. Лудата глава Вилизар е събарял телевизор върху себе си и е обръщал пълна с мръсна, но хладка  вода, пералня от старите. Въобще детето има богат опит с електроуредите, вкл. и е обръщал ютия, достатъчно гореща, върху крака си, има още белег. В случая с ютията - майка му спеше - беше до него, но спеше!

# 206
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Тука съм мамче цоцоланче!Определено не ми стига времето,излизам в 7.00ч и се прибирам около или след 18ч  ooooh! и се почва -готвене,чистене,деца,мъж ooooh!учене и пускам компютъра само за малко-колкото да видя кой какво е писал да не изтърва нещо,ако много ми се спи-непиша,но сега имайки на в предвид,че за един малък бати след половин час ще настъпи така чаканият ден РОЖДЕН   Naughty НЕМОГА ДА НЕ СЕ РАЗПИША newsm51Теди макар и малко по-рано те поздравявам с порасналото детенце и му желая Flowers Four Leaf Clover здраве Flowers Four Leaf Clover и  smile3540безгрижно детство dancing
moresmile cow Tada cow Tada hbday happy bd hbday bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni hbday happy bd hbday Tada cow Tada cow Tada moresmile Tada  costumed034  ura  Gift  cook  party041 newsm59Днес занесох едно от онези листчета дето пише за ПЪЛНА КЪЩА на нашата инспекторка в Богословският Факултет-тя е многодетна майка,оказа се,че в Търново има много многодетни мами,даже имали нещо като сдружение.Помолих я като се свърже с тях ..като се чуят да ми се обадят за да се видим и запознаем,разказах и за бала и въобще за идеите ни,но в много сбит текст,защото все пак тя беше на работа!Очаквам да се включи при нас -много приятна жена е!А и не само тя  да се включи във форума ...и другите многодетни мами    newsm09 отивам да лягам,че ще ставам в 4ч да уча по библейски гръцки

# 207
Бати Анди става днес на две годинки!!!!! Да е жив и здрав, много да слуша, много да го слушат, безгрижно детство и весел, весел празник!  Само най-хубави неща и на Пепи, Мони и Йоанчо!
Честит празник и на мама, и на тати!

bigdance2 newsm59 nbirthday newsm38 newsm38  bigdance2 Tada

Дидке  newsm10 за ученето, успех и на всички студенти в сесия!

# 208
Честит рожден ден, Анди! Много здраве, любов и безгрижен детски смях на цялото семейтво!
Весело изкарване на празника
!

smile3525                   newsm59                       bigdance2

# 209
Честит рожден ден на Анди! Да е жив и здрав и много щастлив сред любящото си семейство! Да израсне, без опасни мероприятия, като описаните по-горе!  Laughing
Много здраве и радост и на Пепи, Мони и бебето Йоан!

newsm59

Общи условия

Активация на акаунт