Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 375
  • 501
  •   1
Отговори
# 255
Мисля, че не продължителността, а поведението на тъщата предизвиква проблема. Авторът се определя като доминантен във връзката, докато всъщност не е осъзнал, че друг държи първенството в тази насока и определя ''правилата на играта''.

# 256
А защо трябва непременно да живеят с майка ù? Защото 30% от времето някой да прекара в друг град в конкретно чуждо жилище си е точно съжителство. Аман от болни връзки, стига сме ги оправдавали с майка (ѝ) е, все е психо.
А и жената на автора, за да търси маминка толкова настоятелно, значи има проблем с комуникацията в нормална среда от връстници и съмишленици. Пак психо.

# 257
Леки уточнения поправете ме ако съм запомнила грешно - майката до ТУК е била в злощастния автор общо 3 седмици /приблизително/.
Първият път когато се е родило бебето по желание на дъщеря и.
Вторият път за рожденния ден на собствената и дъщеря /надали е дошла непоканена/  и поради влошени отношения с другата е останала 2 седмици.

Също да не остане незабелязано, че нахалната тъща за живота на младите през 2-те години преди бебето не е нахалствала... Явно оцелява без да им сменя чашите ката месец. 

Също така "нахалната" лекарка може да изгони другата си дъщеря от апартамента си и да има и къде да нощува, когато е по работа, но защото е лоша майка, мислеща само за себе си, не го прави.

Баш пък, който има добри отношения и комуникация с майка си е психо! Айде нова психология!
Нарцùса, ти имаш някакви представи за норма и смяташ, че всеки трябва така да се държи. За огромен процент от жените майка им е най-добра приятлка и изповедник. И това е нормално. Даже по-нормално от търсенето на връзка с друга жена - приятелка, за да имаш усещане за близост.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 14:24 от the Дорис

# 258
Тъй. Няма да ходи по работа там УЖ. Нали са се разбрали. Но дано авторът ни държи в течение, ако не се разделят - колко често и за колко време маминка ще ходи да си наглежда момиченцето.

# 259
Бих искала да видя как ще изгони другата дъщеря, ако другата е собственик по НА. Ама не как ще стане съгласно фантазиите във форума, а реално.

# 260
  • София
Скрит текст:
Защо да предпочита да говори с други женици с или без деца?
Може пък майка и да е много умна, интересна и забавна личност.
Да не говорим, че ще е по-чисто и сигурно в отношенията отколкото с която и да е приятелка....

Скрит текст:
Почна се с набирането по пързалката и интерпретациите! Искала на Луната да се качи и снимка на майка си да окачи!

Придържайте се към фактите! След 2 гостувания и мрънкането на автора жена му е говорила с майка си и е станало по неговата. Толкова!
Това е никак не е сигурно. Говоря принципно. Отделно да не споменавам добрите намерения колко вреда могат да нанесат. Конкретно за тази тъща съм на мнение, че е нетактична и нахална. И властна в чужд дом.

# 261
Баси ненормалното го изкарахте една жена да получава помощ от майка си (и изобщо да говори с нея) след като е родила. ЖДНБ.

Това, че тъщата идва непоканена са интерпретации на автора. Жена му може да й е казала, че може да идва по всяко време. А след като автора си е заявил претенциите, жената е говорила с майка си и проблема е решен веднага. Къде го видяхте това натрапване и нахалство?

На мен първите три месеца след раждането ми помагаха и майка ми, и свекървата. Майка ми живее в нашия град и идваше когато има възможност, без специално да я каня. Такава ни беше уговорката. Свекървата пък не е от тук и живя у нас няколко седмици. Мъжът ми гък не е казал, възползваше се да се наспива и да е свеж на работа. Туй то, сега си се гледаме тримата.

# 262
Бих искала да видя как ще изгони другата дъщеря, ако другата е собственик по НА. Ама не как ще стане съгласно фантазиите във форума, а реално.

Не ми се рови в постовете на автора, но той не каза ли, че майката е собственик на другото жилище, но там живее сестрата? А преди са живяли двете сестри и след като решава да живее с автора жена му се изнася.

# 263
Да, важно е какъв е човекът-труден, задушаващ и т.н. Но аз освен за чашите, нищо друго не видях. А пък това, че момичето иска да се разделят едва ли е само заради това. Според мен има нещо неизказано и скрито от автора, който изчезна…

# 264
Каза, че жилището е дадено, как е  дадено, не знаем. Надали ако бабата можеше ей така да иде в това жилище, щеше да е под въпрос преспиването ù там и да се обяснява авторът как е скарана с другата дъщеря. Със сигурност ако можеше да иде в уж своето жилище , бабата нямаше да се налага да се натриса в квартирата на дъщерята, която е с автора.
Още нещо. Ако някой в домакинството не желае идване й оставане на човека Х, то Х е неканен. Ако ще да е получил парфюмирана покана с дантелки.

# 265
Хайде пак да обобщим, че сега излязох "женски мъж", "мрънкалник" и т.н. Joy Не знам на някои хора на душата ли им олеква или се чувстват над другите, ръсейки квалификации наляво-надясно...  Sunglasses

Тъщата прие предложение за работа в нашия град (2 дневни и 2 нощни смени на месец), защото е пенсионер вече (има си и собствен кабинет в нейния си град), но й се работи още и това беше възможност да съчетае работата с това да е по-близо до жена ми и бъдещото внуче.

Идеята й, предполагам, първоначално е била да отсяда при другата си дъщеря, която живее в апартамент, купен от тъщата за двете дъщери, но от който реално жена ми не може да се възползва. Другата дъщеря е особена (както казах - сложна история) и там има опасност да стане някое спречкване и вратата да се затвори.

Тъщата върши домакинска работа, докато е вкъщи (мие чинии и готви). Радва се на детето и го разхождат с жена ми. Преглежда го и дава съвети (понякога непоискани). Ние с жена ми си поделяме грижите за детето - правя всичко, както казах (къпане, смяна на пелени, преобличане, игра и т.н.). Тъщата не е много емоционален човек, но напоследък й е дошла музата за внучето и иска да прекарва време с него, гледайки други баби и дядовци (в началото го гледаше повече като обект на медицински преглед, тъй като през ръцете й са минали хиляди бебета, професионално изкривяване...).

Жена ми не е глезла по никакъв начин, справя се с всичко и не мога да кажа нищо лошо за нея в това отношение. Аз също върша всякаква домакинска работа, която е стереотипно женска + всичко мъжко (ремонтирам си сам всичко вкл. и колата). Така че не бих казал, че двамата сме готованковци, лигльовци или нещо подобно.

Да, в крайна сметка стана "на моето", с много мъка и всичко ми излезе през носа. Може би щеше да е по-добре да си търпя и да чакам някой ден да свърши този кошмар.

# 266
Аз не разбирам как даваш само положителни примери как тъщата помагала, чистела, готвела, помагала с детето пък после било кошмар!😅
Да, и аз съм за младите да живеят отделно, но можеше да приемеш, че е временно, че помагаш и ти на тъща си- какво толкова. Както и да е- честито, нали е станало на твоето! Сега вече ще си спокоен.

# 267
Жена ти има ли си приятелки с малки деца??? Има ли с кой, освен майка си да излиза и да се разхожда? Да си споделя??

# 268
Б@хти кошмара, да имаш родители, които се интересуват от теб!
Не знам какво ще правиш после, ако вземат пък внуче и баба да се заобичат и детето в търси. То ще реве, че иска да вижда баба си и тя ще му кажеш не може баба ти да идва, защото доминира и мен не ме кефи Grinning

# 269
Б.ти драмата за три седмици присъствие за цели две години, и едни чаши. Лирическият герой да измисли нещо за засилване на съспенса, че темата губи инерция.

Общи условия

Активация на акаунт