СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 18

• 79 901
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 585
Абсолютно! Същата ситуация и при мен-
От 35 чхг след 48 часа стана 65, реално не се удвои правилно и след още 48 пак не се удвои стана 101.. Начетох се на какви ли не варианти, че почти сигурно е че е извънматочна или БХ.. Уви вече съм с 10+2 седмица чухме пулс и растем със скоростта на светлината. Така че, моля всички в тази група да не бъдат толкова категорични с коментарите си, защото не сме програмирани компютри и не при всяка жена ЧХГ се удвоява точно по часове… Този стрес и отчаяние след четене на каквито и да било коментари изобщо не влияе добре, ако вече има настъпила бременност! Желая на всички успех и да осъществите мечтите си! Преди консултация с лекаря ви не се доверявайте на 100% на никой коментар! 🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Привет! Тук се пишат много категорични коментари, които не са верни. Моите резултати бяха:

7.11 - 38.73 mIU/ml (1 ден закъснение)
9.11 - 57.07 mIU/ml
10.11 - 71.14 mIU/ml
14.11 - 357 mlU/ml

След изчитане на сто форума като този се разстроих. По уговорка с доктора отидох на първи преглед на 20.11 и се видя ембрион и пулс. В момента съм в 15 г.с. Съветът ми е да не влизате във филми преди да сте се видели с доктора и да четете по-малко.

# 586
В тази тема и във всяка друга, в която се обсъждат стойности на ЧХГ редовно се пише, че обикновено хормона се удвоява за 48 до 72ч.  Аз никога не съм писала, нито съм прочела някой да е казал, че задължително на 48 часа трябва да се случи удвояването. Също така извън бг-мама има доста информация, достъпна за всички и лесно може да се намери следния текст:
Скрит текст:
Slow-rising hCG doubling times can be a sign of miscarriage or a symptom of ectopic pregnancy, but this is not always the case. The two- to three-day doubling guideline holds true in 85% of normal pregnancies. That means that about 15% of viable pregnancies may have slower hCG doubling times.1
В превод: при 85% от правилно развиващите се бременности, ЧХГ нараства в посочените времеви диапазони, т.е. има 15% при които нарастването е по-бавно и пак всичко е наред.
НО, когато човек се обърне към обществен форум за мнение, защото вече е направил справка в интернет или е чул, че бавното нарастване не е ОК, не знам защо после трябва да е изненадан като и други хора потвърдят същите подозрения. Ясно е, че дори лекар не може да каже категорично какво се случва с бременността САМО по стойностите на ЧХГ. Лично според мен обаче е по-добре човек да получи съвет "следи си нещата", отколкото да си повтаряме, че всичко ще е наред, след като не можем да дадем такава гаранция.

Отделен въпрос е, че според мен при една спонтанно настъпила бременност, при която не е известно да е необходима специфична терапия и проследяване още от положителен тест, нито пък има силни болки и кървене, правеното на кръвен тест е абсолютно излишно. И то точно защото създава излишен стрес. Аз нямам избор, както писах при мен се налага инвитро и репродуктивните лекари не разчитат на домашни тестове. Но ако правих домашни опити, щях да си карам с уринарни тестове след закъснение и преглед 10 дни след две чертички. Затова и съм съгласна с това, че прекаленото четене създава притеснение, но не обвинявайте хората, до които сте се допитали за мнение. Както казах мен във форума не ме плашиха, напротив, успокояваха ме, че няма как да е ИМБ, но успокоенията не промениха фактите и затова предпочитам да дам съвет, че може нещо да не е ок, вместо да захаросвам нещата. Ако някой си качи стойностите, които на пръв поглед не са ок, с коментар "моля да се включат само хора, при които нещата са били подобни, но всичко е било наред", просто ще си замълча, защото не съм такъв случай и приемам желанието на хората да получат успокоение и надежда.

Леки и успешни бременности на всички!

# 587
Никого не съм обвинила и казвам в моя случай какво се коментираше по групите за биохимична и извънматочна, а всичко беше наред! Опитвам се да дам позитивна надежда на всяка една дама. Помолих учтиво да не се коментира толкова категорично, а именно коментирам, защото съм с подобен случай! Хубав ден! 🙂
В тази тема и във всяка друга, в която се обсъждат стойности на ЧХГ редовно се пише, че обикновено хормона се удвоява за 48 до 72ч.  Аз никога не съм писала, нито съм прочела някой да е казал, че задължително на 48 часа трябва да се случи удвояването. Също така извън бг-мама има доста информация, достъпна за всички и лесно може да се намери следния текст:
Скрит текст:
Slow-rising hCG doubling times can be a sign of miscarriage or a symptom of ectopic pregnancy, but this is not always the case. The two- to three-day doubling guideline holds true in 85% of normal pregnancies. That means that about 15% of viable pregnancies may have slower hCG doubling times.1
В превод: при 85% от правилно развиващите се бременности, ЧХГ нараства в посочените времеви диапазони, т.е. има 15% при които нарастването е по-бавно и пак всичко е наред.
НО, когато човек се обърне към обществен форум за мнение, защото вече е направил справка в интернет или е чул, че бавното нарастване не е ОК, не знам защо после трябва да е изненадан като и други хора потвърдят същите подозрения. Ясно е, че дори лекар не може да каже категорично какво се случва с бременността САМО по стойностите на ЧХГ. Лично според мен обаче е по-добре човек да получи съвет "следи си нещата", отколкото да си повтаряме, че всичко ще е наред, след като не можем да дадем такава гаранция.

Отделен въпрос е, че според мен при една спонтанно настъпила бременност, при която не е известно да е необходима специфична терапия и проследяване още от положителен тест, нито пък има силни болки и кървене, правеното на кръвен тест е абсолютно излишно. И то точно защото създава излишен стрес. Аз нямам избор, както писах при мен се налага инвитро и репродуктивните лекари не разчитат на домашни тестове. Но ако правих домашни опити, щях да си карам с уринарни тестове след закъснение и преглед 10 дни след две чертички. Затова и съм съгласна с това, че прекаленото четене създава притеснение, но не обвинявайте хората, до които сте се допитали за мнение. Както казах мен във форума не ме плашиха, напротив, успокояваха ме, че няма как да е ИМБ, но успокоенията не промениха фактите и затова предпочитам да дам съвет, че може нещо да не е ок, вместо да захаросвам нещата. Ако някой си качи стойностите, които на пръв поглед не са ок, с коментар "моля да се включат само хора, при които нещата са били подобни, но всичко е било наред", просто ще си замълча, защото не съм такъв случай и приемам желанието на хората да получат успокоение и надежда.

Леки и успешни бременности на всички!

# 588
Първият ти е бил леко притеснителен - само 50% за 48 часа, но проучванията показват, че до 49% е нормално и 99% от бременностите с такива данни нямат проблеми - това са удвояването е мит.
Виж, вече моето - 37% за 72 часа... не мисля, че има шанс Frowning1
Вторият ми беше по-нормален - 55% увеличение за 48 часа. Единствената надежда за чудо е първият тест да е бил сбъркан и данните да са се разместили - но това се случва веднъж на много хиляди.

Привет! Тук се пишат много категорични коментари, които не са верни. Моите резултати бяха:

7.11 - 38.73 mIU/ml (1 ден закъснение)
9.11 - 57.07 mIU/ml
10.11 - 71.14 mIU/ml
14.11 - 357 mlU/ml

След изчитане на сто форума като този се разстроих. По уговорка с доктора отидох на първи преглед на 20.11 и се видя ембрион и пулс. В момента съм в 15 г.с. Съветът ми е да не влизате във филми преди да сте се видели с доктора и да четете по-малко.

# 589
Здравейте, вече съм на втори ден закъснение. До тук имам три положителни теста с бледа черта днес си пуснах и чхг, но ме притеснява дали е ниско и дали изобщо е положително?

# 590
  • Ст Загора
Положителен е

# 591
Дами при мен след първи ЧХГ 190, втори след 3 дни само 260 (25% увеличение за 48 часа), трети след още 48 часа 380 (55% за 48 часа) - сега имам 700 - почти двойно 48 часа по-късно. Бях на преглед - нещо расте, но още не се знае какво е.
Ще се побъркам значи.

# 592
Дами при мен след първи ЧХГ 190, втори след 3 дни само 260 (25% увеличение за 48 часа), трети след още 48 часа 380 (55% за 48 часа) - сега имам 700 - почти двойно 48 часа по-късно. Бях на преглед - нещо расте, но още не се знае какво е.
Ще се побъркам значи.
бъди спокойна, последното е добре. Аз бих пуснала още веднъж след 48 часа, кога те викат пак на лекар?

# 593
Казаха да си пусна пак в неделя и да се види как върви и в понеделник сме на преглед пак, засега се вижда жълта киста (така я нарече). Попринцип би трябвало да съм в 5+4 (тоест 6 седмица), но гинеколажката предполага, че е имало късна овулация, заради което и сме започнали меренето на hcg хормонът твърде рано или е възможно първият тест да е сбъркан, защото следващите три са напълно нормални. Поне изключваме извънматочна на 99.9%.

# 594
  • София
Жълто тяло.
Дано всичко е наред и е късна овулация! Стискам палци да пишеш с добри новини!

# 595
Да, тя ме предупреди още миналата година, че имам късна овулация, защото я е виждала и според нея е била на 28-30 декември, което значи, че е само 20-на дена от зачеване (то в действителност на 26-ти ми светнаха лентичките за овулация).
Така че е рано, но все пак продължавам много да се притеснявам за този тест от 190 до 260 за 72 часа.

# 596
Здравейте момичета, аз също имам въпрос! Последен м. беше на 07.12.23г, ппц продължителността на цикъла ми е 31 дни! След направен тест на 10.01.24г с бледа черта, вчера посетих доктор, като той каза, че нищо не се вижда в матката! Посъветва ме да си пусна кръвен тест. Въпроса ми е възможно ли е да съм била с късна овулация и дали резултатите ми са добре! Благодаря ви!

# 597
  • София
Вероятно е късна. След ЧХГ 1000 ще се види, сега е рано.

# 598

Здравейте, някоя от вас вижда ли също като мен втора бледа чертичка!😄

# 599
Мъничко, на мен ми се вижда като много бледа чертичка, но така може само да гадаем. Според мен утре сутрин тичай към лабораторията за кръвен🌸

Общи условия

Активация на акаунт