СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 18

• 79 722
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 690
Ели, само да ти спомена, че съм в средата на 7ми месец и все още слагам вагинално прогестерон. А до третия бях на инжекции. Така, че когато има адекватна намеса,  нещата се регулират и се случват както трябва. Потърси друго мнение! Simple Smile

Това доста ме учудва, благодаря за споделянето, ще е полезно.

При инвитро бременности също често се налага дълъг и значителен прием на прогестерон. Както всички знаем, няма две еднакви бременности, та отговорен лекар с индивидуален подход е много важен. (+1 глас за втората консултация при читав доктор, Eli)

# 691
  • Варна
Може би е презастраховане от страна на лекаря при мен /действително съм инвитро/, казва, че действа благоприятно на шийката, вече в по-късен етап на бременността. Наистина две бременности еднакви няма Simple Smile

# 692
Здравейте, бях на преглед при друг лекар. Вижда се сак, жълто тяло и ембрион, но вместо в 6 седмица от днес, отговаря на пета. Предвид затихващите ми симптоми на гадене и болка в гърдите най-вероятно е спряло развитието. Казаха ми, че след седмица ще стане ясно дали е така. За прогестерона каза, че няма нужда да го пия. Нито ще помогне в случая, нито ще навреди. Каза, че прогестерон се следи и изследва при инвитро и т.н, а при мен е спонтанна бременност и можело да варира. Повече изследвания не мисля да си правя.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 16:13 от eli2424

# 693
  • София
Ели... и този не ми се струва читав лекар.

# 694
Тъй, и аз да си кажа - спри да се филмираш! Болките в гърдите и гаденето не значат абсолютно нищо! Нормално е размееире на ембриончето да варират. На рози етап едно леко трепване на ръката при измерването прави ОГРОМНА разлика.

# 695
Този е може би е един от най-добрите в града.  Явно си има причина да не ми дават прогестерон. Но пък на миналия преглед ме писа 5г.с, като се виждаше само сак с коремен. Днес се видя с вагинален, че има жълто тяло и ембрион, но пак отг на 5г.с. Надявам се всичко да се развие положително. На 18 си правих тест и беше отрицателен, но на 20 и 21 имах по една кафеникаво- розова капка и реших, че ми идва. Дали е възможно да е имплантация се чудя.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 16:28 от eli2424

# 696
  • Варна
Наистина стига се филмира... в толкова ранна седмица никой нищо не може да ти обещае. Изчакай една - две седмици, както ти е казал и ще се разбере. Мисли положително, занимавай си мозъка с приятни неща, пази се и ако му е писано, следващия път ще чуеш пулс 🤗
Чакаме да се похвалиш!

# 697
Този е може би е един от най-добрите в града.  Явно си има причина да не ми дават прогестерон. Но пък на миналия преглед ме писа 5г.с, като се виждаше само сак с коремен. Днес се видя с вагинален, че има жълто тяло и ембрион, но пак отг на 5г.с. Надявам се всичко да се развие положително. На 18 си правих тест и беше отрицателен, но на 20 и 21 имах по една кафеникаво- розова капка и реших, че ми идва. Дали е възможно да е имплантация се чудя.

Ако овулацията ти е била една седмица по-късно е нормално да се водиш 5 г.с., а по цикъл да си 6 г.с. Докторите измерват седмиците по датата на ПРМ. В 5 г.с. е нормално да се вижда плоден сак в матката и жълто тяло .Ембрион обикновено се вижда към 6 г.с., а пулс към 7 г.с. Няма смисъл от повече изследване на ЧХГ. След една седмица отидете на трети лекар да видите как и дали  се развива, тогава вече ще има яснота.

# 698
Здравейте момичета. Моля ако някоя от вас е минала през същото да съдейства. С три спомнтанни аборта съм и мека казано съм притеснена. Последна редова менструация 26.12.23. Цикъла ми е на 26-27 дни.

Първи кръвен тест 23.01.24-227 прогестерон 63.2

Втори кръвен тест 24.01-338
Трети кръвен 25.01-565
Четвърти 27.01 - 1369 прогестерон 72.9
Пети 29.01 - 2030 и от тук започна страха…

Днес 30.01 чхг 2312

Слагам утрогестан 2 таблетки вечер, пия аспирин протект, но виждам че нещата никак не вървят добре.

На 27.01 бях на лекар и видя плоден сак в матката. Сега обаче лекаря казва да изчакам до петък, че нямало страшно, тогава сме щели да видим.

Та има ли някоя от вас която след такова збавяне в растежа на чхг е успяла да стигне до финал?

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 20:12 от Konstantinat

# 699
Аз съм с няколко задържани аборта и добре те разбирам...
Към момента съм на мнението на доктора - изчакай и ще стане ясно, продължавай с назначените дози. В петък преглед ли имаш пак?
Преди няколко странички доста говорихме как схемата с удвояването не винаги отговаря Simple Smile

# 700
Аз съм с няколко задържани аборта и добре те разбирам...
Към момента съм на мнението на доктора - изчакай и ще стане ясно, продължавай с назначените дози. В петък преглед ли имаш пак?
Преди няколко странички доста говорихме как схемата с удвояването не винаги отговаря Simple Smile

Благодаря за отговора. Да петък ми каза, че ще ме вмести. Бяхме говорили за вливки, но ми каза от 6 г.с. Дано закрепи до тогава..

# 701
Konstantinat, като цяло, да, не е добре това, че стойността не се развива.
Правени ли са изследвания и търсена ли е причината за абортите?

# 702
Konstantinat, като цяло, да, не е добре това, че стойността не се развива.
Правени ли са изследвания и търсена ли е причината за абортите?

Правени са за тромбофилия, за НК клетки, две хистероскопии имам, промивки с лактобацили и антибиотици. Уж не се установява причина. Два от пътите се чу и сърчице, последния не. Но тогава бях пила много тежки лекарства и отдадохме спрялото развитие на тях. Единствено не съм пускала генетични (за хромозомите) изследвания, но за тях не са ми казвали да изследвам за сега.

# 703
Здравейте ! Това ми стойноста та ЧХГ от днес....някой може ли да ми каже какво значи това...дали съм бременна

# 704
Здравейте ! Това ми стойноста та ЧХГ от днес....някой може ли да ми каже какво значи това...дали съм бременна
Бременна си! Честито!

Общи условия

Активация на акаунт