Дюни Роял Ризорт - 2023 / 2024 / 2025 г.

• 40 319
  • 423
  •   1
Отговори
# 135
Миналата година бяхме и на двете места. Категорично не съм съгласна със ,,светлинните,, определения. Плажът на Лагуна е по-добър за малки деца. Разстоянието до него е много кратко  за разлика от Белвил примерно. Досадата с кубинците в Дюни вече е пълна. Детската им дискотека се провежда в пълна тъмница,  ресторант Созопол прилича на стол в предприятие от соца, водата в детския басейн ледено студена, стаи и коридори в Белвил плачат за ремонт и какво остана  - голямото разнообразие при изхранването. Ами точно това не ми е приоритет. Съотношение цена/ качество  силно се разминават.
Лагуната няма подобни претенции, но осигурява съвсем прилични условия за нормална почивка с малко дете.

# 136
  • Sofia
Няма как да се съглася и веднага ще се аргументирам, изброявайки част от недостатъците на Лагуна бийч:
√ Паркингът е крайно недостатъчен за капацитета на хотела. Въпреки, че малкото засипано с чакъл място с едната бариера, трудно би могло да се нарече паркинг, но хайде от мен да мине.
√ Анимация - под всякаква критика. Ако една какичка с малък умрял касетофон, сложен директно на земята може да се нарече анимация, за мен определено не е.
√ Храна и напитки - под всякаква критика, три манджи на кръст, три вида салати, пържени картофи, два вида маслини, два вида сирене и един вид кашкавал - изцяло имитиращи продукти. Вечните опашки за храна, която беше крайно недостатъчна за запълнения на мах хотел. Фактът, че когато нещо свърши, просто е свършило и не се изкарва друго. Пакетираните кифлички с мармалад от магазина и ежедневния заводски козунак посред лято, които се водеха "десерт". Прокисналите еклери, заради които през ден си говорех с управителя, който само кършеше пръсти и вдигаше раменца. Един кафе автомат за целия хотел, който дори не е на самообслужване и ежедневните опашки, които се виеха пред него. Всяка сутрин се карахме с жената, която го обслужваше, защото съм кафеджия и когато съм се редила 5-10 минути на опашка за кафе искам то да е двойно, но не можело защото машината прегрявала.
√ Ежедневната борба за маси на открито, защото са кът и са вечно заети (два пъти вечеряхме на терасата на студиото, защото свободна маса на вън просто нямаше).
√ Това е първият хотел, в който попадам, на който лоби барът се плаща допълнително въпреки, че хотелът работи на all inclusive.
√ Измисленият гаражен алкохол от някаква пловдивска фирма, която пловдивчани наричат "млад покойник".  
√ Единствената тоалетна извън сградата на хотела която силно и задушливо ти напомня за себе си всеки път, като отиваш или се връщаш от плажа.  
√ Барачката с двете маси, която се води снакс ресторант, в която не дават повече от четири мини парченца пица с вид и вкус на подметка.
√ Липсата на достатъчно чадъри и шезлонги на плажа. И по-точно липсата на места след 8 ч сутринта.  Да, съгласна съм плажът е близо, но колко пъти си намерихте места в нормално време през деня? Защото 20-те чадърчета за мен са крайно недостатъчни за капацитета на хотела и на хората им се налагаше да лежат на пясъка м/у шезлонгите. "Прекрасна интимна близост" с непознати. Помня, защото първия ден нямаше нито един свободен чадър, наложи се да си платим за чадъри и шезлонги на къмпинга, и на другия ден беше първият ми разговор с управителя. В крайна сметка в пакета, който бяхме платили влизаха чадъри и шезлонги на плажа, и му заявих най-сериозно, че ако пак ми се наложи да плащам, ще му нося касовите бележки и той ще ми възстановява парите, и че отказвам да плащам 2 пъти за едно и също нещо.
Не съм била в Белвил, отсядали сме в къщичките на Холидей Вилидж и в Марина Роял Палас, но нищо от изброеното по-горе не ми се е случвало в Дюни.
Всеки е свободен да харчи собствените си пари както намери за добре, но не мога да се съглася, че Лагуна Бийч има добро съотношение цена качество, защото хотелът не предлага такова.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 09:36 от Crystal_Noir

# 137
Карам поред:
Паркингът на Лагуна Бийч е с нормални размери   и винаги сме успявали да си намерим място за колата. След стоварването на багажа, ключа го получава пиколото и нямам грижи срещу 10 лв.
Храната е напълно достатъчна за да се избере нещо, което да хапнем. И салатите и супите и  готвеното и  скарата са налични,  плодовете също. Винаги са зареждали изчерпан продукт, а за алкохола не мога да споря, защото освен някоя чаша бира, друго не съм опитвала. Риба имаше всеки ден, супи също, това е, което ме интересува основно за малкия, заедно с плодовете. Освен цитираните кифлички и козунаци, същите сиропирани сладкиши и торти, които предлагат и в Дюни.
Никой никога не ме е спирал за напитки от машините. Кафе, чай, водата или соковете са на самообслужване. И тъй като не пия такова кафе, най-редовно си плащах еспресото от лоби бара. Много честа практика, между другото. В Дюни еспресото на барчето към ресторант Созопол също е с пари.
Чадърите са много повече от 20, но недостатъчни. След обяда винаги има свободни,  но сутринта до 9 трябва да си на плажа, за да си осигуриш такъв. Варианта с шезлонгите до басейна или свободната зона също е опция.
Пицата от барчето до плажа не може да е прекрасна като е студена, както навсякъде. Никой не ми е ограничавал парчетата, имат и сандвичи и плодове и напитки. Това за някой евентуално примрял от глад между две хранения е напълно достатъчно.
Колкото до имитиращи продукти, в Дюни също не липсват. Ако държите на качеството,  горещо препоръчвам Катарино.
А сега се сещам, че за Лагуната не съм чувала,  но за Дюни със сигурност четох преди време, че на територията на комплекса заловиха няколко тона алкохол, в бидони,  разбира се.
Анимацията никога не ме е интересувала, искам си времето с детето,  независимо къде съм.
Искам много правилно да ме разберете. Слабо ме интересуват и едните и другите. Но като имаш претенции да си различния и луксозен курорт, дръж си нивото. Не се лежи на стари лаври от преди 10 години.

# 138
Нашата почивка в Дюни приключи.Доволна съм,с малки забележки.Толкова комплексна и със сравнително добро съотношение цена - качество услуга, не мисля,че има другаде по Черноморието.Истинска лежерна почивка - не мислиш за нищо,от паркинга,през плажа - до ресторантите/ този на плажа ми хареса,не е пародия и отбиване на номера,както на други места
,станцията за гироси също/и забавленията вечер,всичко е организирано и на една ръка разстояние.
Много персонал от млади хора,непрекъснато някой чисти,бърше,мете,прибира наоколо.В същото време не се натрапват,не те дебнат да не вземеш чаша или чиния към стаята или другаде,нещо което примерно много ме изнерви в претенциозния Терме,Разлог.
Плаж- мечта,чиста вода,ситен пясък, шезлонги винаги си намирахме на първа линия без проблем.
Пеликан - много спокойно, тихо,ресторанта добре организиран с шоу кукинг на терасата,след 20.00 - почти празен със свободни маси отвън,полъхва много приятно.
Голям бар около басейна,хубави коктейли,машина за еспресо.
Тийнът също  неочаквано остана много доволен - най - вече от вечерната анимация,дискотеката и аквапарка.
Имаше огнено шоу и фойерверки една от вечерите - много красиво.
Забележките ми са като цяло поостарялата вече база,но това го очаквах,избирайки Пеликан.Иначе всичко си работеше по стаята,беше добре почистено,искрящо бели хавлии и спално бельо.Учудиме липсата на козметика в банята,само един диспенсър за течен сапун с идеята да служи за всичко Grinning .Банята е с вана,без отделен душ - доста неудобно.
За завършек - може би ще повторим догодина,нещо,което по принцип не правя,евентуално ще пробвам Марина Бийч,като по нов и с по - добра база.
Макар,че сигурно ще ми липсва спокойствието на Пеликан там.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 11:00 от Melani_M

# 139
Преди доста години съм била в Лагуна бийч, е няма място за сравнение с Дюни. Не знам как изобщо ги поставяте на една равнина. Не бих си помислила повече да стъпя на такова място.
Размерът и размахът на Дюни го няма никъде другаде в България.
Не може да се сравнява и с Албена, поради съвсем различния принцип на настаняване и ползване.
Фактът, че само веднъж съм почивала в Албена и десетина пъти в Дюни е красноречив.
За мен лично няма алтернатива, с всичките му незначителни негативи /може да се променят някои дребни детайли/ и безброй прекрасни практики, чистота, красота и спокойствие.
Тази година бяхме в Пеликан, за мен си е място за истинска почивка.
Зависи кой какво търси, има избор за всеки вкус и джоб.

Като препоръка към управлението, ако четат тук  - трябва да преминават обучение служителите, защото те са лицето на комплекса. И ми се струва несериозно посрещането, което получихме, без да се величая.
Не може да се работи така с клиенти и гости.

# 140
  • Sofia
Enisa, Аз също съм далеч от мисълта да защитавам когото и да било. Старая се да съм максимално обективна, излагайки факти, без излишни емоции, което само по себе си е трудна задача. Лагуна Бийч е бил добре замислен, малък и компактен хотел с хубава градина, напомнящ на китно гръцко хотелче. Затова и го избрах, но от поддръжката и най-вече от управлението му, има много какво да се желае. За съжаление от прекрасно замислената му зелена градина не е останало много. Дюни от друга страна имат спешна нужда от реновиране на остарялата материална база, от соц време. Като изключим това, на мен лично комплексът ми създава усещане за простор, безгрижност и спокойствие, които  намирам на много малко места по черноморието ни. Да, има какво да се желае, но лично аз и семейство ми с радост бихме се върнали в Дюни, докато за Лагуна бийч сме категорични - никога, дори и за без пари. Предлагам да прекратим дискусията, досадихме на всички и доволно оспамихме темата. Мисля, че написахме достатъчно и всеки може да прецени къде да почива, спрямо изискванията си, вкус и лични предпочитания.

# 141
  • Sofia
Учудиме липсата на козметика в банята,само един диспенсър за течен сапун с идеята да служи за всичко Grinning

Световна тенденция, с която трябва да свикваме. Скоро еднократните пластмасови опаковчици ще са забранени. Допускам, че част от хотелите ще намерят начин да ги заменят с някакви био-разфасовки, но повечето хотели вече преминават към големи диспенсъри.

# 142
Така е, в чужбина все на такова зареждане на козметика попадам в различни хотели.

# 143
Наистина ли това е трънчето в петата /козметиката/?! Исвен диспенсър, който не ползвахме, има шапки за глава, малък калъп сапун за ръце, напълно достатъчно за мен.
Никога не разчитам на козметиката в хотел, но ми е важно кърпите да са чисти, достъпът до бутилирана вода да е неограничен, изобилие от сезонни и несезонни плодове, богат избор на чай и кафе, сода с резени лимон и листа мента са направо блаженство.

# 144
  • Sofia
Е, да бъдем справедливи, дамата го е споменала с учудване, а не с оплакване Simple Smile Не мисля, че кой знае колко се е притеснила, поне от поста не личи нещо подобно.
Все пак го споменавам, защото наистина вече из цяла Европа е така и ще влиза и в нашите хотели масово.

# 145
При тях е от години така, в това отношение са напреднали. Намирам (лично мнение) това за хубава еко политика.
На комплекса едно от основните предимства е съчетанието на зеленина (гора) с плаж. Както и това, че е затворен, но обширен, за семейства с малки деца това е голям плюс.

# 146
Нямам нищо против диспенсърите,а по - скоро съдържанието,конкретно тук - обикновен течен сапун,какъвто има навсякъде в комплекса.
В други хотели и в БГ и в Европа има примерно по 2 - за душ гел и шампоан,отделно и на дози.
И имайки предвид опита ми досега,просто не бях подготвена.
И не е трънче ...просто както се казва...дреболийка,но приятна..в случая обратното Wink

# 147
Много хубави и изчерпателни отзиви пишете, ама може ли да ги подкрепите и с някоя и друга снимчица, на хотела, храната, парка..? Innocent

# 148
Уви, всичките ми снимки са лични - присъствам аз или семейството ми.Храната нямам навик да снимам.
Но ето изглед от стаята ни в хотел Пеликан - едно успокояващо зелено море и Странджа планина в далечината Kissing HeartKissing Heart

# 149
Снимки вече почти не правя, само тази на лебедите
Скрит текст:
, които видяхме тази година. Миналата ни навестиха и делфини в един от следобедите.

Общи условия

Активация на акаунт