Любители на котки - Тема 184

• 32 442
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Вътрешно обезпаразитяване на месец и половина се прави тук за първи път, можете и сама да го направите в къщи, с хапчета според теглото. Първа ваксина на 3 месеца.

# 526
Здравейте!
Новородени котенца кога за първи път се обезпаразитяват и след това кога се слага първа ваксина?

Ветеринарката иска да ги водя за обезпаразитяване на 40-я ден, а сега приятелка ми каза, че не трябва да бързам, било много рано за обезпаразитяване.
И аз не знам какво да правя.
Най-рано на 40 дни. Котето трябва да има необходимото тегло за обезпаразитяване, не за друго.

# 527
  • София
Mößbauer-Effekt, amy_nka, благодаря ви! Heart

# 528
# 529
  • София
Първите ваксини на Аш и Оникс са на 2 и 3 мес. възраст.
Дейзи я обезпаразитиха с паста когато я прибрахме. Да кажем, че е била на 2м с тегло 1 кг.

# 530
Здравейте,пак имаме пред блока коте с фип,този път е неврологична форма.Нямаме възможност за лечение с    gs затова ще опитаме с есперавир,но пък нямаме под ръка,искам да си поръчам,преди време имах координатите на един руснак,но съм ги загубила,така че,всякакви варианти са ми от полза.Ако някой има наличен,ако някой има връзка, моля,да ми пише,за гр.Пловдив става дума.

# 531
Papermint, точно на тази вълна съм. Пиша ти...

# 532
  • Пловдив
Аз имам въпрос за неврологичната форма на фип - когато напредне и котето се влоши, възможно ли е да има периоди на подобрение, без кризи и без да е проведено лечение?

# 533
Аз само да покажа едно намерено котенце. Това му е рекламната снимка, докато му търся дом. 3 дни му слагах гентакулин, изписан от ветеринар, заради конюктивит, но едното му око е замъглено. Утре ще го водя пак да го видят. П.П. Хич не ме бива за фотограф, но с тази снимка определено се хваля. Simple Smile

# 534
Здравейте и от мен.
Нахлувам в темичката ви "на пръсти", надявам се да приемате нови членове.
От тази вечер сме горди собственици на мъжко котенце на около 2 месеца. Имам две деца на 8г и на 3 г и се надявам бързо да се сработят.

Котенцето е още изплашено и не иска нито вода, нито храна. За тоалетна да не говорим, но лека-полека ще се нагодим.

# 535
Явно сте вкарали Принц в групата:)
Приятни моменти ви желая!

# 536
Аз имам въпрос за неврологичната форма на фип - когато напредне и котето се влоши, възможно ли е да има периоди на подобрение, без кризи и без да е проведено лечение?
Не. Влоши ли се, от зле отива на по-зле. Достигне ли до мозъка спасение няма. Но в съседната тема коте на Clotilde е сървайвър от невро фип (много исках да сподели в детайли какво лечение му е приложено, защото не е GS), но е останало с увреждания (загуба на зрение). Според руснака, в Русия има лекарство Фоспремил, което възстановява мозъчните клетки и би било от полза точно при такива казуси. Давало се паралелно с GS и молнупиравир, нещо като имуномодулатор го водят. Руснаците са големи любители на котките и вярвам, че са напред с материала.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 22:45 от amy_nka

# 537
Благодаря.

Ето го и него. Отказа гранули, но аз му бях взела и от т.нар пауч и му сложих малко, та взе, че хапна. Резултат с тоалетната още няма, а аз вече клюмам глава, че ми се спи. Мисля да го изчакам да отиде и да свърши някоя от двете работи. Знам ли и аз вече.

# 538
Сладур мамин! Аз като бях взела моя рижавелко първата нощ го чаках да отиде до тоалетната, но той инат-докато бях будна стоя зад дивана и се кри, чак като съм заспала излязал и си свършил работата. Но разбира се предварително му бях показала местоположението му, а и беше свикнал на този тип тоалетна, въпреки че е живял в двор. Първо използване на тоалетна ли ще бъде при вас?

# 539
  • София
Възможно е той пък да чака вас да се махнете, че да свърши работата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт