Любители на котки - Тема 184

• 32 380
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
# 631
Здравейте и от мен,
пиша за пръв път в темата, надявам се да ми дадете съвет.
Родиха ми се три котенца на 3 юли. Майка им ги премести след първата седмица в мазето на най- високия рафт.
Сега са започнали да прохождат и са на ръба да паднат от стелажа.Подготвила съм местенце пак в мазето, но долу ниско. Въпроса ми е ако ги преместя дали ще ги изостави  или премести някъде където няма и да ги намеря?
По- късно може да ги снимам 😊

# 632
  • на брега на морето
Едната бременна вирее супер успешно на жега за разлика от студените месеци😁
Ама, Бубе, и ти ли Heart Simple Smile ? Не знаех, аз много рядко влизам в темата. Най-добри пожелания. Към теб имам много специално отношение. Heart

# 633
amy_nka, доколкото разбрах е сухата форма на фип.
 След 20-тия ден всеки ден ще трябва да приема лекарство под формата на таблетки.
Инжекционната форма трябва ние да я закупим, не се предлага в клиниката. Дали са номер за връзка с човек, който може да осигури лекарството.
По-късно ще се чуя с майка ми, за да каже как е котката. По нейните думи има апетит, но е вървяла странно (залитала е) и затова са се обадили на 112, те ги препратили към клиниката.
Това е, което знам.

# 634
  • София
"Най- после мама си е вкъщи... ще ѝ покажа сърцето си!"

Такова лигавотене е цял ден днес 😻 (нямаше ме 3 дни)

Скрит текст:
А това получих на мейла си онзи ден- много готино ми стана.

# 635
Като чета напоследък за толкова много болни котенца и само ме хваща страх за моите.
И те са на гладна стачка и хапват съвсем малко.
Аминка, забравих защо препоръча на някой "Рибчо" и ще те питам аз мога ли да давам на моите? Много им пада козинката. Едно момиче в инстаграм го чух да се хвали, че с човешки витамини омега 3-6-9 е спряла косопада на кучето си.
И друго да питам за колко дни приблизително пристигат поръчките от zoooplus? До София примерно и другите населени места? Много се чудя докъде да ги пусна.

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 23:45 от Morkovelka99

# 636
Да покажа и новата реколта на село.
Бабите отказват да кастрираме майката, направо полудявам.
Мъжът ми категорично ми отказа да вземем още едно коте, а и ветеринарката не дава заради короната на Ари.
Скрит текст:

Скрит текст:

# 637
Колко са хубави и шаренки и колко са много  🥰. Мечтая си за рижава и пухкава котка 😍. Манди, само черно-белички ги раждаше и по 2-3 само.
Всякакви животинчета обичам докато са бебенца.Толкова са сладки.

# 638
  • Пловдив
Здравейте и от мен,
пиша за пръв път в темата, надявам се да ми дадете съвет.
Родиха ми се три котенца на 3 юли. Майка им ги премести след първата седмица в мазето на най- високия рафт.
Сега са започнали да прохождат и са на ръба да паднат от стелажа.Подготвила съм местенце пак в мазето, но долу ниско. Въпроса ми е ако ги преместя дали ще ги изостави  или премести някъде където няма и да ги намеря?
По- късно може да ги снимам 😊
Нашите бяха на стол (там ги роди) и като се разщъкаха, ги свалих, майка им си ги заведе на новото място. Не ги е зарязала. Хвани ги за кожата зад врата, там доколкото знам, не е толкова чувствително място. По-добре само ги свали долу, докато майка им е там, тя ще си ги отведе където сметне за добре.

Morkovelka, за моята майка котка бяха препоръчани, тя е много изтощена след бремеността и е с неврологични проблеми.

# 639
Amy_nka, тогава ти какво предлагаш?
Смятам че и търсещите помощ могат да са измамници, както е имало и такива случаи във форума. Айде може да не са измамници, но определено има такива, които се възползват от добрината на хората. Смятам че така би трябвало да е прозрачно за дарителите. А този, който търси помощ, да има задачата да си подбере клиниката.
Хайде позволи да имам лично мнение по въпроса.

Морковелка, последната ми поръчка от зооплюс поръчах на 05.07.2023 и пристигна на 10.07.2023 г. Иначе в сайта мисля пише, че доставят между 4 и 7 работни дни.

# 640
  • София
А това получих на мейла си онзи ден- много готино ми стана.
На мен само за РДто на Дейзи ми пуснаха купон.

Хранихме бебетата и майката днес.
Оказа се безотговорна работа. Появи се един младеж, повика я по име. Била е домашна, изпусната (защото искала навън), редила и съответно вече е на отглеждане на съседите. Котетата са били 5, но едното изчезнало. "Всеки ден сменям тоалетна". "Не ми се смей" Joy А аз само се усмихвах Simple Smile Много сме ги били глезили. Всеки ги храни.
Не ми се разправяше. Само му казах, че имам три.

Не искал да пуска обява, не искал да подарява котета, щял да си ги гледа.

# 641
Minnie. Mouse, съгласна съм, че може да има недобронамерени хора, както сред търсещите помощ, така и сред клиниките, предлагащи помощ. Исках да попитам във форума за съвет как да направя помощта за котката максимално прозрачна. Не искам да навредя по някакъв начин и на клиниката, защото са се отнесли добре с котка Мая (така се казва котката). Искам да помогна на котката и на майка ми, която е притеснена за котката.
За щастие, има добри новини. Говорих с майка ми. Тя каза, че е успяла да уговори преглед и лечение в една клиника, която се занимава с бездомни котки. Утре ще дойдат да я вземат. Надявам се да могат да помогнат на Мая.
Благодаря на Таня67, Minnie. Mouse и amy_nka за мненията!
Ще ви информирам какво се случва с Мая.
Ето я

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 22:15 от Fortuna

# 642
Късмет на трицветната красота Мая ! ❤

# 643
Fortuna, извинявай, нямах предвид че ти си измамница или че искаш да излъжеш хората.
Мисълта ми беше, че има такива индивиди, а може да има потенциални дарители, които да се усъмнят. За това и ми се стори добра идеята да се изпратят парите директно в клиниката. Имаше една дама, в темата за най-хубавата котка и най-хубавото куче, Азалия. Кучето което живееше до работата й се нуждаеше от хоспитализация, дори мисля и операция. Те така събираха пари.
На мен единственото, което ми хрумва е това, което писах и по-назад, документи от клиниката, които показват състоянието на животинката, какво лечение е нужно и какво стедства. Успех желая в кампанията.
ПС Прекрасна Мая. Heart

# 644
Amy_nka, тогава ти какво предлагаш?
Смятам че и търсещите помощ могат да са измамници, както е имало и такива случаи във форума. Айде може да не са измамници, но определено има такива, които се възползват от добрината на хората. Смятам че така би трябвало да е прозрачно за дарителите. А този, който търси помощ, да има задачата да си подбере клиниката.
Хайде позволи да имам лично мнение по въпроса.

Морковелка, последната ми поръчка от зооплюс поръчах на 05.07.2023 и пристигна на 10.07.2023 г. Иначе в сайта мисля пише, че доставят между 4 и 7 работни дни.
Нищо не предлагам. Аз ѝ пуснах парите по Еконт, не по сметка на клиниката, и след това оставих едно мнение в Гугъл, да се знае, че ветът е мошеник. Бях нахокана от потребителката, затова че съм оставила мнение, от което Капашиков се подпалил. Ядосах се, че се занимавам въобще с такива хора. Но карай, важното е, че си прибра котето живо и здраво (можеше и да го евтаназира). Няколко месеца по-късно потребителката имаше толкова пари, че се чудеше за какво да ги похарчи (в темата за ринопластика се фукаше).
Ама, защо си мислиш, че ти забранявам да имаш лично мнение? Има две страни на нещата. Ти си изложила едната, аз - другата. Hands V

Морковелка, от Рибчо заглаждат косъма, ще ти свърши работа за целта.  Можеш да даваш по 1-2 на ден, без да се притесняваш, тъй-като дозировката му е за деца. В една капсулка има 1-2 капки рибено масло. В ДМ е по-евтино, от колкото по аптеките.

Общи условия

Активация на акаунт