ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 748
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Аз пренатални витамини не съм пила, само фолиева киселина за сега ...и от седмица заради болки, опъване и т.н. /на видеозона или там каквото е, АГ ми показа контракция/ пия Диаспорал 400 мл, сашета..по 1 на ден ....
не зная какво е дали лекарство или хранителна добавка, но на мен ми е супер от този вид магнезий...
От фолиевата не ми става гадно, ако има значение е Топ фолат спрей...
Имаше момент в началото, когато бях болна и тогава АГ ми препоръча Имунолактон, но каза, че не е просто комплекс пренатални витамини, а си е имуностимулатор...не се наложи да го пия, но ми изглежда добро като състав ..
Ох, аз съм на преглед началото на юли ..толкова е далече😵

Аз мисля, че им е било по-спокойно без всичката тази информация и прегледи ...
Знам какви са плюсовете на всички прегледи и изследвания, които можем да си правим в момента, но някакси за краткото време откакто разбрах, че съм бременна...установих, че спокойствието ми, емоционалното ми състояние са изключително важни ...

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 22:11 от Tsvetkova17

# 91
Голяма одисея с този Магнерот 🙈 Цял квартал обиколих,докато намеря ,ноо имаше нещо позитивно.  За срам и позор на образованието ми и подвизаването ми като фармацевт докато бях студент сега разбрах ,че Магнерот е лекарствен продукт,а другите форми на магнезий били хранителни добавки . Не е нещо кой знае какво ,но за мен има значение и реших да споделя . 🤗

Аз и в на Магнерич листовката чета, че пише лекарствен продукт, може ли да споделиш мнение като фармацевт кое от 2те е по-добро според теб Simple Smile
Аз не съм фармацевт , просто 4 месеца се бях набутала в една аптека на морето .Трябваха ми парички 😃  Днес така ми обясни фармацевтката. Сега погледнах за Магнерич - различна форма магнезий е от магнерот и навсякъде ми го дава като хранителна добавка .  Но щом пише в листовката лекарствен продукт ,може би е от скоро . За мен е важно да е лекарствен продукт ,защото минават стриктни проучвания ,трупат се доказателства за ефект и тогава се пуска на пазара ,докато с хранителните добавки не е така .

# 92
Ааа извинявай хахах нищо де, благодаря все пак за информацията ☺

# 93
Миа дано няма някакъв проблем при теб и всичко е наред! Чакам да пишеш утре

Sezariya ❤ аз съм същата с болежките - все следобедни или късни вечерни, уж много се пазя и гледам да не се изморявам, но понякога и най-дребното нещо ме скапва ..

Ставрева Добре дошла! И честито момченце 🤗

# 94
Аз също смятам, че от толкова информация и технологии в нашия век само ставаме по-страхливи. Еди коя си стойност ни е с три единици под някакъв стандарт и веднага шаш и паника, изчитане на всички статии от първите три страници на гугъл, плюс обаждане на приятелки. Едно време бременни и то в напреднал стадии са били на къра и са копали в жегата, зимите са били къде къде по-тежки и никой не е знаел за магнезиев дефицит, камо ли да има доплер у тях и да следи...

И аз се притеснявам за някои неща, но като се хвана, че съм се задълбочила много, си намирам занимание да се разсея от мислите.

Пожелавам на всички спокойствие и нека няма поводи за тревоги у вас през оставащите месеци Hug 🤞

# 95
Добро утро момичета, да се оплача, че вчера цял ден ме боля глава, сега като се събудих няма промяна, пак си боли по същия начин, пулсираща болка от едната страна на челото. По принцип съм си с ниско кръвно, не вярвам да е от това. Споменавате за някакво хормонално главоболие по това време, но не можах да намеря повече информация онлайн. Има ли и друг който страда от същото в момента?

# 96
  • София
Irki  аз бях вчера с такова, пих парацетамол и мина.

Снощи бяхме на ръба към Пирогов да тръгнем, появи ми се зверска болка в левия бъбрек, която след полунощ премина надолу в ляво... Още има лека болка но не е в бъбреците. Утре съм при АГ дано се види от какво е.

Абе хубаво с едно време сравнявате ама  забравяте че едно са водили бременнната жена с единия крак в гроба, второ всяка бременост е била тото, редовно е имало седмачета родени по нивите... Да благодарим на технологиите и модерната медицина че ни е довела до тук 😉 и дишайте спокойно, ще ги избутаме!

# 97
Маце, аз също имах болка вляво преди две седмици, отидох в дежурния във Вита, всичко наред. Може би е нормално неразположение, пиши после.

# 98
Днес половината група сме при АГ май 😁 надявам се при всички да е наред всичко 🍀

# 99
  • София, България
Успех на всички с прегледите днес! Ще чакаме отчети, че всичко е наред Hug

Мацето, аз имах редовно такива болки с първата бременност, тогава ми обясниха, че матката избутва всичко, за да си направи място и за това се получават. Дано и при теб е нещо такова незначително! Blush

Относно изследванията и лекарствата - да ви кажа да не се притеснявате, няма смисъл. Разбирам ви и знам какво ви е на всички. Притеснено, оглеждаш се, ослушваш се за всяка промяна. Това е напълно нормално. До сега и друг път съм ви давала съвет - намерете си лекари, на които не ви е срам да ги попитате кое лекарство какво е и защо точно него трябва, коя болежка каква е и защо я имате. Чета и по други теми - ми не ми се струва сериозно отношение и от лекар и от пациент, някой да се е прибрал от прегледа преди 2 часа и да почне да пита и да се “филмира” за ехографска снимка или някой показател. Питайте ги лекарите каквото ви интересува ако ще и да им забавите часовете, ние тук можем само да гадаем за изследвания и снимки. Даже си записвайте въпросите ако трябва на телефона.
Иначе подкрепям и споделям всяка една тревога, защото и моите са такива, за другите незначителни, пък за мен ужасно сериозни Grinning

# 100
Аз днес ще се запиша по НЗОК защото така или иначе ми се полага, а и за болнични и ще питам много въпроси, тъй като четох за лекарката, че била много подробна в обясненията (надявам се да видим пола вече) понеже моята при която съм на частно е професор, но е много обрана в думите, иначе е изключителен професионалист. Надявам се да нямат разминавания в това, което ми говорят 😁

# 101
И аз имам от вчера болка вдясно в кръста. Утре съм на преглед и ще попитам. Като цяло пия сега много по-малко вода от преди, но не мисля, че е от бъбреците. И аз като фъстъчето си мисля, че по-скоро матката се намесва и от там идват и болежките.
Междудругото от вчера се чудя дали да отида на УНГ специалист, защото едното ухо от време на време ми се запушва и май ще трябва промивка. Процедурата не е приятна и се чудя дали да не изчакам някакво време. Има ли някой опит с това?

# 102
❗дехидратацията води до контракции, пийте вода ❗

# 103
Момичета, аз съм яко паникьосана. Снощи имах силни болки в корема и тежест в таза и по спешност отидох в една частна болница в Бургас, още повече, че днес пътуваме на 400 км. Прегледаха ме, измериха шийката, но след прегледа с вагиналния ехограф ми се стори, че няма поставен презерватив. Осмислих го чак след като тръгнах, сигурно от притеснение. И сега съответно съм шаш и паника... Хем не ми се вярва да е допусната подобна небрежност, хем успях добре да огледам трансдюсера ... Не ми се мисли за последиците направо.

# 104
здравейте, и аз утре инзвънредно съм на преглед. Вчера имах много неприятен конфликт с майка ми и цял следобед и нощ съм с бодежи и болки където е бебето. Дано утре да кажат, че всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт