Кога е време за сватба?

• 20 027
  • 704
  •   1
Отговори
# 480
  • София
При мъжете, както и при жените, да се трудиш сам да си изкараш доходите, за да осигуриш нуждите на семейството е въпрос на манталитет и характер.
Това, че жените сега имат повече поле за изява откъм работа примерно, не трябва да спира мъжете да продължават да го правят… Какво, сърдят ли се?😁
Въпреки че пак съм категорична, че жена и мъж на по-високи позиции получават различно възнаграждение за една и съща работа.
Не трябва да се стига до крайности във възприятията, трябва да има баланс.

Сърдят се, разбира се Joy Еманципацията не е лесна за преглъщане от мъжете. Затова и ни натискат с едно време, все едно едно време всички са били изтънчени джентълмени с дебели сметки и щедри пръсти, а не е имало доволна доза лентяи пияници, които са се прибирали от цял ден в кръчмата, очаквайки ракията и салатата на масата и хвърляйки здравословна доза бой на жената, да не би да си забрави мястото. Аз имам "късмета" да съм хванала малка част от онези времена в детството си и помня много интересни примери. Та не ми липсват по никакъв начин онези времена. А който е мъж, си е мъж и сега, не му трябва жените да са му длъжни за да е.

# 481
  • София
Т.е. мъжеТЕ третират жениТЕ като мебел, даденост и не ги уважават, следователно те са виновни, че жените прекаляват с кариерата и независимостта?
Това на база на каква статистика?
А дали не е възможно някой да ги подучва и заблуждава, родители, учители, медии? Генерални решения в живота като супер-кариера и независимост се взимат доста рано в живота, преди досег със сериозни връзки. Т.е. няма откъде жените да са виждали това хипотетично лошо отношение. Само са чували за него.
По-скоро зависимостта е обратна. Заради "борбата за независимост на всяка цена", много жени не приоритизират сериозни връзки, а директно си търсят несериозни, през първите 10г пълнолетие. Надявайки се като успеят кариерно и изведнъж да станат супер търсени "партньори" с много "опит". Само дето никой не им е казал, че мъжете не търсят "партноьри" кариеристки, а жени. И то без излишен "опит". Никога не е било друго, няма и да бъде.

# 482
  • София
Виждали са го, разбира се. Родители, роднини, съседи. Но не, жените живеели в райската градина, но лошата змия (изиграна от медиите, неомарксистите и сие) ги изкушила да опитат забранения плод (кариера, независимост, свобода) и мъжът милият покрай тях бил изгонен от Рая. Много библейско е всичко.

Или може би просто цивилизацията е напреднала и това, което преди се е изкарвало с труд от зори до здрач, сега ти го върши някой друг с пари изкарани на бюро от 8:00 до 17:00.

Това настрана, не знам деятелите за едно време защо обясняват кой с колко е бил преди брака или имат претенции до небето, а не са хванали някоя сгодна женица в ранните 20 и на 30 вече да са имали поне 5 деца, както всъщност е било едно време. Или пък някои са изпуснали влаковете и сега смята за много нечестно, че вселената и в частност жените не им дължат всичко това, което не са си заработили, когато им е било времето.

Изборът и претенциите не се връзват с едно време, защото едно време хващат каквото успееш за много кратък период, защото после вече си изпята песен. А изборът и тогава и сега е бил ограничен, и се е разпределяло на много сходен принцип - тези, дето го могат, обират каймака, за другите - каквото останало. То останалото и сега го има, но май взаимно не се ще с останалото от другия пол, вместо като едно време да се вземе по неволя и да се търпи, защото няма накъде.

# 483
Всяка крайност е лоша!
Затова пак наблягам на баланса!
Но един човек не може да се чувства зле от факта, че партньорът му също има нужда от същите фундаментални нужди/ неща като него и се старае да ги постигне.Това не трябва да го демотивира, напротив!
И в такава ситуация на баланс всичко опира до отношение и взаимно уважение.
Или лъсват комплексите!

# 484
Аз винаги съм благодарна на мъжа ми. Подкрепяше ме, когато завършвах магистратура, когато си смених работата с по-висока позиция, изобщо винаги. Той вярва в мен повече, отколкото аз самата. Някога баща ми се е оженил за майка ми, когато е била първи курс в университета. И я е издържал, подкрепял. А той самият има не малко комплекси. Но когато обичаш някого здравословно, преглъщаш комплексите и подкрепяш, защото това е част от доверието. Без доверие една връзка се къса.

# 485
Не конкретно към дадени хора, а по принцип - ако човек стигне определена възраст и все още е сам, но не иска да е сам, може да търси вината у себе си. Да, може да е имал лош късмет, обстоятелствата да са били кофти, но няма как да е основната причина това. И никакво оправдание не е амбицията на жените, сори.

# 486

Като цяло пак казвам: трябва да има баланс,  жена и мъж трябва да вървят един до друг, а не един пред/зад  друг.
Този баланс ако се развали значи единия се опитва да превъзхожда другия и се стига до проблеми, комплекси, нещастие, потискане и т.н.

И аз мога да кажа нещо подобно за търсене и предлагане: мъжете не уважават жените си и ги третират като даденост и някаква мебел вкъщи, затова жените вече все по-малко търпят такова отношение и работят наравно с мъжете, за да имат финансова стабилност, че ако нещата потръгнат на лошо с мъжа, да могат да се изнесат и разделят спокойно!

Баланс е отговорът на почти всички проблеми тея дни Simple Smile

И финансовата независимост за мен си е много важна, особено защото има мъже, които използват финансовото си превъзходство да се пробват да те вържат в нещастна връзка и да се държат кофти с теб - знам, като човек току-що излязъл от такава ръзка.  Разбира се определено много мъже няма да го направят това, колкото и голяма разлика в доходите да има, но друго си е да знаеш, че си финансово на подобно ниво с мъжа до теб, динамиката става по-друга.
ПП: Говоря вече за хора на 30 години и отгоре, не тези, които са заедно от студенти и т.н.

# 487
Новачка, понякога мъжете забравят, че и тях майка ги е раждала…

# 488
То даже не е задължително да си на финансово подобно ниво като мъжа. Няма лошо мъжа да изкарва доста повече от жената. Даже е препоръчително. Но жената трябва да изкарва толкова, че да може да издържа себе си и поне едно дете,сама, с нормален стандарт, ако се наложи по някакви причини. А не да стои в нещастен брак само, защото не може да се издържа сама. Да, стандарта й ще падне, ако мъжа е изкарвал много повече, но въпросът е да може да се оправя ако се наложи, а не да е зависима дори за ежемесечни разходи.

# 489
То като цяло никой няма да избяга ако му е добре и хубаво, без значение кой колко печели.😀😀😀

# 490
Виждала съм 2-3 жени с ненормални изисквания към бъдещия си партньор. Да е по-богат от нея, за да било сигурно, че я обича истински. Ама не само с апартамент, ами и с вила, висока заплата и подобни. Много съм им се чудила на акъла... все едно избират някакъв предмет.

Ама от мъже съм слушала в пъти по-големи хитове. "Няма как да е като майка ми, днешните млади жени не струват" - ми е споделял 35 годишен...!!!! Какво им става на мъжките майки и защо така си повреждат децата понякога - за цял живот няма да разбера...

# 491
Ама ние ли сме виновни, че във всяка тема поне по 2 пъти се казва как на жената мястото й е у дома, да ражда и да гледа деца, а да не се прави на много еманципирана, да гони кариера и независимост? И как е жалко жена на 40 тепърва да се сеща, че иска сериозни неща, а да не си знае бройката на мъжете, с които си е лягала - пак ли сме виновни, че не просто се намеква това, а се казва все едно е общовалидна истина? Аз не се припознавам в тези глупости, но ми става обидно, че се говори за жените с такава омраза.

# 492
Няма какво да ти е обидно. Тези изказвания говорят единствено за мъжете, които ги правят, но не и за жените, които адресират.

# 493
  • София
Това е лъжа.
Не съм казвал, че мястото ѝ (на жените) е само в къщи и само да гледа деца.
Казвал съм да не ПРЕКАЛЯВА с кариера и да не си губи времето.
Казвал съм, че това губене на време не е безнаказано, както я убеждават други хора.
В това не виждам никаква, ама никаква омраза.
Съжалявам, ако някой вижда.
В никакъв случай и не съм адресирал конкретни хора във форума.
Ако те се саморазпознават и обиждат, това си е изцяло техен проблем.

За пореден, 100 ен път. Ако нещо казвам нередно, обидно, адресирайте го КОНКРЕТНО към модератор. Не така на едро да говорите под общ знаменател. Това е хейт.

Като не е общовалидна истина, къде са мъжете, дето ги харесват тия работи и без конкретно да посочвам хора, ей така, по принцип дами на около 35 да се избиват за тях мъжете?

# 494
Даже не разбрах, че пак говорим за Танграта явно. Не знам за какъв хейт става въпрос, говорим по принцип?

Общи условия

Активация на акаунт