Кога е време за сватба?

• 20 079
  • 704
  •   1
Отговори
# 255
Хич даже не бягаш към сигурността, авторке, даже от начина, по който говориш за  Германия и Австрия, усещам, че не си съвсем наясно накъде сте се запътили и какво ви чака като обстановка. Не намеквам, че няма да се справиш, а че ти липсва информация и трезв поглед над ситуацията там, за да можеш да решиш дали там е мястото за теб.

На какъв език си говорите с този мъж?

# 256
Ами честно казано не знам какви опции има, за мен да си без висше винаги е значело без опции.
Иначе там живота му е по-евтин от София, взима към 2400 лева.

За България не знам колко би взимал за подобна работа.

Всички говорят за майстори, но едно е да си създадеш бригада, друго да те наемат... сигурно.Има ли тук всъщност някой който от личен опит знае, колко получава един майстор НЕ шефа на бригадата

Говорим на английски.

Аз цял живот съм била само в София, естествено нямам опит с нищо друго.

# 257
Човекът сега е на 36, да речем ще емигрира евентуално към 40-те, защото му трябва време да узрее, сингъл, няма пари даже да емигрира сам и мисли, че тепърва ще цъфне, върже и ще спестява като работник в строителството с жена, две деца и апартамент под наем или с ипотека в Германия, не разбрах точно. Давате ли си сметка колко несериозно звучи.

# 258
Хората, които познавам, които ей така си стегнаха куфарите и отидоха да работят каква да е работа (заводи, сервитьорки, тн), обикновено го направиха чрез приятели, които вече са се установили там. Така че като дойдоха тук вече имаха работа, квартира (обикновено с други българи или поне източноевропейци, малко да се намали културният шок, и за социална среда помага много, имаха кой да им дава акъл за ежедневни битови проблеми). В това число и двойки, които бяха заедно примерно 10 години преди да емигрират, и в последствие се разделиха. Както сама се досещаш, съвсем друго е да имаш уредена работа и квартира, и те донякъде бяха подготвени да делят квартира със сума ти народ..  В момента уж са доволни от живота си, доколкото виждам, но не мисля, че са много добре финансово, защото нямат финансовата възможност да мй дойдат на гости в моя град (където ще спят безплатно разбира се), защото междуградският транспорт е ужасно скъп..

Мисълта ми е, че най-най-най-малкото трябва в някаква такава ситуация да се окажете, сигурна работа и квартира, за да имате шанс да се фокусирате върху изграждане на основи на вашата връзка ... Това щом настояваш да отидете в трета държава.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 16:09 от Новачка

# 259
Че то и Хърватия е в ЕС ако не знаеш, даже е и в Шенген и в Еврозоната, а България не е в нито едното, само в ЕС.

Тя нищо по-различно не каза. Peace
Ами някои хора май не правят разликата.
Шенген е сядаш в колата в Хърватия и отиваш в Словения, Австрия, Германия без да спираш никъде на гишета за проверка.
Еврозоната са страните, които ползват общата валута - еврото.
България не е нито в едното, а само в ЕС. Така че Хърватия е по-добре от България (поне по тези два показателя).
А човек като емигрира, обикновено отива на по-хубавото, така че не ми се вижда сериозно мъж да тръгне към по-лошото.

# 260
Баси тва все едно аз сега тепърва да тръгвам на някъде вече на 40, кога мисля да се пенсионирам Simple Smile

Много пъти ти казаха, като майстор плочкаджия или други довършителни работи може да изкарва повече от колкото в немско. Ако е кадърен ще изкарва добре и тук.
Защо мислиш, че е безпреспективно, когато ти самата си доста добре уредена, а в немско ще ти стопят лагерите за тези същите пари при доста по високи разходи.

# 261
Той няма да се откаже докато сам не види.За това искам да се пробва да намери работа да му е мирна главата.Не мисля да го убеждавам за България защото няма да има резултат.
Все едно не знаете какво е някой да си има някаква мечта и да го убеждаваш, че няма да стане.Не съм му жена, защо да ме слуша.

Като опита сам и види, ако му е зле ще има вариант България.Ако му е добре ще стои в чужбина.
Ако е добре ще дойда и аз при него

# 262
След 7 месеца връзка, никакво съжителство, никакви спестявания от двете страни, комуникация на чужд език ниво сигурно джугара-джагара... какви сватби, какви деца, майчински, апартаменти, Австрии, Германии...
И тук някои - давай, рискувай, живота, мечтите... Яко изплискване на легена.

# 263
Той няма да се откаже докато сам не види.За това искам да се пробва да намери работа да му е мирна главата.Не мисля да го убеждавам за България защото няма да има резултат.
Все едно не знаете какво е някой да си има някаква мечта и да го убеждаваш, че няма да стане.Не съм му жена, защо да ме слуша.

Като опита сам и види, ако му е зле ще има вариант България.Ако му е добре ще стои в чужбина.

Съжалявам, че звучи заядливо, ама ти къде си в цялата тази картинка тогава?
Значи идеята сега е той да си гони мечтата на запад, и ти ще чакаш да видиш дали му е добре или зле, за да решиш какво ще правиш? Извинявай, просто се обърках вече..

# 264
  • София
Ти с твоя хоум офис защо трябва да напускаш, за да идеш при него? Не е на 100% хоум ли? Иначе и аз като Бианка, ако бях на 30 и сама, вече да съм там Simple Smile

# 265

Съжалявам, че звучи заядливо, ама ти къде си в цялата тази картинка тогава?
Значи идеята сега е той да си гони мечтата на запад, и ти ще чакаш да видиш дали му е добре или зле, за да решиш какво ще правиш? Извинявай, просто се обърках вече..

Не знам къде съм, не мога да говоря от негово име.
За себе си знам само, че ми е добре с него и трябва да избирам между него и комфорта.
Не мога да изисквам да ме обича, да рискува за мен или да си жертва мечтите за мен.
Мога само своите решения да контролирам

Не е 100%, освен това е нелегално да работиш от друга държава

# 266
  • София
Не е легално, но може да се замижи за няколко месеца. Преди като имах голям отдел под мен, имах две такива ситуации с девойки, които се залюбиха в чужбина и се разбирахме за по няколко месеца да работят от там, да видят как ще им се развият нещата.
Едната остана да живее там (Германия) и напусна; другата си остана тук и мъжа й дойде (от Белгия).
Мисълта ми е, че работодателят понякога може да е човек и да се разберете нещо, поне да видите как ще живеете в едно ежедневие.

# 267
Не е легално, но може да се замижи за няколко месеца. Преди като имах голям отдел под мен, имах две такива ситуации с девойки, които се залюбиха в чужбина и се разбирахме за по няколко месеца да работят от там, да видят как ще им се развият нещата.
Едната остана да живее там (Германия) и напусна; другата си остана тук и мъжа й дойде (от Белгия).
Мисълта ми е, че работодателят понякога може да е човек и да се разберете нещо, поне да видите как ще живеете в едно ежедневие.

Дай Боже още такива човечни шефове като вас! Simple Smile
И аз имам познати, които по цели месеци изкарват по държавите си и шефовете им ги прикриват един вид ..
На мен с хиляда зора ми дадоха 1 седмица от България, и ме накараха да се чувствам като някой престъпник Grinning
Отклонихме се от темата, съжалявам, просто исках да изразя колко се радвам на такива началници като Вас Simple Smile)

# 268
  • София
Зависи от естеството на работата, но на някои места се държи на това какво и как е свършено, а не дали е от дома ти или от под палмата на някой екзотичен плаж.

# 269
Той в Хърватия, страна с европейски жизнен стандарт и заплати  взима 2400 лева, ти в България, с най ниските заплати от ес взимаш 3400. Ми по нормално е той да дойде тук. Подметни му го като предложение. Той тия пари и тук може да ги взима в София, че и доста повече в строителството, или в някаква логистична фирма. Че и езици знае. Че те касиерките в лидл и била вече взимат по 1500 чисто. Мъжът ми сега назначи търговец, 1800 чисто, плюс процент от оборота, плюс служебна кола, бензин и телефон. Едвам го намери. Ква е тая велика мечта, на почти 40, да заминава чрез посредник строителен работник, от Хърватия в Австрия... Едно време знам, от бившите съветски републики така ходеха в Москва, живееха в общежития,, мизерно, ама например за 800 долара заплата, а у тях например 80. Не знам, за мен това е пълно безумие.
П. П. Щом не се плаши от тежка, физическа работа, тук, в София, за доста повече ще си намери работа, щом в Хърватия не го устройва. Плюс това езиците и културата са съвсем близки. Кви са тези глупости, че в София няма възможности, а стандарта на живот е много висок?  Напротив. Познавам латвийци, дошли тук, щото тук живеят много по добре от Лондон.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 17:01 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт