Кога е време за сватба?

• 20 084
  • 704
  •   1
Отговори
# 270
Това всъщност е обнадеждаващо, защото аз му казах, че в България няма да взима повече от 2000... това видях по обявите

# 271
До колкото съм чувал строител под 100 лв надник, само някой общак, хърбав сиганин с две леви ръце. В София майстор строител може и 200 лв надник, а повечето на изпълнение, т.е на свършена работа и нямаш си представа какви пари вадят. Естествено няма да го видиш в обявите за работа, защото осигуровките не са на реалните пари

# 272
Авторке, за да дойде в България този мъж трябва да е влюбен в тебе така, както ти в него. Иначе това не му е желаната дестинация за емиграция по принцип, нали се сещаш. Така че ако въобще обмисля тая опция, то ще е за да бъде с тебе и е някаква индикация за намерения.

И също така за тебе е неизгодно да го чакаш да си сбъдва мечтата да върви в Австрия, да гастарбайтерства, да се устройва, ти през това време да си губиш времето в чатове, без да имаш сигурност, че в крайна сметка някога ще сте заедно. Както сте разделени, шансовете той да срещне друга са по-големи, отколкото ти да срещнеш друг, просто защото не те виждам да си отворена към такова нещо. Ти си живееш с идеята, че имаш връзка, което според мен не е точно така. Затова ако ще поема някакви ангажименти, ще се събирате и ще сте двойка, това трябва да стане с по-ускорени темпове и докато все още има желание.

# 273
Той в Хърватия, страна с европейски жизнен стандарт и заплати  взима 2400 лева, ти в България, с най ниските заплати от ес взимаш 3400. Ми по нормално е той да дойде тук. Подметни му го като предложение. Той тия пари и тук може да ги взима в София, че и доста повече в строителството, или в някаква логистична фирма. Че и езици знае. Че те касиерките в лидл и била вече взимат по 1500 чисто. Мъжът ми сега назначи търговец, 1800 чисто, плюс процент от оборота, плюс служебна кола, бензин и телефон. Едвам го намери. Ква е тая велика мечта, на почти 40, да заминава чрез посредник строителен работник, от Хърватия в Австрия... Едно време знам, от бившите съветски републики така ходеха в Москва, живееха в общежития,, мизерно, ама например за 800 долара заплата, а у тях например 80. Не знам, за мен това е пълно безумие.
П. П. Щом не се плаши от тежка, физическа работа, тук, в София, за доста повече ще си намери работа, щом в Хърватия не го устройва. Плюс това езиците и културата са съвсем близки. Кви са тези глупости, че в София няма възможности, а стандарта на живот е много висок?  Напротив. Познавам латвийци, дошли тук, щото тук живеят много по добре от Лондон.

Подкрепям това с две ръце.. Но щом това му била мечтата, както авторката каза, явно това е.
Мъжете са много по-практични от жените според мен, няма да си зареже голяма мечта, за да дойде в България за съжаление. И авторката видимо не иска да го тика да идва при нея...

Веднъж срещнахме едип хърватин и приятелите ми го подбъзикаха с "я кажи какво мислиш за България". И той започна "България е много много бедна страна, има много цигани, много лош стандарт" .. т.н. При което се ядосах и взех да му се карам, и той се усети откъде съм много бързо Grinning
 Не знам дали това представлява малко от малко представителна извадка от мнението на хърватите за нас, но ме натъжи доста.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 18:53 от Новачка

# 274
Не съм запозната, но доколкото съм чувала, в София, най - обикновен работник в големите строителни фирми, където обаче са бачка здраво, не взима по малко от 200 лева на ден чисто, минимум. И пак се спазва работното време и норми, щото иначе глобите са големи.
Надали в Австрия ги засипват от пари бачкерите в строителството, щом до посредници са опрели.
Координатор в големите транспортни фирми, хем знае и сърбо-хърватски/аз само малко сръбски поназнавайм😂, по полов и кръвен път/, плюс немски и английски на работно ниво, пак ще взима минимум 3000 - 3500 чисто. Вярно, на смени, ма поне на бюро. Че с тая херния, нали ги гледам ония на строежа срещу нас, как като крана сваля платната, на които изливат бетона под арматурата, ония с с ръце направляват платното да падне на място.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 17:35 от Прекрасная Василиса

# 275
Авторке, за да дойде в България този мъж трябва да е влюбен в тебе така, както ти в него. Иначе това не му е желаната дестинация за емиграция по принцип, нали се сещаш. Така че ако въобще обмисля тая опция, то ще е за да бъде с тебе и е някаква индикация за намерения.

И също така за тебе е неизгодно да го чакаш да си сбъдва мечтата да върви в Австрия, да гастарбайтерства, да се устройва, ти през това време да си губиш времето в чатове, без да имаш сигурност, че в крайна сметка някога ще сте заедно. Както сте разделени, шансовете той да срещне друга са по-големи, отколкото ти да срещнеш друг, просто защото не те виждам да си отворена към такова нещо. Ти си живееш с идеята, че имаш връзка, което според мен не е точно така. Затова ако ще поема някакви ангажименти, ще се събирате и ще сте двойка, това трябва да стане с по-ускорени темпове и докато все още има желание.

+1000!

Освен това не му давай да те баламосва с обещания, нито за България, нито за където и да е.

Последният ми приятел тук беше от източна Европа, знае каква ми е мечта да се прибера в България един ден, и ме баламосваше яко. Един ден ми подмята едни неща, все едно планира да се местим утре ("Вече гледах къде има бойни изкуства в София, точно до НДК, ще имам къде да ходя"), после пък ми викаше "Фирмата ми има офиси в Унгария, може да идем там, че е по-близко до България" .. викам му .. какво ме топли в Унгария ли съм, тук ли съм, все не е България. А ако се пробвах деликатно, но малко по-сериозно да поставя въпроса за България, какво мисли по въпроса, избухваше, че съм го била притискала "Аз не знам утре дали ще имам работа или не, ти ме караш да мисля за България, никога не съм казвал, че ще се местя там".
А накрая като се разделихме (който ми е чел историята в Домашно насилие, знае, че беше 100% правилно решение) в последен опит да ме върне обратно, най-нагло ми казваше "Аз щях да се преместя заради теб в София, това казах на колегите си днес, това ми беше планът" ..

В този случай този образ беше за изхвърляне и без това, но ако беше любовта на живота ми, щях да съм съкрушена да ми развява един морков все едно с нещо, което много искам, и после това така и да не стане.

Така че думите абсолютно нищо не значат. Дали ще е Австрия, Германия, България, всеки си говори нещо, но в крайна сметка си гледа своя интерес, освен ако не е много много влюбен, както казаха по-горе..

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 17:45 от Новачка

# 276
Ами ако не е влюбен, тогава не ми трябва.Ако срещне някоя - да среща, няма как да опазиш човек или да го насилиш да те обича.Дори преди да сме заедно му предложих ако иска да сме в отворена връзка, но той отказа.Много добре осъзнавам, че от различни държави няма как да избегнеш такива възможности.
Единствено не виждам целта му да се занимава въобще с мен, ако може да си намери лесно друга по-близо и се надявам ако не ме иска да ми го каже и да се свършва.

Много негативно е отношението към мъжете в този форум, всички сякаш търсят изгода от жените, не е възможно някой наистина да се влюби.Или само за секс, или за пари или и аз не знам какво.
И също ако човек не е висшист автоматично е долна категория, също ако няма пари. Аз съм била бедна, родителите ми са били “бедни бачкатори” и не храня такива предразсъдъци.

Откровено казвам, не мисля че ще откаже от идеята си и не виждам смисъл да го спирам да се опитва да я осъществи.

Не мисля, че има начин за момента да разбера дали ме обича или не, освен да му дам ултиматум “България или край”, което намирам за тъпо, аз напук бих казала край ако някой ми постави така нещата.

На този етап категорично няма да напускам работа да се нанасям при него. И да, той ми е предлагал , каза че иска да живея при него, но аз не искам да съм безработен навлек
Мисля, че ако една жена очаква мъжа да я хрантути е навлек.

# 277
Майка ти и сестра ти познават ли го? Какво им е мнението за него?

# 278

Много негативно е отношението към мъжете в този форум, всички сякаш търсят изгода от жените, не е възможно някой наистина да се влюби.Или само за секс, или за пари или и аз не знам какво.
И също ако човек не е висшист автоматично е долна категория, също ако няма пари. Аз съм била бедна, родителите ми са били “бедни бачкатори” и не храня такива предразсъдъци.

Негативно е отношението, но по-скоро към цялостната ситуация може би, не точно към мъжа.. Просто гледаме на нещата по-трезво предвид ситуацията, защото не ние сме влюбените.

Няколко жени ти споделиха какво би станало според тях, когато един мъж е наистина влюбен - действията му щяха да са други просто, нямаше да е толкова спокоен. И може би наистина е твърде много да искаме това от него, все пак това не е романтичен филм, а реален живот, но нали ти говориш за любов..

Между другото, най-доброто гадже, което някога съм имала, си беше баш бачкатор, със средно специално. Бях на 19, той на 24. Работеше за на баща си фирмата, изживяваше се нещо като началник. Никога не е искал да живее извън България, обичаше си държавата. За ужас на семейството си, както и на моето, той пожела да дойде при мен в чужбина, Без език, без гърба на баща си, искаше да почне от нулата, защото ме обичаше и искаше да градим живот заедно.  Нашите твърдо се обявиха против, станаха едни скандали и той не дойде. Те ме издържаха тогава като студентка и си бях зависима от тях.

Над 10 години по-късно ми е минавало през акъла, че може би той си беше за мен. Може да е било по детски, но си беше любов и той си я доказа, като искаше да остави всичко, за да сме заедно.

Може би на 35+ години не може да се очаква такава любов и такива жертви от никого, защото вече не сме деца просто.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 19:34 от Новачка

# 279

Много негативно е отношението към мъжете в този форум, всички сякаш търсят изгода от жените, не е възможно някой наистина да се влюби.

По какво съдим, че този човек е влюбен? Ти самата питаш за сватба, казваш, че сте обсъждали брак, брой деца, съвместна емиграция, жилище и в следващия пост - бам, не знам къде съм аз в неговата картина и дали е влюбен в мен. И ние се чудим - какво става, кое не е наред, че след всичко описано ти продължаваш да не си наясно с най-важното. Някакви огромни криволичения, пост с пост си противоречат.

# 280
Ох, мойто момиче, много детски разсъждения имаш за тия години. Повечето пишем тук от опит, не от злоба, опитваме се да ти помогнем да избегнеш сериозни житейски грешки. Сега, по моето скромно мнение, на зла дъртта вещица, ти, на тия години, както сама се описваш, си нърд, тоест, човек с не високо самочувствие, с малък житейски опит, въпреки, че за момента ти се струва връхта на сладоледа, че работиш например в Sutherland Bulgaria за 3400 на месец и си самостоятелна, тоест се имаш за нещо повече от работническата фамилия, от която произхожда. Ами да те светна - тепърва, на тия 3400 лева, можеш да се задържиш почти до пенсия, повече, освен с няколко процента годишно увеличение няма да видиш.
Плюс това, що ми се струва, че си от тези девойки, които вечно ходят като измити повлекани, с дънки и раничка, с идеята, че щом те лично се чувстват добре, и целият останал свят трябва да го оцени. На 32, това ти е е първата сериозна връзка, сама го казваш, първото не детско влюбване . До сега било само за по месец два секс, след което взаимно губене на интерес. Еми и при теб светят червени лампи, не само при него.
Последен съвет от мен, щом така си решила, и толкова го обичаш, бори се за тоз мъж, по всякакви начини, за да сте заедно. Да не съжаляваш после.

# 281
  • София
Ако беше влюбен, отдавна да е дошъл завинаги или да идва постоянно.
Когато през пандемията дъщерите ми се прибраха да учат дистанционно, зет ми палеше колата и минаваше всичките 1500 км през блокадите, за да дойде да я види и да изкара максимално време с нея, колкото му го позволяваше възможността да отсъства от лекции и работа (добре, че работеше тогава за баща си и човекът влизаше в положение на влюбения си син). В момента, в който се разхлаби положението, дойде да си я вземе и си заживяха заедно.
За мен мъжът е този, който трябва да обръща света, за да е с любимата жена, а не обратно.

# 282
Това всъщност е обнадеждаващо, защото аз му казах, че в България няма да взима повече от 2000... това видях по обявите

Доколкото разбирам, той няма да търси квалифицирана работа. Немалко такава работа е много по-добре платена отколкото мислиш. Немалко от тези хора взимат доста повече отколкото ти (в плик). Даже като дюнерджия е много възможно да взима повече от теб и със сигурност ще взима повече отколкото сега там.

Гледам кредит щял да взима да емигрира. А по-рано като казах, че хората не знаят за какви разходи става въпрос - как бе, знаели, не вярваме да не са проверили. Ми ето.

А иначе, защо България в случая, а не Германия, Швейцария, Австрия? Честно казано, защото дюнерджии, плочкаджии, хора в производството не виждам какво има да ти предирят на теб, която повече трябва да се съобразява с локацията за работата си. Само за депозита за апартамент мой много близък приятел остави 18 хиляди франка преди 3 месеца. Стегнете се. В Австрия и Германия не е толкова скъпо, Германия е по-скъпата държава от двете, но там само преместването ще ти излезе спокойно 10 хиляди евро в голям град за една тристайка в не лош квартал. И ето, отидоха ви спестяванията на живота. Много ви куца планирането.

Аз обикновено не давам някакви крайни мнения, нито одобрявам такива - а често ги има тук, но в твоя случай съвсем честно ти казвам, че на твое място ако на година връзка няма конкретен план - или той има работа и се мести Еди кога си и на тебе ако ги изнася си действаш, ИЛИ той идва в София да е бачкатор (което за мен е единственият рационален вариант), не бих си губила времето.

Симпатична си ми много, ама верно някак детински звучиш. Нали това си му харесала, искал семейство, не можело да се гледат деца под наем - ами какво си помисли като човекът ти каза, че за билет и депозит в чужбина му трябва кредит?! На 36 години!!!!

ПП: декември около Коледа баш трябваше да сменяме бойлер в България. За втори път се прибирам и трябва да сменяме така 😆 как да е, трябваше и още някакви неща да се правят и настройват, че бил вързан със соларния панел и пелетната камина, явно някаква конкретна експертиза се изискваше. С триста зора и някакви връзки се намери човек, който чакахме 10 дни понеже имаше толкова работа (не беше почивка), та дойде една вечер към 7 и за два часа взе 550 лв за труд само. Бойлерът ние го бяхме поръчали и беше доставен. Та не те знам какво си проверявала за заплати и колко пари се взимат. А, да, всичко се плаща на ръка, това са необложени доходи.

ПП2: Аз нямам предразсъдъци към хората със средно - ММ е така. Работи от 18 годишен, от бедно семейство е. Работил е тогава за малко пари - научил се е на занаят (IT е), също е на 36 сега и работи във Fortune500 компания (и една от най-големите IT фирми в света) на старша позиция и е с много висока заплата. Аз съм завършила елитни университети и не ми е под нивото да съм с мъж със средно (майка ми много се възмути като разбра, между другото). Имам и близки приятели със средно, по стечение на обстоятелствата все някакви програмисти и подобни, всички такива в България работят за доста над максималния осигурителен праг и без образование. Та нямам предразсъдъци, но ако на 36 му трябва кредит за депозит за апартамент не смятам, че има потенциала да се реализира и да достигне някакъв особен стандарт. Сори.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 19:47 от Анонимен

# 283
Кой чужденец ще дойде доброволно да живее в България? Не искам да съм груба, но трябва да е от най- бедните прослойки в родината си.

# 284
  • Sofia
Кой чужденец ще дойде доброволно да живее в България?

Пакистан?

Общи условия

Активация на акаунт