Кога е време за сватба?

• 20 004
  • 704
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Мъжете ги мързи да са мъже, това е. В една тема сигурно 50 страници се опитвахме да обясним защо е добре поне на първа среща мъжът да плати сметката. То се почнаха едни писания как не трябвало да се харчат пари за едното нищо, мъжете не били длъжни и бла бла. Ма то мъж като не иска да е мъж, никоя жена не може да го научи. В много от случаите при българските мъже маминка си е свършила работата да отгледа един разглезен и разлигавен муньо, на който и на 35 му е рано да се жени. Струва ми се, че на все повече мъже им е угодно да мрънкат, да се глезят, да се назландисват, да не говорят открито за намеренията си, да се обиждат дори, ако жената постави въпроса ребром. Слабашка работа. А една свястна жена може да прости много, ама наистина много неща у един мъж, но слабаците просто нямат шанс с нея.

# 406
Точно! Но късметът работи, ако и се потрудиш за него, а не чакаш просто ей така да стане. На някои им се получава и без да си мръднат пръста, де, но аз не съм от тези хора.

Късмет му се вика, Късмет.
В тоя живот всичко е късмет, хубаво семейство, добър мъж, работа, пари от тотото също.

# 407
  • Sofia
Нали знаете, че късметът е, когато подготовката срещне възможността. Wink

# 408
  • Paris, France
Нали знаете, че късметът е, когато подготовката срещне възможността. Wink

Така е. Авторката се оказва неподготвена за сегашната възможност. Carpe diem!

# 409
Т.е. жена се събира да живее с мъж само и единствено ако този мъж отговаря на всичките й критерии и я прави щастлива, удовлетворява й нуждите и тн, защото иначе, по принцип, на жената в съвременния свят не й трябва мъж.
Трябва си, духовните потребности дето ги изброи също са си една необходимост 😁
Във викторианските времена средната продължителност на живота е била 20 години и малко хора преживявали до 15г. Това ако изобщо преживеят първата година. Женели са се на 12-13г. Кога да се развеждат?
Майтапиш ли се? Средната продължителност и да е била 20 се е определяла от високата детска смъртност, не защото хората масово са мрели на 20г. А европейците са се женели между 18-25г, освен ако България е била някакво изключение по турско, но доколкото знам и там е било рядкост брак под 18г. А за католиците бракът е по библията и там няма развод.

# 410
Мъжете ги мързи да са мъже, това е. В една тема сигурно 50 страници се опитвахме да обясним защо е добре поне на първа среща мъжът да плати сметката. То се почнаха едни писания как не трябвало да се харчат пари за едното нищо, мъжете не били длъжни и бла бла. Ма то мъж като не иска да е мъж, никоя жена не може да го научи. В много от случаите при българските мъже маминка си е свършила работата да отгледа един разглезен и разлигавен муньо, на който и на 35 му е рано да се жени. Струва ми се, че на все повече мъже им е угодно да мрънкат, да се глезят, да се назландисват, да не говорят открито за намеренията си, да се обиждат дори, ако жената постави въпроса ребром. Слабашка работа. А една свястна жена може да прости много, ама наистина много неща у един мъж, но слабаците просто нямат шанс с нея.
И като си помисля само, че всичко започна с едно епилиране...

# 411
  • Paris, France
Във викторианските времена средната продължителност на живота е била 20 години и малко хора преживявали до 15г. Това ако изобщо преживеят първата година. Женели са се на 12-13г. Кога да се развеждат?
Майтапиш ли се? Средната продължителност и да е била 20 се е определяла от високата детска смъртност, не защото хората масово са мрели на 20г. А европейците са се женели между 18-25г, освен ако България е била някакво изключение по турско, но доколкото знам и там е било рядкост брак под 18г. А за католиците бракът е по библията и там няма развод.

Не се майтапя. Забравяш войните, честите епидемии в увеличаващото се градско население, огромната майчина смъртност, умрелите при потъване на кораби, умиращите по Африка, Индия, Карибите, Южна Америка.

В началото на 19 век жените в Англия са се женели средно на 23г, а мъжете на 26г.

България под турско робство е била аграрна държава и българският селянин е живеел по-дълго и охолно от английския. Естествено е семействата да задържат момичетата до по-късно възраст за да работят техните земи, а не тези на съпруга. В селата са се женели и след 30г през 18 век.

По библията развод има. Коптите и католиците са го забранили в последствие.

# 412
Защото всъщност, в момента, в света, в който живеем,на жените не им трябва мъж за НИЩО. Не им трябва за дом, не им трябва за издръжка, не им трябва за секс, не им трябва за деца. За нищо не им трябва. Всичко могат и сами. Т.е. реално няма нужда от мъже, като изключим генетичния материал. Т.е. жена се събира да живее с мъж само и единствено ако този мъж отговаря на всичките й критерии и я прави щастлива, удовлетворява й нуждите и тн, защото иначе, по принцип, на жената в съвременния свят не й трябва мъж. Лошо за мъжете-муньовци. Сори. Ще си стоят сами.
После питате защо не искали да се женят мъжете - ами как да искат... да вземат някоя такава ли, дето ще се държи все едно им е оказала великото благоволение? И че можела по-добре и без мъж, ама айде от нея да мине. Ми и аз не искам такава. Предпочитам някоя, която ще има нужда и полза от мен, както и аз от нея.

Големи амазонки станахте... то и едно време е имало царство на амазонките, ама вече няма - сами ли се са изпокарали, или някой мъж им е завладял царството, не знам. Но ако беше толкова хубаво без мъже, все щеше да има някой анклав на земята, където да са си направили женско царство и да си живеят сами, без да им се мотаят мъже в краката. Е, като им протече казанчето не знам, нито пък знам отде ще копаят петрол, кой ще им оправя колите и ще им строи къщите, ама сигурно ще намерят как да се оправят - чакам с нетърпение да видя!

В много от случаите при българските мъже маминка си е свършила работата да отгледа един разглезен и разлигавен муньо, на който и на 35 му е рано да се жени.
Брей, ами тия мъже френски или германски майки са ги отгледали, или пак бг-мами?

# 413
Много се изроди темата. Мая има предвид равноправни партньори, нищо повече и нищо по-малко. Най-нормалното нещо на света е днес и една жена в работоспособна възраст и добро здраве да може да се оправя сама. И на теб това ти е пределно ясно, не знам защо извърташ темата. И да, понякога е по-добре без мъж, но и без жена, според зависи какво имаш вкъщи. Не знам защо толкова те дразни.

# 414
  • София
chris78, аз имам стабилен мъж и двамата се грижим за сина ни да порасне като такъв. И сам казваш, че не ти трябва жена, която може всичко. Има много неща, които една жена не иска да прави, но поради разглезване на днешните мъже, ги прави. Иначе всяка нормална жена иска да бъде обгрижвана и нежна, да има на кого да се опре в трудни ситуации. Но ако има муньо за мъж… не става.

# 415
  • Далечният изток
Кога мъжете във форума ще проумеят, че действително има жени, които в битов план се оправят перфектно с всичко и без мъже. Ако ще имам мъж, само за да ми ремонтира тоалетното казанче и колата, ами мерси, това мога и сама да го правя или да си извикам майстор, или да си закарам колата в сервиз. Ама май сами се принизявате до ролята на помощен персонал...

# 416
Не “има жени”, а сред моите познати поне това е масовият случай. Другото ми е откровено странно.

Аз продължавам също да не разбирам защо някой би си помислил, че на мен в ежедневието ми трябва мъж да ми свърши нещо. Че и явно такива като мен, дето не трябва да ги обгрижвате като малки деца да се чувствате полезни, значими и като истински мъже, не са и желани, че ви смачкват самочувствието. Баш каквото Аида казва…

Все едно аз да се чудя как мъжът ще си чисти и пере без мен. Много ясно, че ще го прави. За какво ми е ако дори копчето на пералнята не може да натисне?

# 417
Ха-ха, ще закараш колата в сервиз - ами майсторът там какъв е, може би жена? Аз досега такава не съм видял.
Вижте хубаво цитата по-горе - там пише: "Жените всичко могат и сами. Т.е. реално няма нужда от мъже, като изключим генетичния материал."
Едно е да кажеш "аз нямам нужда от мъж в къщи, ще изкарвам пари и ще плащам за услуги от мъже когато ми трябват" - съвсем друго е "на света няма нужда от мъже".
Сигурно има някоя книга-антиутопия, в която на света са останали само жени - любопитно ми е как ще се оправят. Не съм попадал на такава, но съм чел за един сезон от Сървайвър, където разделили мъжете на един остров, а жените на друг. След няколко дни жените гласували да се присъединят към мъжкия остров, защото умирали от глад, крадяли си храната една от друга, карали се, и не се издържало повече.

Тъй че засега на света все още има нужда от мъже, явно. И какво предлагате - мъжете да си живеят отделно, жените отделно, и да си плащат едни на други, когато им е нужна някаква услуга от другия пол?
Чудничка утопия.

# 418
Темата се изроди, а забелязах, че авторката не е била онлайн от няколко дена вече Sad Явно твърде много й дойде..  Надявам се да събере сили като се върне да отсее най-добрите съвети/мнения и да вземе най-доброто решение за себе си в тази сложна ситуация Simple Smile

# 419
И какво общо има какъв е майсторът?

Сигурно и техник жена не си виждал, но последно жена ми пратиха. Беше една по-дребна дори от мен и ѝ придържах стълбата да я стабилизирам 😁

Вижте хубаво цитата по-горе - там пише: "Жените всичко могат и сами. Т.е. реално няма нужда от мъже, като изключим генетичния материал."
Едно е да кажеш "аз нямам нужда от мъж в къщи, ще изкарвам пари и ще плащам за услуги от мъже когато ми трябват" - съвсем друго е "на света няма нужда от мъже".

Имам чувството, че нарочно се правиш на неразбрал. И да, в ежедневието си нужда от мъж нямам. Всичко мога да си направя сама или да платя на някой да ми го свърши (и между другото дали плащам на мъж или на жена не виждам как е релевантно?). Голяма драма как светът нямал нужда от мъже, боже мой.

Съжалявам, ако смяташ, че на една жена ѝ трябва мъж, за да си свърши някакви елементарни неща. Надявам се не учиш дъщеря си, че ѝ трябва мъж, за да си смени крушката или да си долее течност за чистачки.

Общи условия

Активация на акаунт