Кога е време за сватба?

• 19 996
  • 704
  •   1
Отговори
# 420
Не е ли време да приключваме тук? Авторката не се е появявала от няколко дни, а темата рязко зави в съвсем друга посока.

# 421
Ха-ха, ще закараш колата в сервиз - ами майсторът там какъв е, може би жена? Аз досега такава не съм видял.
Вижте хубаво цитата по-горе - там пише: "Жените всичко могат и сами. Т.е. реално няма нужда от мъже, като изключим генетичния материал."
Едно е да кажеш "аз нямам нужда от мъж в къщи, ще изкарвам пари и ще плащам за услуги от мъже когато ми трябват" - съвсем друго е "на света няма нужда от мъже".
Сигурно има някоя книга-антиутопия, в която на света са останали само жени - любопитно ми е как ще се оправят. Не съм попадал на такава, но съм чел за един сезон от Сървайвър, където разделили мъжете на един остров, а жените на друг. След няколко дни жените гласували да се присъединят към мъжкия остров, защото умирали от глад, крадяли си храната една от друга, карали се, и не се издържало повече.

Тъй че засега на света все още има нужда от мъже, явно. И какво предлагате - мъжете да си живеят отделно, жените отделно, и да си плащат едни на други, когато им е нужна някаква услуга от другия пол?
Чудничка утопия.

Тя съвсем друго каза, в поста на който опонираш. Жените нямат нужда от мъж в съвременния свят, нужда, като принуда, като нещо задължително, без което няма да оцелеят, няма да могат да си отгледат децата, да бъдат приети добре в обществото.

Това дава възможност отношенията, като не са основани на нужда да стъпват на по-добра основа, като любов, разбирателство, привличане, удоволствие от живота заедно. Нуждата да имаш мъж е изчезнала и я е заменило желанието да имаш такъв, ама свестен, а не какъв да е.

# 422
  • Sofia
Абе, истината е някъде по средата... То, и аз (теоретично) мога да си върша всичко сама. За моженето – не е непосилна задача. Ама защо ми е да се нагърбвам с всевъзможни предизвикателства сама, при положение че това неминуемо води до психическо и физическо износване във времето? Със сигурност ми е по-добре да имам мъж, с когото да си разделим задачите и да си бъдем опора един на друг в трудните моменти.
Та, и Крис е прав в известна степен. Не съм съгласна с него, обаче, че работата се дели на "мъжка" и "женска". В нашето семейство, например, мъжът ми готви, а аз ходя да пазарувам с колата и мъкна тежки торби, когато се налага, не ми пречи грам. Всяка двойка си има своята индивидуална динамика.

# 423
  • София
А, не. На мен за секс ми трябва. Не съм от тея, дето са най-доволни от вибратора си 😄
И аз не съм. Stuck Out Tongue Winking Eye
Не се изразих правилно. Не им трябва да са омъжени за мъжа, за да има секс. Могат да го получат където си поискат, с когото искат, когато искат. Смисъл вече не е наложено да се омъжват девствени и за който там им кажат и да търпят каквото там е, защото не може иначе. Ако искат, ще си правят, с който искат и както искат. Ако не ги кефи, тенк ю, некст и толкова. Свобода му се вика. На мъжете хич не им харесва. Преди имали там определена булка, дето търпяла каквото е там, защото нямало накъде. Ама сега има накъде, и мухълите остават без жени и страдат. И после намразват жените. Елементарно.

Аз винаги съм била за качеството, а не за количеството. Странно ми е как някой очаква да му се полагат някакви неща само защото съществува, и да нарича другото нечестно. Странно ми е как и такива често плюят срещу еманципацията, а очакват не просто равен старт за себе си, а и равен резултат с всички останали, независимо от качествата.

Iris много правилно е разбрала казаното от Мая, та няма да я повтарям.

# 424
Тя съвсем друго каза, в поста на който опонираш. Жените нямат нужда от мъж в съвременния свят, нужда, като принуда, като нещо задължително, без което няма да оцелеят, няма да могат да си отгледат децата, да бъдат приети добре в обществото.
Кажи го на тия пичове от петролната платформа следващия път като зареждаш бензин. Че без тях бензин няма:

Иначе сигурно може да се оцелее... на трънки и глогинки. Защото за повечето други неща са нужни и мъже.

Или имате предвид, че мъже по принцип на света са нужни някъде там, където има работа за вършене, но в къщи може и без тях, а каквото ни е нужно ще си им платим да ни го свършат.
Интересно и те ако си кажат тъй - жените са нужни само за разплод, а инак за какво да ни се въртят из къщи...

# 425
На платформата могат да работят само мъже ли?
Като почнете с такива тъпи доводи... И то българи, дето допреди 20 години кранистка беше повод за гордост.

# 426
Има антиутопии със свят без мъже - "Добре охранявани мъже" на Мерл, издавано е в Библиотека Галактика, или пък полската класическа сай-фай комедия "Сексмисия", която е основно за цици. Това за Крис...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 427
Абе, истината е някъде по средата... То, и аз (теоретично) мога да си върша всичко сама. За моженето – не е непосилна задача. Ама защо ми е да се нагърбвам с всевъзможни предизвикателства сама, при положение че това неминуемо води до психическо и физическо износване във времето? Със сигурност ми е по-добре да имам мъж, с когото да си разделим задачите и да си бъдем опора един на друг в трудните моменти.
Та, и Крис е прав в известна степен. Не съм съгласна с него, обаче, че работата се дели на "мъжка" и "женска". В нашето семейство, например, мъжът ми готви, а аз ходя да пазарувам с колата и мъкна тежки торби, когато се налага, не ми пречи грам. Всяка двойка си има своята индивидуална динамика.

+1000

Нямаме нужда в смисъла, в който сме имали нужда преди 100 години примерно, но съм "за" че един мъж и една жена за различни, всеки със силните и слабите си страни, и би трябвало да се допълват и така да създадат едно цяло балансирано семейство. Заедно да са по-силни, отколкото поотделно. Въпросът е да намериш човека, с когото се допълвате по подходящ начин. С годините аз съм научила неща, с които мога да съм полезна, както и той, и заедно би трябвало да сме супер екип. Същото е и чисто психологически, някой може да по-емоционален, друг по-рационален, и така да се балансираме.. Поне аз така си го представям. Например бившият ми приятел отбеляза, че с мен взел да пести много повече пари отколкото като живеел сам, защото го научих как да пазарува икономично (и защото готвехме в нас основно). Той ми помагаше с неща като инвестиции, защото аз просто нищо не разбирах (и още не разбирам ) и така поспечелих някой друг лев.

Според мен да се казва, че мъжът е нужен само за генетичен материал е малко грубичко Simple Smile Все едно те да кажат, че жените сме само като добитък да ражда деца.

# 428
Ами то не случайно се говори за "партньор в живота", иначе домашен механик или секс-кукла омръзва и много скоро почва търсенето на нов модел.

# 429
  • София
Ще перифразирам за Крис - жената няма нужда от собствен мъж (демек - съпруг). Иначе естествено, че много услуги се вършат от мъже, както и много от жени. Не всеки мъж ходи на петролната платформа, и не всеки мъж сменя маслото на колата. Плаща на други да му го свършат. Жената може да направи същото.

Между другото, един тъжен факт - най-големите опасности за жените идват от мъже. Да, светът има нужда от мъже, но за мен лично е много тъжна мисълта, че без мъже, жените щяхме да живеем в един много по-безопасен за нас свят.

# 430
Вярвам, че се има предвид едно и също, но се изразява по различен начин. Естествено, че повечето хора имат потребност от близка емоционална връзка, повечето искат да имат семейство и деца, и естествено, че тогава трябват и мъж, и жена (е, вече има и модерни еднополови двойки, но говоря за традиционно семейство).

Когато се каже, че на жена мъж не ѝ трябва, се има предвид, че в общия случай такъв не ѝ трябва, за да оцелее. Може да си напазарува, да шофира, да работи, да си купи собственост и така нататък. По принцип и без мъж до себе си може да забременее в днешно време.

Това естествено не означава, че няма смисъл мъжете да съществуват, що за болна интерпретация?!

Аргументите с това как имало смисъл от мъже, щото механикът е бил мъж са меко казано абсурдни. Крис като мъж сигурно също си е карал колата на сервиз и механикът е бил мъж. Какво да е моето заключение, толкова ли за нищо не става и нищо не струва като мъж, че има нужда да плати за такава услуга? Или да кажа, че понеже продавачката в магазина е жена има нужда от жена в живота си? Що за невероятни глупости.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 13:22 от Анонимен

# 431
Между другото, един тъжен факт - най-големите опасности за жените идват от мъже. Да, светът има нужда от мъже, но за мен лично е много тъжна мисълта, че без мъже, жените щяхме да живеем в един много по-безопасен за нас свят.
То има виц по темата.
Мъж - ако нас ни няма, кой ще ви пази вас, жените?
Жена - от кое да ни пази, след като вас няма да ви има?

# 432
Не ви трябва мъж, докато не ви се разцъка часовника.

# 433
Като ни разцъка часовникът ни трябва технически единствено донорски материал. Съпругът /гаджето не са задължителни, ама хич.

# 434
Мъжът е междинното звено между маймуната и човека.

Общи условия

Активация на акаунт