Кога е време за сватба?

• 20 012
  • 704
  •   1
Отговори
# 450
Скрит текст:
Каква е тази мизандрия, която върлува тук в последните страници?
Съжалявам, че развалям мохабета, но освен донорски материал, за децата е хубаво да има и бащина фигура за емоционалното им израстване и самочувстието им. И за жената е хубаво да има добър съпруг, който да я оправя редовно, да я целува, да я води на бар, на кино и да й прави компания на семейни събирания, на почивки, на срещи на випуска, на бизнес вечери и на Нова година, защото да ходиш на всякакви събирания сама, когато всички са по двойки, е адски досадно. Да не говорим, че излиза и по-скъпо, животът ми като сама жена беше в пъти по-скъп! Също е полезно да помага с пазаруването (толкова ми е омразно да обикалям магазини за хранителни продукти, пазари, строителни маркети и т.н., вместо да пийна коктейлче с приятелки или да си почета книга на терасата), да мъкне тежки торби, бутилки, да чисти, да хвърля боклук, да се разправя с майстори...
И не, не е задължително да имаш мъж на всяка цена, понякога от някои мъже даже е задължително да се отървеш. Това му е хубавото на модерното време - нищо не е на всяка цена. Но като жена, изгледана и възпитана от баща ми, да кажа, че мъже не са ми нужни, ми е равнозначно на онзи цитат от Наполеон "Всички жени са ку*ви, с изключение на майка ми. Но да не забравяме, че и тя е жена."
С всичко съм съгласна, НО - важно е какъв е мъжът. На някои само инструментът им е мъжки, другото е..

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 18:30 от Нарцùса

# 451
Да де, ама то и такива жени има, които само възможността за размножаване ги определя като жени. Какво има... много са.

# 452
Е, да. Ама все пак повече от тези жени раждат, отколкото тези мъже правят деца.

# 453
Каква е тази мизандрия, която върлува тук в последните страници?
Съжалявам, че развалям мохабета, но освен донорски материал, за децата е хубаво да има и бащина фигура за емоционалното им израстване и самочувстието им. И за жената е хубаво да има добър съпруг, който да я оправя редовно, да я целува, да я води на бар, на кино и да й прави компания на семейни събирания, на почивки, на срещи на випуска, на бизнес вечери и на Нова година, защото да ходиш на всякакви събирания сама, когато всички са по двойки, е адски досадно. Да не говорим, че излиза и по-скъпо, животът ми като сама жена беше в пъти по-скъп! Също е полезно да помага с пазаруването (толкова ми е омразно да обикалям магазини за хранителни продукти, пазари, строителни маркети и т.н., вместо да пийна коктейлче с приятелки или да си почета книга на терасата), да мъкне тежки торби, бутилки, да чисти, да хвърля боклук, да се разправя с майстори...
И не, не е задължително да имаш мъж на всяка цена, понякога от някои мъже даже е задължително да се отървеш. Това му е хубавото на модерното време - нищо не е на всяка цена. Но като жена, изгледана и възпитана от баща ми, да кажа, че мъже не са ми нужни, ми е равнозначно на онзи цитат от Наполеон "Всички жени са ку*ви, с изключение на майка ми. Но да не забравяме, че и тя е жена."

Съгласна съм, всички някак в едни крайности изпадат за мен поне .. За мен заключението е така : прекрасно е, че не сме длъжни да сме с първия, който ни спуснат мама и тати на 18 години, и още повече, че не трябва да седим с някой грубянин или още по-зле (домашен тормоз),  трябва да имаме критерии как ще се държи с нас един мъж (и ние да се държим добре с него все пак).  НО да ценим все пак и всичко, което един свестен мъж може да допринесе в нашия живот и в развитието на детето ни и за създаването на семейство. Има си и емоционална, интимна, практическа, и финансова част от цялото уравнение, не е само "нямаме нужда от мъже, вече мога да забременея и без такъв".
Например чисто финансово, колкото и да работя и да се развивам, да ме повишават на работа и т.н., ще ми е доста по-трудно да събера пари да си купя свястно жилище където живея сега, в сравнение ако бях със сериозен партньор и си комбинираме доходите. НЕ казвам, че това трябва да е основен мотиватор (ако беше, щях да си стоя в нещастната връзка), но каквото и да си говорим, помага. Сега ще правя компромис или с местоположението, или с жилището, или даже с държавата. Защото чисто финансово аз няма как да направя тези пари самичка.

ПП: Дадох пример с финансовата част, защото мисля, че повече хора ще я разберат, но не това ми е най-важното даже. Просто вече нещата като емоции и близост и т.н. са по-субективни и по-трудно да се онагледят. Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 15:23 от Новачка

# 454
Всъщност никоя жена в темата не е написала, че никога и по никакъв повод не се нуждае от мъж. Обаче, както съм забелязала и в други теми, някой мъж се хваща за една дума, извадена от контекст, и я приема съвсем буквално. Дали наистина не разбират, или се правят, за да провокират и да поддържат спор, не знам.

# 455
ще ми е доста по-трудно да събера пари да си купя свястно жилище където живея сега, в сравнение ако бях със сериозен партньор и си комбинираме доходите.
Банката е най-сериозния партньор, който може да си намериш при покупка на жилище 🤣

# 456
  • София
Просто на много мъжленца не им е угодно да се напънат, за да станат желана партия. Мислят си, че са родени привилегировани, само защото са мъже.
Според мен мъжете тук просто “разлайват кучетата” Ама да става лаф, нали

# 457

Според мен мъжете тук просто “разлайват кучетата” Ама да става лаф, нали
Наистина не знам. Веднъж например в хода на една дискусия изказах мнение, че за планетата би било по-добре да има по-малко население. Веднага получих коментар "Ти искаш всички да умрем".

Далеч не важи за всички мъже, разбира се. Има адекватни, полезни и интелигентно изказани мнения, които чета с удоволствие.

# 458
Аз полезно не намерих, виж забавно да.

# 459
  • Paris, France
За авторката - защо не пишеш в темата за Хърватия? Има жени, живеещи там, женени с хървати, с деца. Те могат да ти дадат насоки за живота там.

Сетих се и друго - напиши си на един лист всичко, свързано с отглеждането на общо дете! Примерно искаш ли да раждаш в къщи или в клиника, кърмене или биберон, ЕБХ или памперси, училища, начин на възпитание, в леглото ви ли да спи и до кога или в собствена стая от раждането. Тези детайли са причини за големи конфликти и даже раздяла. Примерно исках да раждам в къщи, но мъжът ми и семейството му се ужасиха!!!!!!! Исках да кърмя на поискване, а свекървата я научили да не кърми нощем и да оставя бебетата да реват за да свикнат, че няма ядене през нощта. Едвам я усмирихме. Един бивш искаше децата да са гледани от детегледачка и на 8г да отиват в пансион, от който да се прибират само за ваканциите. Нашите деца пък искаха да идат в интернат, защото приятелите им ходеха. Пак ще има триене и промени, но е добре да се уговори предварително. Също уговорете раздяла с деца! Гадничко е, но се случва. Къде ще живеят и учат и с кого, смесено гледане, ваканции, издръжки....

Не ви трябва мъж, докато не ви се разцъка часовника.

А едно време ти трябваше още на абитуриентския бал, за да не цъкат комшийките, че си без партньор да те вземе от къщи.
Кофти Simple Smile

Интересно. Къде и кога е било това време? Преди 35г отидох сама на бала, без кавалер. Майка ми също не е отишла с кавалер преди 65 години. На бала съм за да си взема довиждане със съученици и учители и да се забавлявам с тях, а не да обръщам внимание на кавалер, който не ги познава.

Много жени от поколението на майка ми се бяха женили само защото тогава не е било прието извънбрачното раждане, а майките им ревяли за внуци. Майка ми приемаше извънбрачното раждане (за държави, в които не е наказуемо по закон). Даже и бабите ми го приеха след като видяха, че младите жени все по-масово раждат без законен брак.

Нужда от съжителство с мъж не изпитах никога. Десетилетие живях сама. Супер си беше. Дава се за пример колата. Кола нямах 🤩. В голям град с добър градски транспорт не е нужна на жена. За млад ерген, който иска мацки е задължителна, разбира се. За ремонти си виках майстор или купувах нов уред. 

Всяка тема се обръща на gender studies като влязат мъже.

# 460
Десетилетие живях сама. Супер си беше. Дава се за пример колата. Кола нямах 🤩. В голям град с добър градски транспорт не е нужна на жена. За млад ерген, който иска мацки е задължителна, разбира се. За ремонти си виках майстор или купувах нов уред. 
Добре де, ама ергените ако и те кажат така - за какво ми е жена, като ми се иска секс ще си плащам 1-2 пъти в седмицата по 50-100 евро, излиза по-евтино отколкото ресторанти, подаръци, почивки, хубава кола (виж по-горе), че и ипотека (виж още по-малко нагоре).
И никой няма да ми мърмори в къщи, свободно време ще си е за мачове, бира и хобита вместо прахосмукакчка и избиране на завеси и плочки за ремонта в банята.

Всъщност никоя жена в темата не е написала, че никога и по никакъв повод не се нуждае от мъж. Обаче, както съм забелязала и в други теми, някой мъж се хваща за една дума, извадена от контекст, и я приема съвсем буквално. Дали наистина не разбират, или се правят, за да провокират и да поддържат спор, не знам.
Ето един от тези постове, контекста можеш ти да ми го обясниш, защото аз наистина го разбрах буквално:
Защото всъщност, в момента, в света, в който живеем,на жените не им трябва мъж за НИЩО. Не им трябва за дом, не им трябва за издръжка, не им трябва за секс, не им трябва за деца. За нищо не им трябва. Всичко могат и сами. Т.е. реално няма нужда от мъже, като изключим генетичния материал.
На Нарци изказванията към мъжете няма да ги коментирам дори. Имаше и няколко други, ама ме мързи да ги търся.

# 461
Десетилетие живях сама. Супер си беше. Дава се за пример колата. Кола нямах 🤩. В голям град с добър градски транспорт не е нужна на жена. За млад ерген, който иска мацки е задължителна, разбира се. За ремонти си виках майстор или купувах нов уред. 
Добре де, ама ергените ако и те кажат така - за какво ми е жена, като ми се иска секс ще си плащам 1-2 пъти в седмицата по 50-100 евро, излиза по-евтино отколкото ресторанти, подаръци, почивки, хубава кола (виж по-горе), че и ипотека (виж още по-малко нагоре).
И никой няма да ми мърмори в къщи, свободно време ще си е за мачове, бира и хобита вместо прахосмукакчка и избиране на завеси и плочки за ремонта в банята.

Ми нека го кажат. Какво ме касае мен тая работа, че толкова да се ядосвам какво казвали ергените? Ще им пожелая успех.

# 462
Офф всички разбрали само ти не можа. Ем проблемът не е в моя телевизор явно.

# 463
Авторката май искаше сватба, не да й се обяснява колко е хубаво да живее сама.

# 464
На авторката ѝ дойдоха в повече коментарите и я разбирам донякъде. Сигурно съжалява, че е пуснала темата. Надявам се само да не би, повлияна от темата, да е вдигнала някой скандал на хърватина и сега да ближе рани.

Общи условия

Активация на акаунт