Кога е време за сватба?

• 19 979
  • 704
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Връщам се на темата, тъй като издивях от няколко теми и мнения в теми. Не знам аз ли вече имам твърде много опит, младите лиса луди?
Обаче 3 месеца, 6 месеца, даже 9 месеца и се мисли сериозно и драматично за сватба???
Сериозно ли тези млади хора мислят, че познават достатъчно другия, за да се хвърлят в това?
И се сърдят като деца, че не става?

# 511
  • София
Рокстар, ти навсякъде си пишеш за твоята си тема, та като си рекла, започвай, явно имаш мерак. И без това авторката е в командировка. На мен лично няма да ми се чете, защото я знам вече твоята история. А аз обичам истории с хепи енд. Ама не можем да те спрем. Форумът е свободен за писане.

# 512
  • София
Роки, на мен 3 месеца ми е супер рано за такива мисли. На 6 и 9 месеца мога да имам някаква представа дали този мъж го виждам като кандидат за такова нещо. Сега, на близо 2 години, мога вече да кажа със сериозна увереност, че искам да съм с този човек и да правим сериозни крачки заедно. Но си е процес, освен ако не се водиш сляпо по емоцията.

Жените щели да измислят телефона, интернета и компютрите. Joy
Някоя наистина много паралелна реалност трябва да е (не ме питайте дали паралелна може да се степенува)

Естествено, че да, те и сега участват във всякакви дори по-сложни открития.

Рокстар, ти навсякъде си пишеш за твоята си тема, та като си рекла, започвай, явно имаш мерак. И без това авторката е в командировка. На мен лично няма да ми се чете, защото я знам вече твоята история. А аз обичам истории с хепи енд. Ама не можем да те спрем. Форумът е свободен за писане.

Защо така лично подхващаш Роки, нали не правеше такива неща Joy

# 513
  • София
Какво лично съм ѝ подхванал на Роки!?
Нещо да съм я квалифицирал, обидил? Да съм ѝ казал "че мрази мъжете, че никой няма да си намери"?
Каква е вашата дефиниция за "лично", че нещо ми убягва.
И който и да е, РФ например да беше, или ЧС, същото щях да напиша. Нищо лично.

Освен това, не аз, а ТИ каза, че не правиш такива неща.
Лъжа, демагогия, извъртане.

Включени в проекти, да. Но жените принципно нямат интерес да се самоизолират като Тесла, Едисон и да правят джунджурии с неясно предназначение.
А интернетът е бил изобретен от военните, за военни цели.
Откъде на миролюбивите жени би им хрумнало нещо такова.
Повърхностно и неинформирано разсъждавате. Не става така.

# 514
  • София
Рокстар, ти навсякъде си пишеш за твоята си тема (навсякъде пишела едно и също, внушението е, че се повтаря и досажда Wink), та като си рекла, започвай, явно имаш мерак (снизхождение Wink). И без това авторката е в командировка (и няма да й досаждаш, замести я). На мен лично няма да ми се чете, защото я знам вече твоята история (отново снизхождение, не си ми интересна, нищо ново няма да науча от теб). А аз обичам истории с хепи енд (каквато твоята не е). Ама не можем да те спрем (за съжаление, не че не ми се иска Wink). Форумът е свободен за писане.

Даа, Тангра, ние сме тъпи и не схващаме, пасти ядем и не можем да ти хванем внушенията. Моля, кажи, какъв беше смисълът на този коментар, с какво беше по темата и с какво беше "абстрактен или екзистенциален", а не личен? Сори, нямаш право да ревеш, че някой те обсъжда теб Wink Първо ти правиш това, в което обвиняваш другите, второ нон-стоп говориш за себе си, но очавакваш никой да не ти коментира личните истории (истински или не), които сам изпльокваш във всеки пост... ми... ТЦ Satisfied

Повърхностно и неинформирано разсъждавате. Не става така.

И ето, пак опираш до квалификации Wink Едно твое мнение не мога да намеря без такива. Откога интересът се равнява на възможност (без изобщо да коментирам има ли го, защото го има при достатъчно)?

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 12:49 от Лъвица

# 515
  • София
Колко точно щастливи семейства има след бързи сватби? Сега, като се огледам около нас, повечето са походили поне година - две, че и повече.
Моят опит не включва само моят брак, а и доста наблюдения.

# 516
Според мене проблемът не е, че не са се опознали за толкова кратко време, а че са пренебрегнали червените флагове, които виждат. Чак толкова много прекрасни актьори да те баламосват с години няма.

# 517
Майка ми и баща ми са се оженили 4 месеца след като са се запознали. Заедно са вече 32 години. Баба и дядо - някакви седмици след запознанството. Семеен живот - 50+ години (до смъртта на дядо). Разбира се, други времена са били, а и са имали и късмет явно.
Аз за себе си бързо прецених, че искам семейство с мъжа ми. Не ми трябват години, за да опозная човека и да се чудя искам ли, не искам ли нещо с него.

# 518
Кофтито е, че има хора женени години и не се познават?
Ама той не беше такъв, ама тя не беше такава.

# 519
  • София
За мен не се мерят годините, а щастливите години Wink Едните ми баба и дядо до последно се обичаха. Другите... не съвсем. И в двата случая бяха женени до последно, вторите и по-дълго, защото живяха повече. Първите се бяха срещнали и влюбили, събрали, въпреки неодобрение от роднини (дядо ми бил преварил по-големия си брат), вторите ги бяха "събрали". И това са само най-близките примери. Колко токсични семейства познавам, които обаче си стоят упорито заедно.

# 520
Е, да, в случая в моята рода говоря за наистина щастливи бракове.

# 521
Скрит текст:

Мъжете са правели това, защото жените са правели други неща и често не са имали достъп дo нещата, необходими да направят другото. Ако мъжете ги нямаше, пак щяха да се направят тези открития и пак щеше да има цивилизация. Има и други начини един мъж да се чувства ценен, различни от това да си докаже, че жените са за никъде без него. Обикновено и с тези качества печели жените, а не като ги убеди, че ще погинат без него.
Аз като ги печеля жените им говоря други работи. Тук във форума се обсъждат абстрактни или екзистенциални теми, които очевидно не предизвикват женска възбуда. На мен не ми пречи, защото не пиша, за да се харесвам или да впечатлявам някой тук. Не виждам защо все се дава като аргумент да пиша каквото на другите ще им харесва. Това ми е дори гнусно и крайно неетично.

Жените щели да измислят телефона, интернета и компютрите. Joy
Някоя наистина много паралелна реалност трябва да е (не ме питайте дали паралелна може да се степенува)
Ада Лъвлейс е математичка, която се смята за първия програмист и написва първата компютърна програма. Също програмният език COBOL е написан от жена. Също така жени са изобретили бронежилетките, първата отоплителна система със слънчева енергия и жена е изолирала радия и полония. Делът на жени изобретатели в света са около 15 %. Никой не може да каже, че ако някой не е измислил нещо, друг е щял да го направи, но се усеща един сексизъм от поста ти, който е далеч от действителността.
По темата, кой може да каже, че е опознал партньора си перфектно? Тези, които са били заедно 2 години преди сватбата дали са се опознали по-добре от тези, които са чакали само 6 месеца? По-скоро определени събития трябва да се случат, а не да мине време.

# 522
Аз двойки от поколението на родителите ми и на бабите и дядовците ми знам много да са се оженили след кратка връзка няколко месеца. Нещата тогава са били различни и не мисля, че сравнения са задължително много удачни.

Млади хора с такова развитие на връзката честно казано познавам само една двойка (предложение на втори месец, граждански брак на 6ти месец, сватба на година, тя не беше бременна, посто бяха много влюбени, и двамата под 30). Също имам една двойка познати (той тогава на 36, тя на 37), които бързо се решиха (планирано, не инцидентно) за бебе, но брак нямат. Тя забременя на петия месец от връзката им.

# 523
  • София
Нашите са се оженили много бързо. На някаква бригада. Може би са се познавали преди, заминават и бам - имало някаква администрация и ги оженили юли месец.
И след това майка ми се сблъсква с екшън със свекърва, брат и прочие ужасии.

# 524
  • Paris, France
Според мене проблемът не е, че не са се опознали за толкова кратко време, а че са пренебрегнали червените флагове, които виждат. Чак толкова много прекрасни актьори да те баламосват с години няма.

В повечето бракове триенето и проблемите започват след появата на детето. Няма как всичко да се види и предвиди. Няма баламосване.

Един човек може да е прекрасен и уравновесен в една среда и условия и коренно различен в друга. С недоспиването, шума, сополите и болежките на децата не е ненормално някой да се изнерви и даже да изтрещи.

Едно време хората са имали много по-малко разнообразие и избор и съответно не е имало голямо разминаване в интереси и разбирания. Имали са подкрепа на семейство и рода наблизо. Живеели са много по-кратък живот и смъртта е била надвиснала над тях във всеки един момент.

Сега времената са други.

Общи условия

Активация на акаунт