ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 484
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Много ти завиждам благородно! За 57 не си и помислям аз. Simple Smile

# 511
неви86,  за сваляне ми остават 6-7кг.
Повече от това не искам.
За да съм слаба според представите тук, трябва да сваля 10-15кг. Simple Smile

# 512
Може ли са кажете какво ви е менюто на 600/1000калории?

# 513
Вчера съм яла 800гр праскови, и за вечеря два думата със сирене.
Предния ден не обядвах, нямах никакво време.
Вечерях с един домат със сирене и една пълнена чушка.

Варианти има хиляди, всякакви салати и месо, яйца, риба. Просто количеството трябва да е малко.

# 514
Вчера ядох много, може би 2000 калории и предния ден бях около 1500. В резултат не съм свалила нищо за една седмица, но не съм и качила и то заради тренировките. Имах план за поне 500 грама надолу. Не закусвам, на обяд ям не много добре - шницел, пълнени чушки, понякога един земел, салата, вечер котидж, домати и шунка най-често, плод диня или пъпеш.

# 515
А няма ли да върнете килограмите веднага после? Аз някак си избягвам такива екстремни ограничения. Лунувала съм, фастове правих, има временен ефект и после всичко се връща. Не е ли по-добре да се увеличи разходът на енергия, отколкото да се намали приемът?

Тази седмица нямам напредък, чакам МЦ и усещам, че задържам ужасно много вода.

# 516
И аз чета, че с екстремни ограничения се забавя метаболизмът и ефектът не е траен. Ако мога твърдо да се придържам към 1100-1200 калории, ще е супер, ама 2,3 дни като се отпусна и всичко отива по дяволите, язък дето съм постоянно с мускулна треска.

# 517
Увеличаване на разхода и регулиране на приема чрез консумиране на непреработен храни с фокус върху протеина е най-добрия вариант, а не храненето по веднъж на ден с няколко трохички. Такива екстремни диети от по 1200 калории (за тия под 1000 да не говорим) са толкова неустойчиви и много бързо се връщат килограмите след това, а много често дори и отгоре се качват заради недохранването, на което е бил подложен организма. Ама така става като искаме резултати от днес за утре. Дефицит от около 300 калории дневно ще отнеме доста по-дълго време, но резултатите ще се запазят дългосрочно, защото организма няма да изпитва глад. После защо ни капе косата, ноктите защо се чупят лесно, тая хронична умора откъде се взе, или пък къде изчезна месечния цикъл..

# 518
За съжаление аз мисля, че горя не повече от 1700 дневно, така че 1100-1200 са ми топ.

# 519
На никого не съм казала да спазва такъв режим, а и всеки си има глава на раменете.
Аз го правя в момента за изчистване на няколко килограма, които ме дразнят от две седмици.
Отлично знам как действа и за колко време би било ок.
От две години поддържам едно тегло с нормални калории, макар за повечето хора те също да са ниски.

# 520
Дисциплина и постоянство са в основата на всичко, дори и в отслабването. Ноктите, косата, кожата, всичко се променя, когато и теглото се промени, независимо дали нагоре или надолу. Не всеки има възможност да увеличи  енергията, но пък може да намали консумацията на храна. Има пък хранителни добавки, които помагат за липсите на всякакви минерали и витамини. Това си е до психика, настройка, всичко е строго индивидуално.

Гладуването, луниването ми е помогнало за много болести и състояния, в които съм изпадала. А относно задържането, пак всичко си до човек. Аз съм си поддържала всички загубени килограми през годините с дисциплина. В момента просто съм на вълна нормализиране на хормоните след дълго, дълго кърмене.

# 521
При мен, напротив, при по-малко калории и коса и кожа са ми много по-добре, съответно и енергията. А като ям повече, постоянно съм сънлива, подпухнала и ми е тежко.

# 522
Здравейте! Отдавна не съм писала май. Аз в петък, след като за пореден път видях една и съща цифра на кантара, реших да се "наритам" и си дадох сметка, че няма кой да свърши моята работа. В резултат на това днес съм с 1,6 кг надолу. Най-после видях 68 на кантара, а целта до края на август е 63-62. Знам, че друго е по-реалистично, но само така ще остана дисциплинирана да си следвам целта - като постоянно я гоня.

Правя фастове. Всъщност се върнах към една фастинг програма, с която преди време свалих доста и на килограми, и на см. Там си се правят 18:6 фастове, но в различни часови пояси в различните седмици. Продължава 28 тази програма, 4 седмици. Тоест всяка седмица е различен планът и май в това е ключът за резултатите. Иначе, като се храня, си се храня пак нв-вм.

# 523
Аз се тегля само в понеделник - днес отчитам 57,5. От началото съм качила 2,5 кг като до края на септември, когато влизам в трети триместър трябва да се движа до към 61 кг. Спрямо калкулаторът съм леко под долната граница в момента.
Реших да си активирам отново Myfitnesspal приложението - не го бях ползвала от 2 години поне. И заедно с Pacer тракера да следя как се движа откъм активности и хранителни стойности.

Средно дневно стъпки последната седмица ми излизат 7 300. Тренирам два пъти седмично и 1 път йога.

# 524
Like_Smoke, все пак си бременна и може да качиш и до 65 Simple Smile Не се притеснявай, после само от раждането се свалят 5 кг. поне.

Аз като бременна не съм се ограничавала никога от нищичко, но после всичко свалям. Голямото ми надебеляване стана 2-3 години след последното ми раждане. Тоест нямах оправдание с бременност, кърмене и подобни.

Общи условия

Активация на акаунт