Майски бебета

• 14 029
  • 382
  •   1
Отговори
# 375
Оп, мами, как сте?
Има ли и други като нас, които да са отложили кандидатстването за ясла за идната пролет и по тази причина ще ползват част от шестте месеца от третата година майчинство?
Справяте ли се с вируси и бацили? Ние докъм годинката бяхме добре с плацентарния имунитет, после ай донт лайк...
Научихте ли се на гърне? Ние не баш.
Пиете ли от чаша? Ние не сме пробвали даже.
Уцелвате ли си устата с лъжица? Ние си играем, защото сме злояди.
Хапвате ли общинска детска кухня? Ние трудно.
Хелоу,
Растем и щуреем.
Ох при нас няма ясла и започват направо в първа група на 3 години,така че най -вероятно и аз ще ползвам неплатен отпуск....
На година и три месеца се разболя за първи път,но тогава и ние с таткото бяхме болни. Гърнето ни е ужас,не иска и това е. Всеки ден хиляди мъчителни опит без успех...
От чаша не съм предлагала да пие още. За хранене с лъжица не се справя,но пък с вилица е супер. Яде си от нашата храна и за сега не ми е проявявал злоядство,освен покрай никнене на зъбите.

# 376
Привет и от нас. Преди няколко дни господинът направи година и половина. Напоследък забелязвам че казва нови думи, след няколко дни ги забравя и после пак нови неща.
За ясла ще започна да кандидатствам от януари и ще чакам, проблемът тук с яслите е доста голям и очаквам да го приемат чак за есента. Може би ще се наложи да ползвам 3-4 месеца неплатен отпуск.
Натъжавам се, че майчинството върви към своя край. А от друга страна започвам да виждам едно малко детенце, което започва да става всеки ден все по независимо и няма нужда постоянно от мама. 🥲
Надявам се догодина и аз да бъда психически готова да го изпратя на ясла, защото навсякъде говорят за адаптацията на децата. А какво чувстват и мислят майките, само ние си знаем.
С гърнето положението е трагично. Понякога дори не иска да седне на него. Всеки път като излезем навън се нааква и се ядосвам, защото е студено и не мога да го преобличам навън . Много се надявам до 2-3 месеца да започне да си казва, говорим за думичките пиш и ако, но за сега е неуспешно.
От чаша отдавна пие, но с моя помощ. Махнала съм всякакви шишета с биберони. Навън пие от шише със сламка, а вкъщи съм му оставила неразливаема чаша, когато ожаднее. Единствено се боря да махна бибата за заспиване, за сега неуспешно.
Записан е на държавна кухня от 10-месечен и се храни от нея. Уикенда му готвя аз.
Ами това е от нас. 😊

# 377
Здравейте, майчета. Ние сега сме като пингвинчета, проходи късно, но на пръсти, а не с цяло краче, като някой балерина е нашият господин. При нас проблема е, че мъжа ми е зле и е само по - болници, аз нощно време правя реферати, курсови, дипломи. Работя от вкъщи, НО СИ ПРЕКРАТЯВАМ МАЙЧИНСТВОТО И НА 27 март тръгвам на работа, защото така или иначе моята директорка хип не се разбираме с нея и не ми дава да си взема отпуската,а от яслата трябва да вземам малкия поне 1 седмуца в 11 часа и понеже съм учител от 5 до 12 клас реших да е два дена преди пролетната ваканция и поне аз да си го вземам. Иначе яде всичко, аз му готвя и му харесва,иначе се пробвахме с такава кухня, но е много капризен, направо незнам как ще яде на яслата. Аз от миналия месец го записах, за да запазя място.

# 378
Здравейте. Честити 2 години на всички майчета. Вече няма помен от бебетата. Да са ни здрави децата и да слушат повече.  ❤️
Доста намаля нашата скромна групичка с времето, надявам се да видят повече майки. Как сте момичета?
Ние се готвим за ясла през септември, ще изкараме последно лято заедно по цял ден.

# 379
Ние тръгнахме на ясла преди три седмици, а аз от тази вече съм на работа. Много се изморявам. Карам близнаците на градина, малчо на ясла, аз на работа и съм като парцал, чисти, готви, пери. Нещо страшно е моя нъж все по камионите все пътува и някой път му казвам, че съм загубила жената която бях, сега съм само майка и домакиня.... За съпруга да не говорим с него и една приказка неможе да си кажем. Като си дойде отменя ме за по.. 1..2 часа, но не са ми достстъчни трябва ми ден за релаксация. Малчо е много послушен, сутрин плаче, а след това не иска да си ходи от яслата, храни се сам, облича се сам колкото и странно да ви звучи и много повече може да се оправя отколкото батковците му, които чакат само на мен.... Оплаках ви се...

# 380
  • София
Леле, ти направо си герой, а аз само мрънкам, но и аз се чувствам по-същия начин, въпреки, че съм само с едно.
Може би годинките си казват думата, родих на 47, дето се казва хванах последния влак, ужасно съм изнервена,  добре, че ни приеха на ясла на второ класиране, голям късмет извадихме, че не ми се мислеше как зимата ще сме си двамцата в къщи.
Браво на твоето детенце, ние ще мъчим да махаме памперса сега лятото, май месец стана на 2 г иначе, за обличане сам абсурд, поне на този етап, за хранене сам, кажи речи се справя с по-гъсти яденета, но за супа още хич и не съм пробвала, проблема е , че винаги иска лъжицата да е пълна и прелива от всякъде само и само да натъпче по много в устата.
Същото е и с бисквитки, солети, хляб и плодове тъпче до пръсване и едвам дъвче, обяснявам, но без грам ефект.
Иначе е дружелюбен иска да си играе с децата, но не си дава грам играчките, а понякога взима чужди, голям инат е , често се тръшка и реве.
Сега му никнат последните кътници, и бибата е е отново нон-стоп в устата, вече прегриза една.
Имаме голям проблем с обедното спане, вече има дни където го пропуска и към 5-6 ч става много зле положението, но пък няма за кога да го слагам тогава да ляга, в дните които успея да го приспя е към 15ч и вечер ляга в в 23ч, направо е кошмар, мисля сега да започна да го будя към 7 сутринта, че си поспива до към 8-9.
Утре ще см за пръв път на фризьор, стискайте палци, че преди половин година го офъках с машинката, но сега не дава да го пипна.

# 381
Привет и от нас 🙂 Малката не я приеха на ясла,чакаме второ класиране и се надявам все пак да я приемат.Храни се сама, слага си обувките сама, яке облича/ съблича но до там.Чорапите са ѝ много трудни. Дружелюбна е, познава си приятелчета от площадката.Родителите им също, само към мъжете/татковците е по-притеснителна.Споделя си играчките.Памперса ще го махаме, днес даже с майките от площадката това си говорихме.Да видим как ще се случат нещата.Предстой ми да си търся работа, и ме е шубе като зная как гледат на майки с малки деца...Но се надявам,че все пак ще си намеря нещо подходящо 🙂

# 382
Не ме питай, не стига, че съм на 4 часа като учител, а и моята заместничка я оставиха, а тя е пенсионер и е голяма дискриминация спрямо мен, въпреки че имам пълен норматив и работя повече от всички взети заедно. Децата да не ви говоря..... нещо страшно и ужасно. Немогат да си напишат 7 клас правилно името. Не познават българските автори...... бясна съм.

Общи условия

Активация на акаунт