Тайланд

• 16 387
  • 205
  •   1
Отговори
# 180
Попълването става бързо и веднага получавате потвърждение на пощата.

# 181
Aз ще я попълня задължително преди полета. Въпросът ми е там като кацнем какво да си спестим с тези карти. Да не се прецакаме да се редим с хората, които нямат 😅

# 182
Aз ще я попълня задължително преди полета. Въпросът ми е там като кацнем какво да си спестим с тези карти. Да не се прецакаме да се редим с хората, които нямат 😅

Опашката е една Simple Smile

# 183
  • София
За влизане в страната се попълва задължително Digital Arrival Card, нали така?
а, това защо? нали отпаднаха визите?

# 184
Това не е виза, просто формуляр за регистрация
Почти навсякъде се попълва нещо при влизане ( без ЕС ако идваш от България защото то си е вътрешен полет)

# 185
  • София
Благодаря, ще попълним значи Simple Smile
А със шофьорските книжки как процедирате? Вадите ли си международни от СБА или карате с БГ?

# 186
  • на село
Няма проблем да се кара с българска книжка.

# 187
Няма проблем да се кара с българска книжка.

Не съм убедена. Четох, че трябва международна. Не съм карала там, но знам, че на доста места имаше предупреждения преда да заминем. Хубаво е да се провери.

# 188
  • на село
Възможно е, ние сме наемали само скутери и не са ни искали някакви допълнителни документи. Може би са били малки кубици и на никого не му пука.

Честно казано, аз кола в Тайланд не бих наела, като знам какъв е трафикът и как се кара там. Движението е обратно. Ние нямаме проблем, защото сме живяли в държава с такова движение, но там всеки си кара, където си иска, особено тези с моторчетата. В по-населени места ползваме таксита - евтини са (приложението Grab), в Банкок май има и bolt. По островчетата - скутери.

# 189
  • София
Точно за скутерите съм чела и чувала, че трябва международна книжка и категория А (ако не карате такъв в БГ имате само В). И това е изискване на властите ако случайно ви спрат за проверка иначе като го наемате никой нищо няма да ви иска, важното за тях е да си вземат парите. Ако нямате международна книжка съм чувала, че има глоби и ако стане проишествие (дори и леко чукване) застраховката не важи и ще трябва сами да покривате щетите.

# 190
Възможно е, ние сме наемали само скутери и не са ни искали някакви допълнителни документи. Може би са били малки кубици и на никого не му пука.

Честно казано, аз кола в Тайланд не бих наела, като знам какъв е трафикът и как се кара там. Движението е обратно. Ние нямаме проблем, защото сме живяли в държава с такова движение, но там всеки си кара, където си иска, особено тези с моторчетата. В по-населени места ползваме таксита - евтини са (приложението Grab), в Банкок май има и bolt. По островчетата - скутери.

Да, и ние изцяло с Grab се придвижвахме. Иначе имаше и Болт в Банкок и Пукет.
В Банкок ползвахме и MuvMi за тук тук - много беше удобно.

# 191
За скутер каква книжка трябва ,обикновена или международна ?Къде е по спокойно на Пукет ? В района лагуна ми се вижда по спокойно ,така ли е или ? Искам да има хубав плаж и да не е лудницата в Патонг .Къде бихте ми препоръчали.С кои самолетни компании летите?

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 05:35 от Baby165

# 192
  • София
А относно плащанията?
Тук ли си обменихте батове или на място?
С револют има ли такса при плащане и теглене от банкомат?
Евро или долар върви там?

# 193
А относно плащанията?

От тук си обменихме бати, за да ни е най-лесно.
Иначе някои хора обменят и там ( знам, че е най-добре в клонове на Super rich - по възможност не на летището).
Доколкото съм чела - долар, като колкото по-голяма е банкнотата, толкова по-добър е курсът.

# 194
  • София
А относно плащанията?
Винаги има такса за теглене и е 12 лв, независимо колко ще теглите, затова теглихме по минимум 20000 бата. За плащане с карта взимат комисион от 3 до 5%. Вземете си от Тавекс оттук и приемете неизбежните разходи по придобиване на тяхната валута, каквото и да правите. Долари не сме носили и не сме обменяли.

Общи условия

Активация на акаунт