Тайланд

• 13 268
  • 153
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте, края на март дали е подходящо времето за посещение на Пукет.
Ние бяхме 2019, началото на април за 10 дни, един ден валя силно за 15 мин и това беше. Но време все пак, не се знае какво ще е.

# 46
Здравейте,
Може ли ходилите в Тайланд да споделят какъв е най-изгодният начин за разплащане в Тайланд? Прочетох съвет обмяната за Тайландски бати да става в Тайланд, посредством американски долари по възможност 100 доларови банкноти, нови емисии, в перфектен вид. Другият вариянт е да закупя още тук тайландски бати, та се чудя как да процедирам...

# 47
Здравейте, средата на февруари дали е подходящо да се пътува към Тайланд? И кое място препоръчвате за двойки като най-романтично и спокойно, но да има в близост места за разходки и евентуално 1-2 екскурзии?
С агенция или самостоятелно?

# 48
  • Бургас/София
Travels, на голяма част от местата добавят 3% такса ако искате да плащате с карта. Някои ресторанти изобщо не приемаха карти. В 7/11 се плаща с карта над определена сума.
Има различни курсове за 100 доларова, 50 доларова и други банкноти, като първият е най-изгоден.

# 49
Travels, на голяма част от местата добавят 3% такса ако искате да плащате с карта. Някои ресторанти изобщо не приемаха карти. В 7/11 се плаща с карта над определена сума.
Има различни курсове за 100 доларова, 50 доларова и други банкноти, като първият е най-изгоден.
Дилемата ми е да сменя ли още тук тайландски бати или на място да сменям долари(които пак ще закупя от България).

# 50
  • Бургас/София
Не съм се занимавала да смятам. Superrich са популярни бюра за обмяна на валута там: https://www.superrichthailand.com/#!/en/exchange
Може да си сравните с където бихте обменили тук.

# 51
Здравейте,

Ще ходим в Тайланд през февруари. Вчера разбрах случайно, че били забранени електронните цигари, а пушим IQOS. Въпросът ми е - някой от вас ходил ли е скоро и правят ли строги проверки относно цигарите? И ако да - как може да се "побългари" проблема. Sweat Smile Ако си оставя цигарите в чекирания багаж примерно? И също има ли лимит на кутиите цигари?

# 52
Здравейте, ще ходя февруари в Тайланд като ще прекарам 2 нощувки в Бангкок и 5 нощувки в Пукет. Пътуването е самостоятелно организирано с приятели. Допълнителните екскурзии (до островите до Пукет) предварително ли да си ги запазя или може директно на място, има ли разлика в цените? Също така бих желал да препоръчате най-бруталните места, които мога да видя и в двата града.

# 53
  • Бургас/София
Екскурзии се предлагат на всеки метър в Патонг, включително и в лобито на хотелите.
На място може да се пазарите, но пък от GetYourGuide (примерно) може да видите отзиви, да изберете лодка каквато предпочитате и съответно броя хора.
За шнорхелинг категорично най-много ни хареса Similan islands.

# 54
Здравейте, е момента съм на Самуи. Дайте препоръка за кое такси е най-изгодно да се придвижваме из острова. Също така до Кох Панган с организирана екскурзия ли да се направи или да се вземе ферибот самостоятелно. Благодаря!

# 55
Здравейте,

Ще ходим в Тайланд през февруари. Вчера разбрах случайно, че били забранени електронните цигари, а пушим IQOS. Въпросът ми е - някой от вас ходил ли е скоро и правят ли строги проверки относно цигарите? И ако да - как може да се "побългари" проблема. Sweat Smile Ако си оставя цигарите в чекирания багаж примерно? И също има ли лимит на кутиите цигари?

И нас това ни интересува. Пътуваме след 2 седмица и съвсем случайно видях пост на българи в редит, че всякакви бездимни устройства са забранени.

# 56
Здравейте,

И нас това ни интересува. Пътуваме след 2 седмица и съвсем случайно видях пост на българи в редит, че всякакви бездимни устройства са забранени.
В Сингапур миналата година като ходих също пишеше, че са забранени. Аз не си взех моята, но моя приятелка си я беше взела, нищо не и казаха. Беше ѝ в чекирания багаж. А в самата държава хората си пушеха IQOS без проблем. И ние мислим да пътуваме за Тайланд догодина и мисля да се пробвам да си взема устройството. Някой, който вече е ходил в Пукет може ли да препоръча най - добрия район за отсядане там и някакви хотели? Извинявам се, ако вече е питано.

# 57
Здравейте,трябва да резервирам вътрешен полет от Пукет до Самуи.Кои компании освен Bangkok airlines летят до там?

# 58
Здравейте,трябва да резервирам вътрешен полет от Пукет до Самуи.Кои компании освен Bangkok airlines летят до там?
Вижте Air Asia.

# 59
Здравейте,
има ли агенция, която да предлага екскурзии до Пукет през Април. Гледах в интернет ама само Онекс излизат, а тук във форума съм чел, че са в черния списък.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт