Колко от мамините синчета са се променили?

• 8 181
  • 187
  •   1
Отговори
# 45
Е както и много други хора. И нашите бяха така до края на живота си. Баща ми теглеше към село ( НЕГОВОТО СЕЛО! само ). Майка ми искаше по съвременен ( за тогава) градски живот), и нито и допадаше, нито издържаше много по селата / макар че и тя като малка е живяла само на село/. Съответно тези конфликти се пренесоха и във взаимоотношенията между двата рода.
Други случаи са когато единия партньор успява да се наложи и не само да ходят там отвреме навреме, ами да живеят постоянно вкл. и със децата, пък половинката ако иска да страда, ако иска да го приема някак и да се прави че е хубаво.

# 46
И защо да е живяла в заблуда? Всяка жена очаква, че създавайки семейство ще бъде приоритет и за мъжа това семейство.
Не е нормално всеки уикенд той да прекарва с майка си, а тя да чака той да се осъзнае.

# 47
  • София
Не се променят. Дори сега да се държи различно, не значи че е, защото е способен на промяня. Може да е намерил някоя, която приема нещата, които ти не приемаш. Може да се държи спрямо човека, който има насреща си. Но ти няма да приемеш тези неща, защото те те правят нещастна. Нито ще станеш другия човек, та той да си промени държанието. Дори някой да намери щастието с друг, това по никакъв начин не променя нещастието с предишния. И с още 100 жени да е щастлив, ти с него пак ще си нещастна.

А за биологичния часовник... хем разбирам, че наближавайки 30-те една жена може да се шашне, хем ми е смешно на 28 да чуваш тиктакане. Определено не си престаряла толкова, че да е ок да се обречеш на нещастен брак до края на живота си, само за да не останеш без деца. Имаш достатъчно време да намериш човек, с когото взаимно да се правите щастливи и да си направите деца. И това става не като бързаш панически, а като не си губиш времето с безперспективни връзки.

# 48
  • СИ
И защо да е живяла в заблуда? Всяка жена очаква, че създавайки семейство ще бъде приоритет и за мъжа това семейство.
Не е нормално всеки уикенд той да прекарва с майка си, а тя да чака той да се осъзнае.

Не е нормално за нея, за него си е съвсем нормално. Това да скачаш в брак на база твои очаквания и разбиранията, че само ти си прав е повече от глупаво. Но не означава, че много хора не го правят.
Доколкото усещам авторката е очаквала няколко месеца след развода бившия да се появи с букет рози и на колене да обещае, че зарязва селото и мама. Обаче греда...! Той си е намерил друга. Това е по-големият проблем.                 Smile

# 49

Не е нормално за нея, за него си е съвсем нормално. Това да скачаш в брак на база твои очаквания и разбиранията, че само ти си прав е повече от глупаво. Но не означава, че много хора не го правят.
Доколкото усещам авторката е очаквала няколко месеца след развода бившия да се появи с букет рози и на колене да обещае, че зарязва селото и мама. Обаче греда...! Той си е намерил друга. Това е по-големият проблем.                 Smile
Най- големият проблем е, как да си намеря човек, който е готов на взаимни компромиси, за да бъдем семейство. Бившия ми мъж, вече в един от последните ни разговори ми призна, че е мислел, че ще успее да ме манипулира да ходим всяка седмица във неговото село и да си работим двамата там в градините. И все повече забелязвам при хората с който контактувам, че мислят само за собствения си интерес, и не искат да си нарушават комфортната зона.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 14:00 от ubiistvena_strast

# 50
Едва ли е използвал думата "манипулира". Подобен израз съществува предимно в женския речник, и предимно в случаи на обвинение към някого. Никога в признание.

# 51
  • София
Тази дума основно от мъже я чувам в наши дни, ако не им мине номера са манипулирани, ако им мине - са големи манипулатори.
Не знам защо, но чисто и просто се префиниха емоционално мъжете в наши дни.

# 52
Едва ли е използвал думата "манипулира". Подобен израз съществува предимно в женския речник, и предимно в случаи на обвинение към някого. Никога в признание.
Мисля, че използва думата
,, накарам". Не е успял да ме накара да го направя.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 14:17 от ubiistvena_strast

# 53
Има хора, които точно така гледат на брака - още един чифт ръце за работа, в случая на село. Имам познати на моя възраст, там с обърната конфигурация - тя го водеше през половин България да копаят царевицата на родителите ѝ, които една година в края на това упражнение тържествено им бяха връчили пари да се оженят. През следващите години вероятно пак са им давали някакви пари, не помня вече. С този цветен пример исках да кажа, че някъде хората си живеят така и за тях това е съвсем нормално.

# 54
Хората така си живеят. Но авторката да си зададе въпроса на себе си и да си отговори, след като на нея не й харесва такъв живот, защо пуска тема за бившия?
Tя не се интересува от "мамините синчета" изобщо, а точно от нейния бивш, който според нея е "мамино синче". Дали той пък не се променил, след като се е намерила жена да го вземе, че и дете да му роди. Малко като: "Защо пуснах кокала и не трябваше ли да го задържа?" Щом си го пуснала, не е твоят кокал. А ако и следващите ти партньори са себични, значи не им пука за теб и също не са "твоя кокал".

# 55

Според мен Никога .
Дори да е успял да се ожени и да му се роди дете, нищо не значи . Или жена му ще търпи или въпрос на време да му бие шута.

# 56
  • СИ

Според мен Никога .
Дори да е успял да се ожени и да му се роди дете, нищо не значи . Или жена му ще търпи или въпрос на време да му бие шута.

Никога, но според теб. Това, че е намерил друга и има дете означава нещо, колкото и да не се признава. Може да е всякакъв, но си е намерил друга жена и има дете. Авторката на темата какво има? Пръст в устата и високи изисквания.

# 57
Конче, стига глупости. Естествено, че всеки човек, влизайки в брак има очаквания как ще се развие. И изведнъж Мама, всяка седмица е на първа линия. Е, няма как да стане.
А относно новата жена, не се знае дали е приела това положение, дали не я устройва и тя копае на село и т.н.
Може и на нея да й писне в даден момент това положение.

# 58
  • София
Това кой си е намерил не е напременно мерило за качество, нито всяка връзка е автоматично щастлива, защото съществува. Всеки един човек може да е нещастен с някой и щастлив с друг. Защото не само индивидуалните качества са от значение, но и комбинацията с тези на другия. Пробвали са с авторката, не са били щастливи. Той сега си има друга връзка, каква - само той си знае. Авторката има всички шансове да намери мъж, с когото ще е щастлива, от нея зависи. С този нямаше да е. Та не виждам какво трябва да й се набива канчето за изискванията. Не е въпрос на ниски и високи (поне не във всеки един случай), а на постижими и непостижими. За него - нейните не са били постижими. Както и неговите за нея. Пият една студена вода и дават нататък.

# 59
Има хора, които се учат от грешките си. В този смисъл могат да не повторят нещо, което са приели за слабост, грешка. Но коренно да се променят, може би единици, преживяли нещо, което сериозно ги е разтърсило. Едва ли развод е супер разтърсващо за мъж, така че бих заложила, че няма да има промяна.

Общи условия

Активация на акаунт