Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 295
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
Delilahh, бях по същия начин в 7 г.с. Ужасни болки в гърлото и нищо друго. Личният лекар ми изписа тонзилотрен и инфлуцид, през 2 ч. едно след друго под езика. Мина ми за 3 дни. В комбинация с таблетки за смучене с джинджифил и мед на хималая. Прати ме и на тест за ковид тогава обаче и излезе положителен.

Сега направих и аз един комбиниран тест за всеки случай и излезна Ковид и при мен.. Звънях на АГ, но не вдигна, чакам да ми върне обаждане. Освен гърлото и при мен няма нищо друго. Не ви е повлиял на бременността Ковида по някакъв начин, нали? Cry

# 391
Delilahh, бях по същия начин в 7 г.с. Ужасни болки в гърлото и нищо друго. Личният лекар ми изписа тонзилотрен и инфлуцид, през 2 ч. едно след друго под езика. Мина ми за 3 дни. В комбинация с таблетки за смучене с джинджифил и мед на хималая. Прати ме и на тест за ковид тогава обаче и излезе положителен.

Сега направих и аз един комбиниран тест за всеки случай и излезна Ковид и при мен.. Звънях на АГ, но не вдигна, чакам да ми върне обаждане. Освен гърлото и при мен няма нищо друго. Не ви е повлиял на бременността Ковида по някакъв начин, нали? Cry

Не ми я повлиял на бременността, но и аз бях в паника. Следете си показателите за коагулация. Тогава се бях консултирала със завеждащ вирусологичното отделение, който ми каза, че Ковид е доста по-слаб вече, няма наблюдения да се отразява зле на бременността и всичко ще е наред, както и беше. Много течности, почивка и позитивни мисли, минава бързо! Sparkling Heart

# 392

Сестра ми изкара ковид в 9г.с и нямаше проблем с бременността. Като успокоение ти го споделям.

# 393
Здравейте на всички ! Следя ви от самото начало , но сега се включвам ( имах известни притеснения , защото преживях мисед преди година и половина ) . В 12+1 г.с. Съм и , този път чакаме момиче . Това е трето раждане за мен и първите два са момчета . Освен това в рода на мъжа ми от три поколения имат само момчета и бях сигурна , че не могат да правят женски бебета 🤣.  Правихме Вижън тест миналата седмица , защото съм на 39 г . 😳 . И като чуят …….. БХС изобщо не съм правила , не зная дали ще го правят някога , те бяха сигурни , че там нещата ще са страшни , предвид възрастта . Витамини пия от време на време Пре Мама Дуо . Иначе имах и кървене в началото , имах и много гадене ( което беше толкова силно и продължително , че ако беше се появило с първата бременност , не зная дали щях да се навия на следваща 😂) . Много ви се радвам на всички и пожелавам лека красива и безпроблемна бременност !

# 394
Delilahh и аз те съветвам да следиш колагулацията и при нужда да ти включат Асперин протект.
Всичко ще е наред! Със сигурност вече не е това, което беше вируса.

# 395

И аз се разболях от ковид ден след положителния ми тест за бременност, не се е видяло да повлиява на бременността, но много ми смъкна щитовидните хормони, според ендокриноложката ми е комбинация от ковид и бременността, но ковид и грип определено смъкват, та бих те посъветвала да провериш как са ти като мине. За гърлото - гаргара с вода+прополисова тинктура, аз лично през бременността не приемам вътрешно тинктурата, не съм убедена дали е ок, но поне да полепне. Биозин мама задължително, аз тогава разбрах какво всъщност е - лактоферин, той е много хубав и като в комбинация да се пие по време на курс с желязо - не заедно, просто в един и същ период. На мен ми даде и цинк лекарката при ковид, аз си пиех отделно Б витамини, Д и К, от време на време Е. Магнезий вечер също. Смучех Исла мус и джиндж.бонбони за гърло на Хималая също. Стискам палци да мине леко!  ❤

# 396
И аз карах нещо с болки в гърлото и ми се стичаха секрети в гърлото от които се давех и кашлях и ми беше запушен носа..това беше към 7г.с....не съм правила тестове за ковид...изписаха ми Инфлуцид и тонзилотрен през 2 часа + Шуслерова сол 3 и ангин хил 3х1 ...сироп ен ти   тус и имах и някакви гранулки хомеопатични 2 вида,но не помня как се казваха...на мен тсх ми падна стремглаво още като забременях,преди да се разболея...защото още като видях двете чертички си пуснах хирмоните..

# 397
И аз карах нещо с болки в гърлото и ми се стичаха секрети в гърлото от които се давех и кашлях и ми беше запушен носа..това беше към 7г.с....не съм правила тестове за ковид...изписаха ми Инфлуцид и тонзилотрен през 2 часа + Шуслерова сол 3 и ангин хил 3х1 ...сироп ен ти   тус и имах и някакви гранулки хомеопатични 2 вида,но не помня как се казваха...на мен тсх ми падна стремглаво още като забременях,преди да се разболея...защото още като видях двете чертички си пуснах хирмоните..
Три пъти вече карам ковид и особебо първия и последния - такива болки в гърлото друг път не помня. Сега само като ме заболя и се разви буквално за 1-2 часа и вътрешно си знаех, че е това. Иначе, да, и тип синузитни симптоми имах, те са също при много хора.
Забравих, че пих и Аспирин протект, да добавя към горния коментар, аз пия по принцип сега през бременността.
Супер, че е паднало ТСХ при забременяване, вече няколко момичета споделиха същото,  около мен на всички скача, а ФТ3 и ФТ4 падат много. Тоест аз за мен говорех за последните, че ми паднаха след ковид, то те са най-важни, масово лекарите гледат само ТСХ, за съжаление...

# 398
С това ТСХ не мога да се разбера нещо аз... кажете при вас с какви стойности е. При мен и преди да забременея все си беше 3/3 и нещо и сега в 12-13 гс (миналата седмица) пак си беше така. Моят доктор ме праща при ендокринолог за консултация, та ще ходя в понеделник. Хич не искам да пия хормони, а в интернет намерих доста проучвания, че реално границите не са съвсем адекватни  за бременност и докъм 4 е ок.

Има ли сред вас момичета с ТСХ над 2,5? Какво ви съветват докторите?

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 18:45 от elicaD

# 399
Момичета, това тхс, всички ли сте го изследвали?
Някой назначава ли го или трябва профилактично? При някакви симптоми или над някоя възраст

# 400
Момичета, това тхс, всички ли сте го изследвали?
Някой назначава ли го или трябва профилактично? При някакви симптоми или над някоя възраст

Принципно го следят по време на бременност, защото големи отклонения от границите се свързват с усложнения на бременността.

# 401
С това ТСХ не мога да се разбера нещо аз... кажете при вас с какви стойности е. При мен и преди да забременея все си беше 3/3 и нещо и сега в 12-13 гс (миналата седмица) пак си беше така. Моят доктор ме праща при ендокринолог за консултация, та ще ходя в понеделник. Хич не искам да пия хормони, а в интернет намерих доста проучвания, че реално границите не са съвсем адекватни  за бременност и докъм 4 е ок.

Има ли сред вас момичета с ТСХ над 2,5? Какво ви съветват докторите?
С предишната бременност го изследвах чак в 6-ти месец и беше към 3.6, но по-лошото е, че ФТ4 и ФТ3 бяха на долна граница. Пих хормон следващите, може би 5-6 месеца и после сама си го спрях, което от сегашната ми гледна точка е била страшна глупост и оттам следващите 5години все повече ми се прецакваше здравословното състояние...От година пия хормон и съм друг човек. Сега като паднаха хормоните и пак се попрецаках - даже за първи път сърцебиене, периоди на задух съм имала и преди години, иначе, сега пак - то е като паник атака. ТСХ не е най-важното, той реално е хипофизен хормон, щитовидните са свободни ФТ3 и ФТ4. Сега с кеф бих пила хормон цял живот, ако ще съм добре, момичета. Тая хипофункция на сигурно 15г, като връщам лентата назад, не се оправя току-така. Комбиниран подход трябва, аз и с Йога се занимавам горе-долу оттогава, гледам да си регулирам нивата на стрес, но то просто тялото не смогва. И майка ми, баба ми, леля ми, сестра ми са с Хашимото, аз засега уж 'само' с хипофункция, но явно има и наследствен елемент. Та идеята ми е, не му се плашете на този хормон, без него е по-зле и за вас, и в момента за бебетата,  ако има нужда от него. Аз уж тръгнах с много добри стойности и след ковид+бременността като видях ФТ3 и ФТ4 на долна граница/въпреки че ТСХ беше 1/,направо ревнах. Според мен в Бг толкова много се пренебрегват тези изследвания,  а често са в основата на др състояния - аритмии, алергии, депресии и тн. Малко дълго стана,  но през последната половин година станах половин лекар от четене, проучване, разговори с моята лекарка и приятелки в подобни състояния, че някак ми идва да викам - изследвайте си хормоните. 😶

# 402
Моето ТСХ преди забременяването беше 2.3 и еднокриноложката каза, че като забременя да го тествам. Ако мине над 2.5 ще даде хормон. Защото ми е гранично и след забременяване се повишавало. Беше 2.1 на изследването. Моя АГ каза, че е супер. Ако се вдигнело да съм му казала на него първо и после да се преценява.

# 403
И аз съм на еутирокс, около 1.5 ми беше последно, знам че трябвало да е под 2 по време на бременност.

# 404
Преди да започнем опити ТСХ май ми беше към 4, не си спомням с точност и ходих на ендокринолог, но заради друго. След като споделихме, че правим опити от повече време ми даде еутирокс 25 по 1табл. на ден, за да го смъкнем малко, че по-лесно се забременявало около 1...с тази доза го държах на 2.3 някъде..след като забременях питах АГ да го спирам ли, каза не......но не сме го изследвали за сега

Общи условия

Активация на акаунт