Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 147
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Те секциото го избират,щото е по-лесно за лекарите,а майките масово ги е страх от естествено раждане.Никой не съм чула да твърди,че е природно,поне досега Grinning А иначе ако има нещо да става,то ще стане,ако ще да имаш хиляди изследвания,просто някои неща не зависят от нас.Ние можем само да направим всичко,на което сме способни и да дадем най-доброто от себе си,но някои неща,за съжаление не можем да предотвратим.

# 511
Слава Богу,че все пак природата е по-умна от нас и си знае работата Simple Smile

Ами аз това визирах. И уви ето аз съм пример за човек, който никога не си е представял, че ще мине през секцио, но нещата натам вървят, другата ми опция е риск от пролапс на плацентата между двете ми бебета. Та природата да си гледа работата.

# 512
Като заговорихме за б12 и вит д, вие на колко време ги изследвате? Всеки месец ли?

# 513
Слава Богу,че все пак природата е по-умна от нас и си знае работата Simple Smile

Ами аз това визирах. И уви ето аз съм пример за човек, който никога не си е представял, че ще мине през секцио, но нещата натам вървят, другата ми опция е риск от пролапс на плацентата между двете ми бебета. Та природата да си гледа работата.
Изобщо не е задължително щом си с близнаци на 100 % да стигнеш до секцио,така че не се настройвай предварително за това.Ако все пак се стигне до там ще знаеш,че наистина е било необходимост,а не каприз,както при повечето.

# 514
Да,като го знаеш,ясно,че имаш възможност да го избереш,ама като не се е знаело е нямало какво да се направи.То и сега има още много неща,които не знаем и не изследваме и Слава Богу Grinning

Дори и така да е, природата не ми е еталон. Тя постоянно се опитва да ни затрие с ледени епохи, урагани, наводнения, вулкани, земетресения - няма личен интерес към нас. Ние имаме към самите себе си. Да не говорим с това 50-процентово секцио в България как изобщо нищо природно няма, та какво, да чакаме на природата ли. Ами не, секциото е валиден медицински или личен избор. Ама не и природен.
Минаваме в друга тематика, но не съм съгласна....ние сме тези, които унищожават природата и докарват всички бедствия, които ти изброяваш. Няма как да не пазиш дома си и да очакваш всичко да е окей...А секциото е метод, който не е измислен от природата /не знам някой да го твърди 😃/, а от лекарите в случай на определен проблем с естествения подход. Това че много жени избират него, като по-лесно, както и лекари е друга тема....

# 515
Аз два часа не влизах, а вие в какви екзистенциални дискусии сте влезнали. Smile Пренаталната медицина е толкова напреднала, че е грехота да не се възползваш от предимствата и. И аз винаги съм била за всичко естествено, неинвазивно, натурално и нищо излишно. Но нали затова сме хора, еволюираме. За наша радост, медицината е от най-бързо развиващите се сектори - особено в това направление. Ключът за мен е да се възползваме от това, което ни предоставя 21ви век, но и да запазим усещанията за собственото си тяло и това вътре в него. Интуицията също не е за пренебрегване, а тя се проявява с доверие към себе си на първо място. Затова и за всеки има различен правилен избор, защото интуицията на едни говори едно, а на други - друго. В периода на бременността и след това тези усещания и подсказки на тялото стават още по-силни. Представете си, ако успяваме да ги съчетаем с един много кадърен доктор - та ние ще сме направо супер човеци. За съжаление животът днес, стресът, екраните и т.н. затъпяват интуицията и в повечето случаи се лутаме между мнението на този и на онзи...

Да се върна и на фолиевата - Надежда, принципно 600 микрокрагама са напълно достатъчен дневен прием, ако няма тежък дефицит. Според мен не трябва да го комбинираш с още Б9.

# 516
ние сме тези, които унищожават природата и докарват всички бедствия, които ти изброяваш. Няма как да не пазиш дома си и да очакваш всичко да е окей...

Бе трудно да докараш земетресение или вулканичен взрив. На друг принцип работят от климатичните промени. За тях сме закъснели така или иначе, но опцията ни да се върнем в каменната ера без индустрия и транспорт не я виждам.

Момичета, секциото не е само каприз, а дори и да беше, никой няма право да съди други майки как са заченали, как са родили, как си хранят бебетата. Мисля си че сме над това.

# 517
Значи аз щото вече хем не съм на 20, хем не ми е първа бременност вярвам, че живота достатъчно ни мачка, че и ние самички да си се натискаме в калта.
Който пък толкова го е страх и си избере  секцио по желание от мен хейт няма да получи. Който не му се кърми също.
Ако може да се подкрепяме и да си го правим лесно, защото друг кой няма.
Който както го усети така.

# 518
А сами ли си дозирате витамин Д? Той не е ли опасен, ако се предозира, защото се натрупва? На мен АГ ми изписа капки на Ойлесен иначе. А фолиевата не е казвала да я спирам. Предния път даже ми препоръча и след раждането да продължа минимум месец с всички витамини.

А за ритниците - с предишната бременност усетих в 14та седмица. Сега още към 10та започнах. Даже в 11та изкарах луд късмет и усетих с ръка, докато си пазех корема от дъщеря ми. Та явно при всеки е различно. Зависи и дали плацентата е задна или предна. Аз съм със задна, което означава, че е закрепена за задната стена на матката (от към гърба). Съответно там, където е прикрепена, е по-удебелена. Ако сте с предна, вероятно ще се усетят движения на по-късен етап.

# 519
ние сме тези, които унищожават природата и докарват всички бедствия, които ти изброяваш. Няма как да не пазиш дома си и да очакваш всичко да е окей...

Бе трудно да докараш земетресение или вулканичен взрив. На друг принцип работят от климатичните промени. За тях сме закъснели така или иначе, но опцията ни да се върнем в каменната ера без индустрия и транспорт не я виждам.

Момичета, секциото не е само каприз, а дори и да беше, никой няма право да съди други майки как са заченали, как са родили, как си хранят бебетата. Мисля си че сме над това.
Никой няма за цел да критикува избора на някой, всеки сам си знае за него, кое е най-добро, нека не изместваме темата...целта на групата е друга 🙃
И основните глобални проблеми са в следствие на човешка злоупотреба и грешки...не говорим за всичко има си и естествени природни процеси....ще стане прекалено дълго...и излишно 😉

# 520
Никой тук не осъжда никого заради това,че е избрал секцио,пък било то и само,за да му е по-лесно,щом така му харесва,това си е право на избор.А пък за случайте на спешно секцио и когато е наложително и се касае за спасяване на живот никой дори не го и коментира.Нито пък ще тръгна да осъждам някоя жена,че е решила да не кърми или че не е успяла,защото не е имало кой да й обясни.Всичко е въпрос на личен избор или стечение на обстоятелствата дори понякога.

[/quote]

# 521
Нали по едно време беше голяма тишина в темата, ето сега захванахме разни теми да коментираме Grinning

# 522
Чакайте да ви разкажа една историйка покрай моето предишно раждане. Наложи се да е секцио поради позиция и размери на бебето. С естествено раждане рискувах родови травми за него на едната ръчичка и реших, че предпочитам да ме срежат, отколкото синът ми да страда. Та... седим си единия ден пред неонатологията с другите майки и си чакаме бебетата. До мен две девойки обсъждаха точно темата за естественото раждане и как едва ли не не си майка, ако не си родила. Незнайно защо решиха да ме включат в разговора по едно време и едната ме пита за нещо "Нали така?", а аз й се усмихнах супер миличко и й казах, че идея нямам, защото мен са ме оперирали от бебе, не съм раждала. Погледът й беше безценен. Та... важното е в края да гушнем здрави бебета. Кой как родил не е показателно за това какъв родител ще бъде. Сега може би пак ще съм секцио. Не изключвам никакви варианти. Доверявам се на лекаря си и решаваме когато му дойде времето според ситуацията.

# 523
То и с кърменето е като някаква мантра това - ако не кърмиш не си майка. Или за упойките - ако не усетиш болките, не си майка. Ай,не мерси.

# 524
Добре,че в Бг още не е узаконено сурогатното майчинство,щото тогава щеше да има -щом не си го износила значи не си майка,а братята американци вече са ги преглътнали отдавна тези предразсъдъци.На Балканите може би сме по-консервативни и по-трудно свикваме с някои неща,а и повечето неща по-късно стигат до нас и докато там нещо се смята за нормално вече ние още го сдъвкваме и асимилираме.

Общи условия

Активация на акаунт