Книги „за плажа“

• 7 566
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
“Амазония” към края става голяма измислица.

# 46
  • София
На Луиз Пени съм чела само "Убийството на художника". Не мога да кажа, че е тежка или драматична, добре написана, но въпреки това ме остави с усещането за някаква лека депресивност, и не бих я препрочела, поне така си мисля, нищо ще започна нещо ново но точно тази авторка на плажа.

Не съм сама в мъката си Simple Smile, а толкова много положителни отзиви за Пени
И аз започнах с Убийството на художника , ама до средата я докарах с голяма мъка.
Но ще и дам още един шанс с другите препоръчани, дано ни се получат нещата.

# 47
Аз се отказах от "Убийството на художника" още в началото. Не мога да кажа какво точно не ми допадна. Може би някой ден ще дам шанс отново на авторката.

Хареса ми обаче писането на Хелена Диксън. Първата книга е "Убийство в хотел Делфин". Сега чета втората - "Убийство в Ендърли хол". Доколкото знам има 3 преведени на български книги, а общо са 12 до момента.

# 48
Заредих си "Шпионинът, който дойде от студа" на Джон льо Каре от вчера на четеца и не мога да я оставя на плажа, почти я "претретих".

# 49
Аз използвам повода да благодаря на дамата, която писа за "Монк". Не знаех, че ги има на книги в Читанка. Вече изчетох 3. Но чета по 1 на ден, почна ли и няма оставяне до края. Затова избягвам крими за плаж Grinning

# 50
И аз съм така Smiley обаче нарочно хващам кримка, за други ме домързява да чета на плажа Smiley

# 51
Здравейте, търся електронен вариант на книгата “ Сблъсък  звезди” Сюзън Елизабет Филипс

# 52
Здравейте , а как обезопасявате и подвързвате , книгите за плажа, има ли някакъв хак, че с хартиена подвързия , хем я пазя, и пак се случва да се намокри , а откачам ако омърля книжка, и не изглежда като нова след прочит

# 53
Аз използвам подвързия от плат. Има на Anegami и на различни други брандове онлайн. За мен е по-удобно с такъм тип подвързия.

# 54
Хакът е четец на елекронни книги. Особено ако е водоустойчив. Simple Smile

# 55
Здравейте , а как обезопасявате и подвързвате , книгите за плажа, има ли някакъв хак, че с хартиена подвързия , хем я пазя, и пак се случва да се намокри , а откачам ако омърля книжка, и не изглежда като нова след прочит

Не им треперя кой знае колко на книгите, но нямам спомен да ми се е мокрила на плажа. Забърсвам се и изсъхва първо, преди да отворя книгата. Но аз си купувам евтини книги за плажа. По нова година си купих от една книжарница от серията намалени книги за по 5 лева няколко книжки на Александър Маккол Смит, не тези за дамската детективска агенция, а за професора лингвист и за Изабел Далхаузи. Много фин хумор има този човек, много богат на думи и преводачът се е справил перфектно с българския превод. Препрочитам си с удоволствие негови книги, така че ще ги взема, и ще купя още някакви намалени книги. Нямам четец, вкъщи чета на телефон или таблет, но не ми е удобно, като грее слънце на плажа, не виждам добре, а пък и съм забелязала, че книги никой не краде, обаче телефони, таблети и пр. - да.

# 56
Кукумицинка, моля сподели името на преводача. И аз много харесвам произведенията на А. М. Смит, благодаря, че ме подсети да ги прочета отново.

# 57
Кукумицинка, моля сподели името на преводача. И аз много харесвам произведенията на А. М. Смит, благодаря, че ме подсети да ги прочета отново.

Сега погледнах на някои от книгите, преводачът е Боряна Джанабетска.

# 58
За плажа винаги избирам ненатоварващо лежерно четиво."Под небето на Тоскана" и подобни за плаж,море и любов.Не ми се четат обичайните ми шпионски и криминални трилъри искам нещо отпускащо.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 11:10 от *Амбър*

# 59

Здравейте! Аз чета тази и много ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт