Милано и северна Италия - тема 16

• 52 602
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • Milano
Мики, много увлекателен разказ!🌹

Бих написала отзив в Tripadvisor така, както го разказа на нас за нелюбезният персонал.
А кой е хотела?

По отношение на плащането предварително вероятно е политика на мястото за настаняване.

И на мен се е случвало на различни места.

Мария, не така трагично.🤣

Ще има стачка на ГТ в различни градове на 18/09.
Не е на всички видове транспорт.

За Милано вероятно да го обявяват на сайта на АТМ в понеделника на съответната седмица.
Има гарантирани часове.
При нас те са до 8.45ч и между 15ч и 18ч.

Последните 2 пъти всички линии на метрото бяха отворени през деня. След 18ч затвори участък от червената линия, после и от зелената. Моята вървеше.

Преди това пък бяха отворени и вечерта.

Тоест вечер е по-голяма вероятността за проблеми в придвижването.

При автобусите да кажем може да не минат 1-2 и да трябва да се чака повече.

На 16.09 има стачка на авиодиспечерите (10ч-18ч). Тук има място за притеснение, ако някой има полет тогава.😉

# 151
  • In transit
Реджи, за tripadviser не се бях сетила, мислех в гугъл да пиша.
Хотелът се казва Gustificio и претендира да е 4 звезди, но няма дори рецепция. На практика е луксозна сладкарница с ресторант и няколко стаи на втория етаж. Стаите бяха супер миниатюрни. За плащането съм съгласна, но тъй като всички хотели ги резервирах с опция плащане на място. Навсякъде нямаше проблем кога ще платим, дали веднага или като напускаме. Само тук настояха за предварително заплащане. Сигурно са усетили какво ще стане. Grinning

Priqtelka, и аз не бях чувала много от местата. Отдавна не правя толкова подробни проучвания, като теб. Hug Отнема много енергия и време, сега предпочитаме да се наслаждаваме на мига и да действаме една идея по-спонтанно. Бях набелязала само няколко места, другите по път ги открихме. Гугъл реши да ни разходи по всички третокласни пътища на Фриули, което беше супер. А за винарните...някои от тях ги познавам, Бутуси е любима на мм и се радвам, че и тук ги внасят, други открихме по път. Направо ставаш разноглед. Накъдето и да завъртиш поглед виждаш само винарни и лозя. Heart Eyes

# 152
  • Milano
Мики, да, става навсякъде. Аз понеже чета и евентуално оставям отзиви в Трип-а, затова ми дойде на ума първо той.
Ще го погледна после мястото.
Дано поне не е било на Р.Д. да ти развалят настроението на празника.

Както писах, не мисля че е нарочно.
Плащане на място не означава задължително на края на престоя.

Тази година 3 пъти платих така в Римини, миналата година 2 пъти в Трентино, ако не бъркам и в Каляри.

Но е до място за настаняване, не е навсякъде.

# 153
  • In transit
Реджи, точно на РД беше Grinning ...но основния проблем не беше заплащането, а, че ни направиха на луди. Аз съм много спокоен и търпелив човек, но тези младежи успяха да ме изкарат от кожата ми с наглото си поведение. Както и да, добре си прекарахме на фестивала, дори мисля, по-добре отколкото ако бяхме в ресторанта им.
На 19-ти съм на концерт на моите любимци...за втори път идват във Варна! Heart Eyes

# 154
Мики, много увлекателен разказ!🌹

Бих написала отзив в Tripadvisor така, както го разказа на нас за нелюбезният персонал.
А кой е хотела?

По отношение на плащането предварително вероятно е политика на мястото за настаняване.

И на мен се е случвало на различни места.

Мария, не така трагично.🤣

Ще има стачка на ГТ в различни градове на 18/09.
Не е на всички видове транспорт.

За Милано вероятно да го обявяват на сайта на АТМ в понеделника на съответната седмица.
Има гарантирани часове.
При нас те са до 8.45ч и между 15ч и 18ч.

Последните 2 пъти всички линии на метрото бяха отворени през деня. След 18ч затвори участък от червената линия, после и от зелената. Моята вървеше.

Преди това пък бяха отворени и вечерта.

Тоест вечер е по-голяма вероятността за проблеми в придвижването.

При автобусите да кажем може да не минат 1-2 и да трябва да се чака повече.

На 16.09 има стачка на авиодиспечерите (10ч-18ч). Тук има място за притеснение, ако някой има полет тогава.😉
Благодаря много, regina! Това звучи доста успокоително, понеже аз така го разтълкувах - като доста мащабна стачка и се чудех какво ще правим през този ден😂 Е, кулинарният туризъм винаги е добра алтернатива, разбира се

# 155
  • Berlin
Сега се сещам да питам за нещо, което не можах да позная какво е по пътя.😂  Значи пътувахме по магистралата Болцано -> Верона и почти през целия път покрай пътя имаше някакви насаждения, убих се да гледам, не разбрах какво е, на ябълки ми приличаха, но не бяха дървета, а наредени като домати, но пък май не толкова червени на цвят, по-скоро леко лилав/розов отенък виждах. Някой знае ли? Да ми помогне в моите мъки по този въпрос.

# 156
  • София
По към Верона има много лозя, нагоре са ябълки. Друго масово не съм виждал там.

# 157
  • In transit
abs, ябълки трябва да са. В Трентино се отглеждат най-много ябълки(освен грозде), даже тук ги продават цяла зима.

# 158
  • Milano
Мики, ясно е че е заради отношението.

Виж, отзиви за плащането и паркирането:

Отлично за концерта.😊

# 159
Здравейте,
За уикенд в Комо - какво ще посъветвате да се види и къде да се отседне?
Кацане в Бергамо - удачен вариант ли е рент а кар, ще има ли къде да паркираме колата?
Коя част на Комо ще препоръчате за 2 дни?

# 160
Сега се сещам да питам за нещо, което не можах да позная какво е по пътя.😂  Значи пътувахме по магистралата Болцано -> Верона и почти през целия път покрай пътя имаше някакви насаждения, убих се да гледам, не разбрах какво е, на ябълки ми приличаха, но не бяха дървета, а наредени като домати, но пък май не толкова червени на цвят, по-скоро леко лилав/розов отенък виждах. Някой знае ли? Да ми помогне в моите мъки по този въпрос.
Най-вероятно са били ябълки. Ябълки и круши се култивират по т.нар. метод "a spalliera", което прави ниски и плоски дръвчета с няколко реда хоризонтирани клони. Не съм експерт, но освен че по-лесно се кастрят и берат в тази форма, така контролират и експозицията спрямо слънцето, и хоризонтираните клони май дават повече плод.
Това го има и при розите, за тях със сигурност съм чела, че се връзват хоризонтално някои клони, за да цъфтят, а Ябълката е от семейство Розови (ботанически).

# 161
  • Berlin
Благодаря! Значи съм била на прав път, но ми изглеждаше странно, но явно така го правят.

# 162
  • Milano
От 05.08.23 насам трябва да се прави ЧЕК-ИН за РЕГИОНАЛНИТЕ ВЛАКОВЕ НА ТРЕНИТАЛИЯ, закупени онлайн (или през агенции, но в този случай ще е от средата на септември).

Билета е поименен и при евентуално поискване трябва да се покаже документ за самоличност.
- Веднъж закупен, могат да се правят неограничен брой промени в датата и часа на тръгване до 23.59ч. на деня преди пътуването.
- чекирането може да се извърши от 00.00ч в деня на пътуването.
- От 00.00ч могат да се извършват неограничен брой промени в часа на пътуването за същият ден, ако не си чекиран.
Ако си, вече не може.
Веднъж чекирани билетът е валиден само за този влак.
- Ако сте регистрирани в сайта на Трениталия или използвате апликацията, чекирането става, като се отиде на " i miei viaggi" (моите пътувания)-чек-ин.
- Ако не сте регистрирани и купувате билетите без Login, на мейла който ще получите (или смс ако сте избрали този начин) има линк, който ще трябва да следвате за да се чекирате.
Само пдф на билета не е валиден.
Появява се динамична зелена черта на билета, която означава че сте го направили.
- Билетите могат да бъдат закупени и 5 мин преди тръгването на влака.
- Веднъж чекирани са валидни до пристигането на влака по разписание. Ако има закъснение се разрешава да се остане в него (естествено🤣) до крайната ви точка.
- Единственото което не може да се смени е името (не че някой някога ги проверява, но все пак).
- Дигиталните билети могат да се закупят на сайта на Тrenitalia, App Trenitalia, Trenitalia TPER и агенции.

https://www.trenitalia.com/it/treni_regionali/nuovo-biglietto-di … le-regionale.html

Съжалявам, но в английската версия я няма тази информация.

Когато си купувате билет го изписва отдолу, четете!

Мики, при следващата тема ще трябва да смениш информацията.

П.п. Ако влака е на Тренорд и е закупен през сайта на Тренорд, а не на Трениталия май не важи все още.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 11:34 от regina di cuori

# 163
  • София
Извинете за идиотския въпрос, как да разбера дали е регионален или национален?
Имам билети от Милано до Венеция и от Верона до Милано...просто да изчакам евентуален имейл или...?

# 164
  • София
Извинете за идиотския въпрос, как да разбера дали е регионален или национален?
Имам билети от Милано до Венеция и от Верона до Милано...просто да изчакам евентуален имейл или...?
Пред номера на влака имаш буквена комбинация, която показва категорията му.
Ако е R, RV, RE, REG, RB, REX - това са все регионални влакове.

Общи условия

Активация на акаунт