Милано и северна Италия - тема 16

• 53 161
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • In transit
Колко време да отделя за Варезе  - за половин ден може ли да се разгледа?
Да.

# 91
Здравейте, БЛАГОДАРЯ за ползената информация, събрана на едно място. Пиша тук и в темата: "Венеция", защото съчетахме Венеция, Верона, Бергамо и Милано.
Летяхме от Букурещ до Тревизо и оттам имахме 3 нощувки в Местре (беше по бюджетен вариант). За Венеция си купихме целодневни карти - за автобус, трамвай и вапорето, страшно удобни, ползвахме както за транспорт от Местре до Венеция така и за много разходки. Ходихме до Мурано, Бурано и Лидо.
След това с влак отидохме до Верона за няколко часова разходка и после пак с влак до Бреша. Там слязохме и си купихме карти "Аз пътувам навсякъде в Ломбардия" и така до Бергамо, където имахме още три нощувки. Един ден бяхме и в Милано. За Букурещ летяхме от Бергамо.
Събраната тук информация направи пътуването ни лесно и незабравимо.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 15:50 от Tsigularova

# 92
Здравейте, решихме да направим 5 дневна екскурзия до Гарда.Ще кацнем на Бергамо сутринта и от мислене даде первижим с автобус до Премиера, където ще нощуваме. Ще ползваме обществен транспорт.
Едното семейство е с малко дете на годинка и се оказва ,че при закупуване на билет за автобуса искат да осигурим столче за кола.
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Означава ли това, че във всякакъв вид обществен транспорт ни трябва кошче?
Моля ако някой е пътувал скоро с малко дете, да сподели опита си. Благодаря ви!

# 93
Здравейте, решихме да направим 5 дневна екскурзия до Гарда.Ще кацнем на Бергамо сутринта и от мислене даде первижим с автобус до Премиера, където ще нощуваме. Ще ползваме обществен транспорт.
Едното семейство е с малко дете на годинка и се оказва ,че при закупуване на билет за автобуса искат да осигурим столче за кола.
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Означава ли това, че във всякакъв вид обществен транспорт ни трябва кошче?
Моля ако някой е пътувал скоро с малко дете, да сподели опита си. Благодаря ви!
Това е интересен въпрос, над който и аз се замислям. Присъединявам се към питането. Имате ли представа дали нещо подобно би свършило работа вместо столче?

# 94
  • Milano
Фликсбус имат такова изискване за деца под 3г.
В нормален градски, междуградски транспорт, влакове - няма. За таксита също.
Важното е да са с придружител над 16г и да не са на предни седалки.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 00:27 от regina di cuori

# 95
Здравейте, някой от вас знае ли дали в момента има купони за намаление за Гардаленд? Четох в стари теми, че е имало на кутии зърнени закуски, както и на етикетите на марка минерална вода? Имате ли представа дали в момента има такава или друга подобна промоция?
Благодаря предварително Simple Smile
Мисля, че Barattolino Sammontana винаги имат. Кръгли кутии сладолед, продават се в супермаркетите, примерно в Carrefour. Тяхната промоция е, че при закупуване на 2 билета на пълна цена, с техния ваучер третият е безплатен.

# 96
  • До морето
Здравейте, някой от вас знае ли дали в момента има купони за намаление за Гардаленд? Четох в стари теми, че е имало на кутии зърнени закуски, както и на етикетите на марка минерална вода? Имате ли представа дали в момента има такава или друга подобна промоция?
Благодаря предварително Simple Smile
Мисля, че Barattolino Sammontana винаги имат. Кръгли кутии сладолед, продават се в супермаркетите, примерно в Carrefour. Тяхната промоция е, че при закупуване на 2 билета на пълна цена, с техния ваучер третият е безплатен.

Много, ви благодаря!

# 97
  • In transit
Boho chic, такива сладоледи Barattolino Sammontana продават и в Била. Дали тези, които се предлагат тук са с код обаче, не знам. Но не пречи да провериш.

В момента са на промоция.

# 98
  • До морето
Благодаря, ще погледна още днес

# 99
  • Milano
През юли отвори новата автогара - в Сан Донато, на последната спирка на М3.
Така стават две - едната в Лампуняно - северозападна част и тази - в югоизточната.
Фликсбус, Итабус, Маринобус и т.н.

Ако някой пътува в следващите дни да напомня, че е най-натовареният уикенд в годината - 20 млн.по пътищата, особено в събота сутрин, главно в посока юг (А1 Милано - Наполи, А14 Адриатика: Болоня - Таранто) и към границите за Словения,  Хърватска и Франция.

# 100
  • Berlin
Ще сме в Гардаленд за два дни и след това ми се иска да отскочим за една нощувка до Верона преди да си затръгваме (с кола сме). Какво е най-най задължителното да се види във Верона? Не знам дали ще имаме много време, но ми се иска да посетим поне 1-2 места и да се разходим из градчето, да хапнем, пийнем. Или да тръгнем на север покрай селцата на езерото Гарда, там има ли интересни места? Тъмна Индия ми е Италия. Като цяло искам и да си купя малко вино, сирене и guanciale, ако може да препоръчате също местенца за пазар.🙏

# 101
  • In transit
abs, ако няма да имате много време, просто се разходете в центъра на Верона, ще видите доста неща.
Селцата (градчетата по-скоро) около езерото Гарда също заслужават разходка. На първо четене се сещам за Бардолино, Гарда, Торре дел Бенако. Имаше още едно преди Бардолино, ама ми убягва името му. На юг са Дезенцано и Пескиера, а от западната страна препоръчвам Сало.
Вино може да си купиш от всеки супермаркет, има много добри вина, дори в ниския ценови клас, общо взето трудно ще сбъркаш. Същото важи за сирената. Много е относително какво ще ви хареса на вас, но бих ви препоръчала Piave, Montasio, Asiago, Caciotta.
В района на езерото се произвежда и зехтин. Може да го опитате. Около Чизано има музей на зехтина и магазин. https://www.museum.it/?utm_source=GoogleMyBusiness&utm_medium=organic
Около Бардолино има няколко винарни, ето една от тях: https://www.zeni.it/it/. Има дегустация, музей на виното и може да си купите от вината им.

# 102
Arena di Verona за мен беше впечатляваща. Балкончето на Жулиета също е във Верона и също е интересно.

# 103
  • на малък остров в океана
Балкончето на Жулиета също е във Верона и също е интересно.

Нали знаете, че балконът е изграден допълнително заради туристите.
А и на Шекспир кракът му не е стъпвал там 😉

# 104
И аз да препоръчам едно интересно сирене, което много обичам и се намира в супермаркета. "Occelli" in foglie di castagno Yum Произходът му е Пиемонте.
Има и други разновидности, примерно с barolo, но определено харесвам най-много това в листа от кестен.
https://www.occelli.it/it/prodotto/12/169/occelli-in-foglie-di-castagno

Общи условия

Активация на акаунт