Милано и северна Италия - тема 16

• 52 675
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Frecciarossa 9748, това е единствения номер, който виждам.

# 166
  • In transit
Frecciarossa 9748, това е единствения номер, който виждам.
Значи не е регионален. Скоростен е. Фречароса, фречабианка и подобни са скоростни влакове.

# 167
  • Milano
Freccia=стрела, те са високоскоростни влакове и са валидирани със закупуването, важат само за съответният влак.

# 168
  • София
Благодаря ви!

# 169
  • Milano
В мейла, който се получава при закупуване на билета би трябвало да е обяснено всичко.
Обърнах внимание да ги четете.😊

# 170
Здравейте,
ще закупувам онлайн билети за Малпенса експрес и ми е нужна малко помощ, че нещо не се ориентирам. Казуса ми е следния:
Malpensa Terminal 1 -> Milano Cadorna: ще пътуваме АЗ + Дъщеря ми (18+ години), както и другите ми две дъшери (17г и 10г навършени)
Milano Cadorna -> Malpensa Terminal 1: ще пътуваме АЗ + двете ми непълнолетни дъщери (17г и 10г навършени)
1 - Та в тази сутиация с детето на 17г мога ли да се възползвам от фемили билета, или не поне при пристигането ни, според вас???
2 - За връщането няма кой знае каква разлика, честно казано, но на отиване, ако може да се възползвам би било добре. Също така дали в тази ситуация ще мога да закупя пък примерно двупосочни фемили билети (a не различни при пристигането и връщането, т.е. еднопосочни), а при самото върщане да отсъства 1диня възрастен (30 days roundtrip https://www.malpensaexpress.it/en/travel-documents/tickets/)?

Изрових целия сайт, но инфото е малко противоречиво и почвам да си скубя косите, че не се ориентирам добре.
На едно място пише 17г (но не пише дали навършени или не), в тарифата пък пише 18г ...
Тук например е описано намалението за семействаhttps://www.malpensaexpress.it/en/tickets/discounts-and-extras/families/

А тук е официалния им ценоразпис https://www.malpensaexpress.it/en/tickets/travel-documents/prices/

# 171
  • In transit
Annaface, аз го разбирам, че не трябва да има навършени 18 години. Но под двама възрастни мисля, че се има предвид двама родители, а не майка и пълнолетна дъщеря.
Може и да не съм права, но принципно това се има предвид.

# 172
  • Milano
Двама възрастни означава това което е: +18г.
Тарифата е за двама възрастни (навършени 18г) и две деца под 18г.
Тоест на отиване може да се възползвате, на връщане - не, защото сте трима.

L' INFIORATA - via della Spiga:

Тъй като Къщата на Ателлани с лозето на Леонардо е закупена от собственика на Vuitton, музеят ще е отворен до края на септември.

# 173
  • София
Здравейте, ще ходим на екскурзия до Милано, Комо, Лугано,Бергамо края на октомври аз с двете ми деца на 13 и 15г.Какво препоръчвате интересно да видим в Милано? Забележителности, места за пазар, места за хапване?Благодаря!

# 174
  • София
Здравейте, ще ходим на екскурзия до Милано, Комо, Лугано,Бергамо края на октомври аз с двете ми деца на 13 и 15г.Какво препоръчвате интересно да видим в Милано? Забележителности, места за пазар, места за хапване?Благодаря!
До края на октомври ще имате време да прочетете първата страница и да подберете места точно като за вашето семейство.
Приятно пътуване.

# 175
Здравейте, аз с малко по-различен въпрос.. Организирам моминско парти август другата година, булката иска езерото Комо/Гарда и да сме на лодка, проблемът е, че трябва да побира 15+ човека Simple Smile Дали сте виждали подобни големи да се разхождат по езерата? Търся в нета, но нещо удрям на камък.. Ще се радвам и на други препоръки, подходящи за 15 момичета в района..(ще изчета и темите, разбира се) Благодаря предварително! Simple Smile)

# 176
https://taxiboatvarenna.com/party-aperitif-on-lake-como/

Пише 12-14 човека, но може да им се обадите и да обсъдите дали няма нещо като за вас.

# 177
Здравейте! Планирам пътуване до Италия между 15 и 30 септември. Попадна ми информация за национални стачки на транспорта. Къде мога да разбера повече за датите - видях за 18ти, но на други места се появяват и 16, 19. Притеснявам се да не се окажем "заседнали" на едно място, тъй като се придвижваме с влак и публичен транспорт.

# 178
# 179
Здравейте, в края на месеца сме в Стреза, искаме да се разходим на Боромеевите острови. Успях да резервирам лодка, така, че да обиколим и трите острова. И започнах да търся информация за билети за вход за Изола Мадре и Изола Бела. Намирам най-различни цени на комбиниран билет за двата острова, от 25 евро и нагоре...
Моля за линк, ако сте купували от някой сигурен сайт.
И евентуално препоръка за добро ресторантче на който ида е от трите острова.

Общи условия

Активация на акаунт