Милано и северна Италия - тема 16

• 52 282
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
В Бергамо нощувките са по-скъпи, а и ежедневно пътуването до Милано допълнително оскъпява.

# 316
Според мен една нощувка в Бергамо в стария град е задължително.

# 317
  • София
Дъщеря ми се върна вчера от Милано, спаха с приятелките в Бергамо. По-удобно им беше за ранния полет на Райън, за 20 минути се стига до летището, намериха апартамент за 120 Е на нощ за четирима. Бяха изкарали ден и половина в Милано, нямало какво повече да правят там. Grin Един ден за обиколки в Бергамо и един ден за някакво езеро. За тях по-малкият град се оказа по-удобен.

# 318
Моля, препоръчайте ми сайт или приложение, чрез което може да се резервира ресторант за посрещане на Нова година в Италия или конкретно за Болоня.

# 319
Здравейте. Пристигаме с влак на Милано Централе. От къде да вземем карти /дневни/за транспорт и необходима ли ми е Mi4 за Navigli?

# 320
  • Anywhere
Пред гарата е входа за метрото, точно преди пропускателните устройства там има автомати за билети. Тридневните билети се купуват от тях. Важат от датата на първото чекиране!
Направи ми впечатление че доста млади италианци влизат гратис в метрото. Чакат някой да се чекира и влизат веднага след него 😁, разменят си пропуски и т. н

# 321
  • Milano
Здравейте. необходима ли ми е Mi4 за Navigli?

Не, ако става въпрос за тези в Милано.

Mi4 е за градчета от втория пръстен около Милано, напр. Trezzano sul Naviglio.

# 322
Ще бъдем в Милано средата на януари за няколко дни. Мислим за половин ден да отидем до езерото Комо. През зимата дали е много студено или въпрос на късмет?

# 323
Ако е слънчево и няма вятър, тогава не е особено студено и има меки дни.
Без слънце си е зима, а не дай боже да има повече вятър и да си край водата. 🥶

# 324
Ние си мечтаем да е меко и слънчево.

# 325
Може ли да ми каже някой дали на Бергамо има къде да се претегли куфар, преди да се даде за чекиране.

# 326
  • София
Може ли да ми каже някой дали на Бергамо има къде да се претегли куфар, преди да се даде за чекиране.
Именно на гишетата за чекиране можеш да си провериш теглото без да се чекираш. Никой няма да ти откаже и го правят хора.
Други кантари не съм виждал където и да е.

# 327
Здравейте!
Искам да помоля за съвет за придвижване от апартамент в Бергамо до летището. Полетът ни е рано сутринта в 6,40 на 03.01.24 и се опитвам да разбера какъв подходящ транспорт да избера. Пътуваме 5 човека семейно, аз, съпруга ми и трите ни деца/2 пълнолетни деца и дете на 8 години/ . Чудя се колко би излязло като сума такси, защото няма много възможности за градски транспорт призори. Букнала съм 2 апартамента като отдалечения на 10 км от летището е по-хубав и в града, другият е на 2,5 км от летището/почти пешеходно разстояние/, но отново няма близо спирка на градски транспорт в този час, а 25 минути пеша ми се вижда много. Доста рових за разписания, разбрах , че автобус №1 се движи до летището, но явно в нощните часове пропуска някои спирки и спирката, която я дава в близост до апартамента в града не я дава като възможност в 4-5 сутринта. Ще съм благодарна на всякакви съвети от вече пътувалите.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 13:58 от Госпожа Рада

# 328
  • In transit
Госпожа Рада, някой по-напред в темата мисля, че беше писал за цените на такси и не беше много скъпо. Нещо 20 евро ми се върти, но може да бъркам. А и щом сте 4-ма възрастни си мисля, че такси ще ви е най-удобно и спокойно.

# 329
  • София
Такси, да.
Автобусният билет до летището вече е 3 евро - доколкото се ориентирам са го изкарали от градска зона в извънградска и оттам идва.

България Еър ще лети директно до Милано Малпенса, билетите са в продажба.

Общи условия

Активация на акаунт