Милано и северна Италия - тема 16

• 52 234
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Сетих се нещо, във връзка с въпроса на Марулета, което си е малко извън темата, ама не съвсем.
На Чентрале се набутваме в едно кафене, което нищо чудно и да беше най-скъпото. Там първо висиш на опашка, плащаш каквото искаш и после висиш на бара да ти го дадат. Ние имаме 3 кафета и 3 кроасана. Зад бара са мега надутите бармани, които все едно работят в заведение с Мишлен, но знаят около четири думи на английски. Даваме касовата бележка, един я взема, поглежда, хвърля и тръгва нанякъде. Ние мислим, че за нашата поръчка. Да ама не. Хора, да не ви казвам какъв цирк стана, защото онзи каза, че не сме давали касова бележка, с триста зора ни дадоха две кафета и един кроасан и аз бях бясна не толкова за парите, които сме дали, а за отвратителното отношение. Че и влака за малко да изпуснем 😂😂😂
А в един доста приличен ресторант като поискахме сметката, сервитьорката, младо момиче, каза No, no! И със зор ни разбра, а като я донесе, ние казахме No, no!
Така че, Марулета, не се притеснявай, че не знаеш езици. Моето наблюдение е, че италианците също не знаят, дори синът ми се оплаква от нивото на английски на един от професорите.
И да не ми е съвсем безполезен поста, да кажа че билетите се валидират на една машина на перона, преди да се качите на влака. Това ако сте ги купили от автомат.

# 406
Благодаря! Моите притеснения са по-скоро как ще се оправяме с придвижването.

# 407
Ползвайте гугъл мапс, като избираш придвижване с обществен транспорт. Няма страшно, ще се оправите. Гугъл преводач също.

# 408
  • Berlin
m@ria, какво означава това със сметката в ресторанта? Не са искали да ви я дадат, а после не е била точна ли?

# 409
m@ria, какво означава това със сметката в ресторанта? Не са искали да ви я дадат, а после не е била точна ли?
Сервитьорката не знаеше английски изобщо и не ни разбра. После се разбрахме и тя като я донесе, ние се пошегувахме с нея и казахме No, No. Иначе си беше всичко точно.

# 410
Даваме касовата бележка, един я взема, поглежда, хвърля и тръгва нанякъде.
По принцип драсват една черта отгоре, без да ти взимат бележката.

# 411
Даваме касовата бележка, един я взема, поглежда, хвърля и тръгва нанякъде.
По принцип драсват една черта отгоре, без да ти взимат бележката.
Вече ще знам и няма да си я давам.
Според мен беше лошо отношение заради това, че сме чужденци, аз така го усетих и беше много унизително. Но не съм срещала такова другаде в Италия.

# 412
Кофти. Дано не се повтаря повече. Hug

# 413
Може ли да дадете линк на разписанието за  корабчетата/фериботите  Варена, Беладжо, Менаджо, Варена?

# 414
Ииии...Нашето слънчево Милано и околности приключи благополучно.
Летяхме с уиз ер, точни и навременни.
До Милано се придвижихме с шатъл и оттам с влак до Варенна.
Варенна и Беладжио са прекрасни малки градчета. Корабчета има на всеки час.
В събота бяхме в Милано, а в неделя в Бергамо.
Насладихме се на вкусната храна, италианската магия, шопинга и безвремието.
Нямаше тълпи и туристи, много слънце, абе...приказка.

# 415
Супер! Аз летя в други ден.Ще кацнем е 20 ч тяхно време в Бергамо Докато се придвижим до Милано и се настаним ще стане късно.Какво ще препоръчате да направим с вечерята? Може би заведенията не работят до толкова късно.Хранителните магазини също.Апартаментът ни е до Милано Чентрале.

# 416
Ако кацането е навреме, всичко ще бъде наред.Шатълът до Милано чентрале е около час и малко.
Но ако стане късно, решавате според ситуацията. Ще си купите от летището бутилка вино и нещо за похапване.
Ние в Милано вечеряхме на каналите, ресторант  IL Mannarino Navigli. Горещо препоръчвам.

# 417
  • София
Супер! Аз летя в други ден.Ще кацнем е 20 ч тяхно време в Бергамо Докато се придвижим до Милано и се настаним ще стане късно.Какво ще препоръчате да направим с вечерята? Може би заведенията не работят до толкова късно.Хранителните магазини също.Апартаментът ни е до Милано Чентрале.
Проверете предварително в района на апартамента какви ресторанти има и до колко работят.
Винаги е вариант да отидете към центъра, стига да не сте уморени, където заведенията работят до късно.

# 418
Здравейте на всички!
Не е във връзка с темата тук, но октомври месец се преместихме в Милано от Абу Даби.
Бих искала да помоля, ако е възможно да ми предоставите контакти/ препоръки за жена, която да идва веднъж в седмицата, за ми помага в почистването и гладенето (зона Сан Сиро). Няма абсолютно никакво значение от каква националност е. Бях намерила една жена, която ни помагаше, но поради обстоятелства, независещи от нас, се наложи да прекрати посещенията си.
Благодаря!

# 419
  • София
Ииии...Нашето слънчево Милано и околности приключи благополучно.
Летяхме с уиз ер, точни и навременни.
До Милано се придвижихме с шатъл и оттам с влак до Варенна.
Варенна и Беладжио са прекрасни малки градчета. Корабчета има на всеки час.
В събота бяхме в Милано, а в неделя в Бергамо.
Насладихме се на вкусната храна, италианската магия, шопинга и безвремието.
Нямаше тълпи и туристи, много слънце, абе...приказка.
Супер звучи! Надявам се и нашата почивка да протече безпроблемно! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт