Милано и северна Италия - тема 16

• 52 099
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Глобиха ме в трамвай 19 за една спирка без билет 😞 Ако не бях платила глобата щеше ли да стане нещо сериозно - лихви или спиране на летището ?
А каква е цената на глобата, че ми е интересно?
Миналата година се качихме с детето за две спирки. Оказа се, че с кредитната карта не мога да валидирам два билета. Та реално единя пътува гратис.

# 511
# 512
Да пуснеш тото😂 Останала съм с впечатление, че много рядко проверяват. Не бих експериментирала дали е така де. Самата аз умрях от притеснение, когато веднъж нямаше от къде да купим билети за автобуса и пътувахме гратис.

# 513
  • sf
Не се ли смиляват, че си чужденец и  например не знаеш откъде да си купиш?! 😆

# 514
  • Варна
Здравейте - планирам посещение на Стреза и Лугано ... за 01.05. да сме там. Гледам че е почивен ден и за тях, дали ще се отрази някак на островите, вход на двореца и разписание на лодките?
А гледам за Лугано от сайта за фуникуляра - цената пише 65 франка семеен билет, това са 130 лева, верно ли е толкова много? И дали ще ни стигнат 2-3 часа за качване до Сан Салваторе  и разходка из центъра на града?

# 515
Не се ли смиляват, че си чужденец и  например не знаеш откъде да си купиш?! 😆
Не 😞 бяха 4 човека с униформи и касови апарати. Казаха че ако сега не им платя глобата се олихвява и нас границата ще е 175 евро. Може ли да е било скам 😪

# 516
В чужбина... Гратис... Не, не мога дори да го помисля.

Защо си го причинявате, бе хора ???

# 517
  • Milano
В метрото на Дуомо често проверяват (делнични дни), както на излизане така и при смяна на М3 с М1 в посока към Bisceglie/Rho Fiera. При трамваите на Кордузио също идвайки от Брера.

Глобите:

Не, не са ви излъгали.

Забелязах, че САМО 3-дневните билети са увеличени от 01.01.24г. от 13 евро на 15,50 евро.

# 518
Маршутът ми е Бергамо - Стреза /май ще е с влак през Милано/, Стреза - Комо / май пак с влак през Милано/, Комо - езерото Гарда/още не знам къде точно, но пак през Милано/ и от езерото Гарда-Бергамо. Голямо разкарване..Някъде ми дава автобуси, но много дълго става пътуването, явно все до Милано трябва да се ходи..Някаква идея за по-оптимален път между отделните езера? Изцяло сме на обществен транспорт..

# 519
В чужбина... Гратис... Не, не мога дори да го помисля.
Не пътувам гратис, въобще не ползвам транспорт а вървя пеш или метро където обаче си купувам билет от машинките. В случая се качих спонтанно за 1 спирка точно и като слизах чакаха долу. Щом не е измама, добре .

Защо си го причинявате, бе хора ???

# 520
Маршутът ми е Бергамо - Стреза /май ще е с влак през Милано/, Стреза - Комо / май пак с влак през Милано/, Комо - езерото Гарда/още не знам къде точно, но пак през Милано/ и от езерото Гарда-Бергамо. Голямо разкарване..Някъде ми дава автобуси, но много дълго става пътуването, явно все до Милано трябва да се ходи..Някаква идея за по-оптимален път между отделните езера? Изцяло сме на обществен транспорт..
Имаше един билет, който включваше целия жп транспорт с регионалните влакове в областта. Местните момичета със сигурност го знаят и ще обяснят за него. Мисля, че за такава обиколка би бил доста удобен.

# 521
Здравейте!
Отсядал ли е някой в Инверуно? Ако да - дали има билет, който да включва атобуса до Милано и всички видове транспортни средства в града?

# 522
  • Milano
Инверуно е в зона 7:

Съответно трябва билет за 7 зони (Mi1-Mi7):

Съответно цените на единичен билет (важи 195 мин. от валидирането) - 3.90 евро и т.н. билет за 24ч, 3-дневен и карнет за 10 пътувания.

# 523
wizz air-

утре е полета ..някаква идея какво се случва в такъв случай?
прочетох че има стачка на наземния персонал..ами сега

# 524
Аз получих същото съобщение, когато летях на 30.09 предната вечер, полета беше в 6.30, но излетяхме в 7ч.сутринта. Стискам палци и при Вас да е така. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт