Милано и северна Италия - тема 16

• 52 125
  • 751
  •   2
Отговори
# 495
Слава богу пасаван не съм вадила, но не вярвам да го вадят на доверие и снимка на документ. Миналата година приятел вади и ще го попитам, но със сигурност не е имал снимка на документи.
Някой приказвал ли е снимани документи при проверка?
Дано не се приеме за заяждане, нямам такова намерение. Пътувам много и разни хакове винаги са от полза.

# 496
  • София
Ако се случи такова нещо ( да останете без документи ), то за пасаван може и ваш познат да попълни декларация с която да гарантира самоличността ви.
Много неприятна ситуация, случвало ми се е веднъж преди години, години.
Не подценявайте опасността, но и чак екстремни мерки не са нужни. Просто бдителност и предпазливост.

# 497
Аз съм показвала, да. Във всички музеи от години показвам на децата документите от телефона. А ние пътуваме много и изобщо не сме параноични. Просто ми се струва по- разумно спестяване на подобни главоболия, ако имаме възможност. Дори в метрото, в Дисниленд, даже и т.н., също снимки използвах. Джебчии има навсякъде, както у нас, така и в чужбина. В метрото в Барселона, въпреки че раницата беше пред мен, имахме едно наум и бяхме супер внимателни, като слязохме, от едната страна имаше прорязан отвор, добре, че вътре нямаше нищо.

# 498
По музеи и други подобни ок, но ако има полицейска проверка? Преди няма и месец във Валенсия издирваха някакъв и проверяваха из целия град.
Не знам за не бих се движила без документи.

# 499
Всеки си преценява какво да прави, аз споделих как процедирам.
Оттам нататък всеки решава къде ще си държи документите.
Моите са в мен, но копие имам и на телефон и на хартия в хотела.
На децата документите ги оставям също в хотела и ако се налага показвам на телефон.
Досега не се е налагало никъде.

# 500
  • Anywhere
В Милано никъде нямаше чак навалица, освен след концерта на The Weekend, в метрото. Виж във Венеция беше много нагъчкано на места, а и там е пословично, че има джебчии. Малка диагонална чанта и повече внимание, другото е прекалено според мен!

# 501
  • Milano
Небето вчера:

# 502
Всичко е прекрасно в Милано!!!!Сърцето ми остана в тая Италия!

# 503
Днес е последната ни нощувка и утре се прибираме! Всеки пък просто не ми се тръгва  от Италия и любимото Милано ❤

# 504
В град Комо, къде е препоръчително да търся хотел - ще сме с обществен транспорт?

# 505
Според мен в стария град. Удобно е за транспорта. Освен хотели, вижте и сайтовете за bed & breakfast, понеже има много по апартаментите. В другите квартали не мисля, че би ви било нито интересно, нито много удобно, а някои периферни зони по-добре да се избягват.

# 506
Централната гара е Como Lago нали?

# 507
Централната гара е Como Lago нали?
По-скоро е Como San Giovanni. През Como San Giovanni минават влаковете за Milano Centrale (или за Швейцария в другата посока).
Como Lago обслужва друга линия, явява се крайна спирка и има връзка с Milano Cadorna, но не и с Milano Centrale.
Това е важно, ако искате да правите връзки с други влакове.
Ако ще се придвижваме само между Милано и Комо, няма голямо значение коя линия ще ползвате и на коя гара ще слезете, освен че влаковете Milano Centrale - Como San Giovanni са по-бързи.

# 508
Ние хванахме влак от Милано Чентрале до Комо Сан Джовани.Аз така и не разбрах как се казват населените местенца около Комо, но там,където слязохме, започва езерото Комо.Красота!!!!!!

# 509
Глобиха ме в трамвай 19 за една спирка без билет 😞 Ако не бях платила глобата щеше ли да стане нещо сериозно - лихви или спиране на летището ?

Общи условия

Активация на акаунт