Милано и северна Италия - тема 16

• 52 144
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Да се притесняваш от какво заради мъглата? За картата си вижте условията, по принцип няма такси и е най-изгодно с карта. Кешът никога не е излишен, разбира се. Плащали ли сте с тази карта досега в чужбина?

# 481
  • In transit
Дидка, с дебитна карта няма такси в чужбина. Не пречи да имате малко кеш, но почти навсякъде може да се плати с карта.

# 482
Дидка, задължително пари в брой, останалите в картата.
Зависи колко човека сте, но ако сте 2ма, аз винаги предвиждам по 50Е на ден в брой.
С тях плащам сувенири, кафе, хапване на крак.
За големите покупки, ресторанти и т.н., ползвам карта.
Отделно, парите в брой гледам да са разделени между двама човека, ако някой ви обере, да имате резерва.
Личните документи също ги имам на снимка в телефона, отделно и копие, което оставям в хотела някъде из багажа.

# 483
  • София
Взела съм и в брой. Ще ги разпределим между двамата с ММ (4ма сме). Документите и аз ще си ги снимам. А ММ ще ги носи по вътрешните джобове, надявам се да не ни оберат.
Мъглата ме притеснява заради полета, де да знам.

# 484
Взела съм и в брой. Ще ги разпределим между двамата с ММ (4ма сме). Документите и аз ще си ги снимам. А ММ ще ги носи по вътрешните джобове, надявам се да не ни оберат.
Мъглата ме притеснява заради полета, де да знам.
Надявам се, че не очакваш пилота да каца гледайки през прозореца Simple Smile
Та за мъглата няма какво да се притесняваш.

# 485
Аз си купих малка раничка с код за заключване/ като на куфарите/ за пари и документи. Къде да направя 2 нощувки около езерото Гарда - ще пътуваме от Комо и трябва да се върнем в Бергамо. Ще пътуваме с обществен транспорт и за тия 2 дена искаме да разгледаме около Гарда. Верона и Венеция  не ме интересуват. Бреша интересна ли е?

# 486
Дидка, така като те слушам, с един полет ще сме. Да ти кажа изобщо не би ми хрумнало за мъглата. Пък и да го мислим и не, все си е тая...

# 487
Летен полъх, те цялата чанта крадат. Simple Smile
И с код и без, няма значение. Simple Smile

# 488
  • In transit
Извинявам се, стана ми интересно откъде тръгна този страх да не ви оберат? Питам защото никога не съм се замисляла или съм имала усещането, че някой може да ни открадне нещо. Някой имал ли е такива неприятни изживявания в Италия?

# 489
Извинявам се, стана ми интересно откъде тръгна този страх да не ви оберат? Питам защото никога не съм се замисляла или съм имала усещането, че някой може да ни открадне нещо. Някой имал ли е такива неприятни изживявания в Италия?

Има много такива случаи, но за тях се пише по групите във фейсбук.
Не само в Италия, във Франция и къде ли не.
Голям проблем е ако откраднат документите, защото тогава се започва ходене по мъките.

Аз просто взимам предварително мерки, особено когато съм сама с децата.
Всеки си преценява обаче как да постъпва.

# 490
Опасността от джебчиите си е съвсем реална. Аз например оставям винаги документи и една резервна карта в хотела, а по забележителностите вървим с копия на документите и много малко пари в брой. Даже в метрото в Холандия една жена ми обърна внимание, че си бях пъхнала телефона в задния джоб.

# 491
Никъде в Милано,Комо и Бергамо не ми искаха документи.На Дуомо ни провериха чантите. Ако ви е страх,оставете ги в хотела. Аз бях с малка дамска чанта, на диагонал ,под якето.

# 492
  • София
И двете деца ще са с диагонални под якетата (за телефоните). Аз и ММ имаме вътрешно джобове на якетата. Личните карти вннас. Чудя се на децата паспортите къде. Дали в хотела ил в нас.
По-добре по-предпазливо, отколкото после да си блъскаме главите.

# 493
Стана ми интересно как помагат копията на документите?
Не би ми хрумнало да ходя някъде в чужбина без документи, то и в България не е редно.
Наслаждавайте се на почивката и просто не бъдете небрежни към вещите си. Имам навик определено не от чужбина 😃 на по-оживени места чанта или раница да я нося отпред.

# 494
Дидка, паспортите на децата в хотела.

Копията на документите помагат за ваденето на пасаван,  с който да се прибереш като откраднат личния ти документ. Иначе как точно ще удостовериш кой си, че и да успееш да се прибереш?

Общи условия

Активация на акаунт