Милано и северна Италия - тема 16

• 52 155
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • Карлово
Между другото,аз бих летяла до Бергамо,заради самото Бергамо.
   Микки, ти от Милано ли ще се придвижиш, или ще нощувате в Бергамо?
От Бергамо. Две нощувки ще имаме в Бергамо,  точно заради отзивите, че си струва да се разгледа. Апартаментът е до спирката на фуникуляра и според отзиви в букинг, включително и от българи, е точно срещу спирката напавтобус 1 за летището. Затова гледах предвижване с този автобус към летището. Уж има по това време, но според гугъл мапс. Не успях да се ориентирам къде да търся неговото разписание (на автобус 1 от Бергамо към летището)

# 466
  • Milano
Кажи направо датата на пътуването.
Понеже от пон до пет е едно разписанието, в съб - друго и в неделя- трето.
После, ако от пон до пет училищата са затворени се гледа събота, а този месец имат почивни дни за Карнавала.
Но най-общо от пон до пет тръгват в 4.30 от Порта Нуова.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 15:57 от regina di cuori

# 467
  • Карлово
Кажи направо датата на пътуването.
Понеже от пон до пет е едно разписанието, в съб - друго и в неделя- трето.
После, ако от пон до пет училищата са затворени се гледа събота, а този месец имат почивни дни за Карнавала.
Но най-общо от пон до пет тръгват в 4.30 от Порта Нуова, от Фуниколяра в 5.30.
7.02, сряда. И в Бергамо/Милано ли има карнавал по това време?
Намерих от първия пост разписание. Сега остава да проуча кое е Порта Нуова и колко време ще ни отнеме пътуването до летището.
А такси?

# 468
  • Milano
микки,

Порта Нуова е центъра на новият град, която е спирката след гарата. Оттам нагоре до към фуниколяра ми го дава ок.1,5км.
До летището се стига за ок. 20мин.

Не ви засяга Карнавала.

Както се вижда в 4.30ч. от Порта Нуова е първият автобус за летището.

Пп. всъщност от фуникуляра не го виждам до летището сутринта.
Проверете на спирката какво пише.

Навсякъде учениците имат почивни дни за Карнавала.
Има разлика в дните в сравнение с Милано, където се чества по Амброзиански обряд.

За такси питайте в хотела ви.
Обикновено има стоянки на определени места.
Могат те да ви го извикат или да ви кажат телефонни номера.
Има и апликации (които аз не съм ползвала).

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 15:56 от regina di cuori

# 469
Полетът ни от Бергамо към София е сутринта. Дали се движи автобус 1 към летището през нощта,  някъде около 4:00 ще трябва да го хванем. Според гугъл.мапс, избрах конкретния ден и час,  се движи, но мога ли да му се доверя? Ако се наложи да ползваме такси,  как се случва,  някакво приложение ли да използваме?
Ако е на обратно, ние помолихме от хотела да ни викнат такси и на тях се доверихме.

# 470
Здравейте Simple Smile имам въпрос разрешават ли в ръчния багаж блутут слушалки и външна батерия, но доста голяма 185Wh, както и смалт часовници?

# 471
Здравейте, програмата ми за Милано е готова, но въпреки че не можах да събера мнения за Fox Town, решихме да отделим един ден за него и Комо. Може ли да ми дадете идеи какво да видим там, с оглед на краткото време, как бихте организирали деня?
И другото- с кола под наем ще сме, дали ще ни трябва нещо друго за Швейцария- винетка, такса, нещо такова?

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 17:35 от bobi_ko

# 472
Швейцария- винетка, такса, нещо такова?
Винетката за Швейцария е само един вид - важи една година и струва 40 франка.
Няма смисъл да я плащате, понеже Фокс Таун е след 5 минути по магистралата.
На магистралата от Италия към Швейцария, излезте на някоя от отбивките за Комо. може и на последната - Como Lago. Така ще избегнете да влезете в Швейцария директно по магистралата, понеже няма да ви пуснат без винетка. След отбивката настройте навигатора с адреса на Фокс Таун и задайте в опциите да избягва платените пътища. Ще се повъртите малко и кръговите на второкласните пътища, но е толкова близо, не е кой знае какво.
Внимавайте с роуминга в Швейцария, включително и за мобилните данни. Май българските оператори го таксуват много скъпо.

# 473
Здравейте Simple Smile имам въпрос разрешават ли в ръчния багаж блутут слушалки и външна батерия, но доста голяма 185Wh, както и смалт часовници?
Всичко това трябва да го извадите и сложите в контейнера,  който ви дават за багажа.

# 474
микки,

Не ви засяга Карнавала.

Regina, кажи малко повече за този Карнавал. Аз разбрах, че е свързан с Великден и е 40 дни преди това. Но няма общо с Венецианския, нали?

# 475
Швейцария- винетка, такса, нещо такова?
Винетката за Швейцария е само един вид - важи една година и струва 40 франка.
Няма смисъл да я плащате, понеже Фокс Таун е след 5 минути по магистралата.
На магистралата от Италия към Швейцария, излезте на някоя от отбивките за Комо. може и на последната - Como Lago. Така ще избегнете да влезете в Швейцария директно по магистралата, понеже няма да ви пуснат без винетка. След отбивката настройте навигатора с адреса на Фокс Таун и задайте в опциите да избягва платените пътища. Ще се повъртите малко и кръговите на второкласните пътища, но е толкова близо, не е кой знае какво.
Внимавайте с роуминга в Швейцария, включително и за мобилните данни. Май българските оператори го таксуват много скъпо.
Изключително полезна информация, много благодаря🤗. Сега остава да измисля, как да си пусна навигацията без да плащам интернет😂😂😂. Добре, че ми казахте за обиколните пътища, сега ще разгледам и набележа всичко. За роуминга също не ми беше хрумнало грам.

# 476
  • In transit
Боби, за навигацията на гугъл не ви трябва интернет. Само си свалете предварително карта на района, в който ще ходите...Северна Италия, Швейцария. После само по джипиес се ориентира навигацията.

Роуминга последно преди два месеца, беше около 3лв минутата, по спомен. Мегабайтите и те бяха доста. Наистина нашите оператори дерат кожи. Може да се каже, че цените са подобни на тези в Сърбия.

# 477
Изобщо не бях помислила за тези неща. Май беше по- лесно да идем до Fidenza village и да пропуснем Швейцария. Но пък ни изкушава разходката из Комо...

# 478
Да добавя, че го пробвах на Google Maps.
За отправна точка дадох последната бариера в Италия за плащане на магистралната такса:
Casello di Como Grandate - Autostrada A9 dei Laghi (co)
До FoxTown Factory Stores. Даде ми, че е най-добре да се излезе от магистралата на изход Como Monte Olimpino.
https://maps.app.goo.gl/u4FXo7aaUZwRiNBM7

# 479
  • София
Събота/неделя го дават мъгла в Милано, да се притеснявам ли?
Как е по-добре да плащаме - в брой в готови евра или с българска дебитна карта (има ли такси)? Уточнявам, че най-вероятно ще ядем повече street food, пица на парче и тн. Едва ли ще сядаме по ресторанти....

Общи условия

Активация на акаунт