Милано и северна Италия - тема 16

• 52 158
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Импулсивно взех самолетни билети за подарък за Милано Бергамо. И вече съм шаш. Simple Smile  Полетът наобратно към София е в 6:45 сутринта. Изчетох цялата тази тема и, доколкото мога да преценя, най-добре е да предвидя последната нощувка да бъде в Бергамо. Правилно ли се ориентирам?
Да , правилно е последно да сте в Бергамо. Може да си поръчате такси до летището, ако сте в района на  Порта Нуова май имаше и ранни автобуси, но това трябва да си го проверите.

Летен  Полъх, езерото Маджоре не го пропускайте. Стреза е прекрасно градче.

# 451
Относно Комо бях леко притеснена, но беше разкошно. Ярко слънце, безоблачно небе и Алпите със заснежените върхове. Разходихме се във Варенна,  взехме корабче до Беладжио.
Има много хубав хотел с ресторант на два етажа точно над езерото с остъклена тераса. Приготвят пастата пред теб, невероятно вкусно, няма хора....Много зависи какво време ще улучите.
Може ли да кажеш кое е това  заведение за хранене в  Беладжио?

# 452
  • Milano
Днес запазих час за безплатната неделя (04.02) за "Тайната вечеря", че отдавна не сме ходили, да опресним спомените на девойката.

Има още билети за някои дни другата седмица (платени).

От около месец могат да влизат ок.110 посетители на ден в повече.
За безплатните недели може да се запази час от срядата, която ги предхожда от 12.00ч.
Добре е да сте регистрирани във Виватикет, че бързо се изчерпват.

Относно Пинакотека Амброзиана, мисля Лина се интересуваше, "Кошницата с плодове" на Караваджо е преотстъпена явно на някоя изложба и няма да я има до началото на април.

# 453
За Беладжио -на мен не ми хареса.Коми ми хареса повече.Ние бяхме миналата събота.Бяхмр с ограничено време,заради часът на тръгване на корабчето.Имахме два часа да разгледаме и хапнем.Пипту нямаше работещи заведения, а пред работещите имаше опашки.Успяхме да седнем на пристанището в едно, забравиха ни част от поръчката, не говорят английски,трудна комуникация.Малко съжалявам,че отделихме толкова време за корабче,вместо да останем в Комо.Но може би не сме видели каквото трябва от Беладжио.

# 454
Мисля, че зависи от сезона. През лятото е доооста по-оживено нагоре по езерото, но през зимата 70% от бизнесите (хотели, заведения, вили за посещения) затварят до Великден, когато официално се открива туристическия сезон. От хотелите и вилите затварят почти всички, а от заведенията остават да работят тези, които имат клиентела и от местните хора.
В Комо в последните години вече няма не-сезон. Всичко работи и хора има постоянно, има повече движение дори и през зимата.

# 455
  • Карлово
Полетът ни от Бергамо към София е сутринта. Дали се движи автобус 1 към летището през нощта,  някъде около 4:00 ще трябва да го хванем. Според гугъл.мапс, избрах конкретния ден и час,  се движи, но мога ли да му се доверя? Ако се наложи да ползваме такси,  как се случва,  някакво приложение ли да използваме?

# 456
Относно Комо бях леко притеснена, но беше разкошно. Ярко слънце, безоблачно небе и Алпите със заснежените върхове. Разходихме се във Варенна,  взехме корабче до Беладжио.
Има много хубав хотел с ресторант на два етажа точно над езерото с остъклена тераса. Приготвят пастата пред теб, невероятно вкусно, няма хора....Много зависи какво време ще улучите.
Може ли да кажеш кое е това  заведение за хранене в  Беладжио?
[/Ресторантът на hotel Suisse

# 457
  • Варна
Полетът ни от Бергамо към София е сутринта. Дали се движи автобус 1 към летището през нощта,  някъде около 4:00 ще трябва да го хванем. Според гугъл.мапс, избрах конкретния ден и час,  се движи, но мога ли да му се доверя? Ако се наложи да ползваме такси,  как се случва,  някакво приложение ли да използваме?

Бергамо  е летището за Милано на Уизз , Риан и други нискотарифни и те всички знаят , че всички летят от/до Милано и никой за  Бергамо  , съответно осигуряват шатъли и то на няколко автобусни компании до/от Централна Гара Милано. Съответно ако някой полет закъснее дори до среднош пред летище  Бергамо  го чакат автобуси , хората нема да тепат пеша десетки километри с все багаж я.  Те от авиокомпаниите не са чак толкова малоумни и безотговорни.

# 458
Между другото,аз бих летяла до Бергамо,заради самото Бергамо.
   Микки, ти от Милано ли ще се придвижиш, или ще нощувате в Бергамо?

# 459

От централна гара шатълите започват да се движат от 4часа, даже може да е и по рано. Ако успея да си намеря снимката с разписанието им, ще я кача.

# 460
Мисля, че Микки пита за автобус от Бергамо до летището, а не от Милано.
Но ако става въпрос за Милано, в 3.50 има автобус от Чентрале за летището.

# 461
Охх да, сега видях че е Бергамо.
Е би трябвало да има автобус и оттам.

# 462
  • София
Ние си букнахме една нощувка съвсем близо до летището в Бергамо, на20-25 мин пеша итака ще се придвижим рано сутринта. Релано колкото да преспим там, че не ми се рискуваше с шатъли рано сутринта от Милано, я го изпуиснем, я закъснее....
Изтървах билети за Тайната вечеря за 04.02....

# 463
И моят полет го смениха вчера - от 10 часа вечерта в 6 сутринта...Удължихме си връщането с 2 дена - така ще му излезе късмета и на Гарда! И аз да попитам за близък хотел до летището в Бергамо?

# 464
  • In transit
Вижте разписанието на автобуса. Не се доверявайте на написаното в Гугъл.

Общи условия

Активация на акаунт