Милано и северна Италия - тема 16

• 51 992
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • Milano
До 10ч са гарантираните часове.
Макар проблема да е на Линате и Малпенса, отколкото в Бергамо.
Почна да вали и ще продължи до неделя.

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 23:11 от regina di cuori

# 526
Здравейте,
трябва да си тръгна за Бг. по спешност.
Отдавна не съм ползвала българската авиокомпания ,сега гледам и нищо не разбирам. Какви са тези полети по 5-6 часа ?
Много моля за помощ !
Благодаря

# 527
  • Milano
Показано е в схемата отдолу.
Няма директни полети нито на Ита, нито на Бг еър до София.
Следователно първо полет Линате - Фиумичино (терминал 1) 6.30ч-7.40ч. с Ита и после в 11.05ч полет с Бг еър: Рим Фиумичино (Терминал 3) - София (14.05ч. бг време).
За съжаление полетите на Уиз и Раян от Бергамо до София са пълни за посочената дата.

# 528
Показано е в схемата отдолу.
Няма директни полети нито на Ита, нито на Бг еър до София.
Следователно първо полет Линате - Фиумичино (терминал 1) 6.30ч-7.40ч. с Ита и после в 11.05ч полет с Бг еър: Рим Фиумичино (Терминал 3) - София (14.05ч. бг време).
За съжаление полетите на Уиз и Раян от Бергамо до София са пълни за посочената дата.

Благодаря за отговора.
Пълен кошмар...

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 01:06 от FBID100001745220325

# 529
  • Milano
Вижте и през Малпенса с прекачване, ако ви устройва:

https://www.skyscanner.it/trasporti/voli/mila/sof/240210/?adults … altsenabled=false

# 530
  • София
Да дам отчет и за нашето пътуване. Всичко беше супер, благодаря на всички в темата, които давт безценни съвети. ЛЕтяхме бепроблемно и на отиване и връщане, нямаше никави закъснения. Само на отиване като ни стовариха на Бергамо чакахме над час и нещо за паспортен контрол, беше ужасно. Изпоуснахме шатъла за 2 мин и после чакахме половин час за следващия. Общо взето първия ден ни мина в път. На втория ден обикаляхме и разглеждахме забележителности. На третия ММ води децата в Леонардо 3 музея, а аз отидох на изложбата на Ел Греко. Във вторник имаше безплатен вход за някои музеи след 14 часа и отидохме в Природонаучния. На децата много им харесаха и двата музея. Последната нощ спахме в един апартамент до летището в Бергамо (на 30 мин пеша). Сутринта станахме в 05.00 за да отидем до летището. Алеята е осветена обаче само наполовина, през другото време ходиш в тъмнина. Добре, че бяхме с ММ, за сама жена не е много ок.

# 531
Дидка-бандитка, някаква постоянна практика ли е безплатния вход във вторник?
Предстои ни пътуване април и може да се възползваме, ако е така Simple Smile

# 532
  • София
Всяка първа неделя от месеца има различни музеи безплатни. Ние не можахме да се възползваме, защото пристигнахме в 17.00 часа. Всеки първи и трети вторник - също. Ето тук може да прочетеш повече: https://www.yesmilano.it/en/articles/free-museums-milano-definitive-guide
За някои се иска предварителна ре3зервация, проучи си. Аз исках в Pinacoteca di Brera да вляза в неделя, но нямаше свободни места като тръгнах да правя резервация предния ден.

# 533
Здравейте,
трябва да си тръгна за Бг. по спешност.

Ако можете да се придвижите до Неапол до утре следобед/вечерта и двата нискотарифни имат полети и места.

# 534
Благодаря много на отговорилите ми.
Да пътуваш по спешност е станало повече от кошмар.
Тъй като трябва да пътувам после и с влак в Бг. , по-голяма част от часовете на авиокомпаниите са направо абсурдни !

# 535
Трябваше малко повече информация да дадете, като питате по спешност!

Довечера в 20.30 от Малпенса със Сърбите можете да сте призори в София и от там да си пътувате с влак.
Ето, има едно място.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 11:57 от evhen

# 536
Трябваше малко повече информация да дадете, като питате по спешност!

Довечера в 20.30 от Малпенса със Сърбите можете да сте призори в София и от там да си пътувате с влак.
Ето, има едно място.

Благодаря Ви !!

# 537
Здравейте на всички!
Предстои ни пътуване до Милано на 23 февруари. Имам закупени вече билети за Дуомо, като имаме и качване до терасите. На билета е посочено, че указания час е часът, в който трябва да започне входа за покрива, но не мога да разбера входа за самата катедрала и музея кога може да се осъществи-преди този час, след..или от самите тераси би могло да се влезе после в катедралата, и музея къде с намира, вътре или някъде извън? Моля, ако някой е ходил, да сподели как е организирано посещението

# 538
Здравейте, някой посещавал ли е така нашумялото СПА Термите в Милано и дали е толкова хубаво, като на клипчетата?

# 539
  • Варна
Моля, ако някой е ходил, да сподели как е организирано посещението
Миналият април бяхме на Катедралата - не си спомням какво пишеше на билета, но първо се качихме на покрива - входът е от ляво на самата сграда. Има проверка на багаж и влизате към стълбите - мисля че имаше и избор на асансьор, но ние бяхме по стълбите. Като се нагледате горе, има един изход - пак по стълби надолу, който води директно вътре в катедралата - там ви проверяват билета дали го включва и ви пускат. Чекират кодовете на билетите, нищо не са ме питали кога-какво

Общи условия

Активация на акаунт