Прага - тема 3

• 43 578
  • 573
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Градски автобус 191 плащане с карта в самият автобус - лично изпитано и в двете посоки. Зависи къде ви е мястото за настаняване. Има опция тролей и метро, пак с 90 минутен билет.

# 541
В Прага по бързо, по удобно и не по скъпо, Bolt. От/до летището ползвахме трансфер, излезе ни на цената на градския транспорт, (3ма възрастни)но спестихме прекачванията и част от времето.

# 542
  • София
Точно и мъжа ми казваше, че може да вземем такси, щом имат Bolt, може да ги ползваме, така или иначе имам приложението.

# 543
И ние ползвахме трансфер. Бяхме 7 човека и  приятелката поръча и не пристигане и на тръгване коли. Решихме, че за тази бройка и за първи път в града, това е по-добрия вариант.

# 544
  • Пловдив
В града ползвахме Bolt, супер удобно и ако сте повечко хора си е доста изгодно. Ако сте резевирали през Букинг пробвайте през сайта каква сума ще ви излезе с трансфер от летището, на нас до центъра беше 25евро

# 545
Ако сте 4 човека няма смисъл с обществен транспорт. С юбер или болт е една идея повече на човек до централната част  и се стига поне два пъти по-бързо

# 546
  • София
Аз си бях взела Flixbus до централната им автогара. Нещо около 2-3 евро на човек беше. А на връщане към летището Regiojet. Имах и билети за връщане с Flixbus , но рейса закъсня и щях да си изпусна самолета.  RegioJet му беше първа спирка автогарата им.

# 547
  • София
Е не може да ме убедите, че при цена приблизително 2 евро на билетче, дори и за 4 човека с Болт ще излезне същото. Сега, разбирам ако предпочитанията са бързина и комфорт е ок с Болт, но при наличие на перфектен градски транспорт за мен е по-изгодно да си се возя с автобус, трамвай и метро.

# 548
  • София...........
Е не може да ме убедите, че при цена приблизително 2 евро на билетче, дори и за 4 човека с Болт ще излезне същото. Сега, разбирам ако предпочитанията са бързина и комфорт е ок с Болт, но при наличие на перфектен градски транспорт за мен е по-изгодно да си се возя с автобус, трамвай и метро.
При 4 човека дори и да излезе 1-2-3 евро по-скъпо с Болт е много по-удобно и не се налага прекачвания и тн...

Иначе що се отнася до Прага не съм особено впечатлена .... няма какво да правиш повече от 2-3 дни

# 549

Иначе що се отнася до Прага не съм особено впечатлена .... няма какво да правиш повече от 2-3 дни
Моето мнение е същото......

# 550
  • Пловдив
И ние с това впечатление останахме.

# 551
Аз скоро пътувам и съм си направила програма за 4-5 дни, даже не знам дали обхващам всичко основно. Първи ден -пристигане следобяд- разходка из Старият град - часовника, Староместкия площад, Карловия мост и околните улици, хапване в местно заведение, Втори ден - посещение на зоопарка - приятели казаха да си подготвим почти цял ден за него, вечертта - разходка с корабче по Вълтава. Трети ден - посещение на пивоварната в Пилзен. Четвърти ден - Пражкият замък - Катедралата „Св. Вит“
,Старият кралски дворец, Базиликата „Св. Георги“, Златната уличка Пети ден - Страховски манастир, хълма Петришин, разходка по крайбрежната алея, като разбира се може да има леки корекции. Целта ни е да не бързаме и препускаме, а да се насладим максимално. Набелязала съм и доста заведения и места за хапване.

# 552
И аз мисля , ще 2-3 д и са достатъчни. Ние заедно с Дрезден и Карлови Вари  видяхме доста голяма част за 3 нощувки.

# 553
  • Някъде по Дунава

Моето мнение е същото......
Аз не съм съгласна, но зависи кой какво иска да види и колко време да отдели.

# 554
  • Пловдив
Аз скоро пътувам и съм си направила програма за 4-5 дни, даже не знам дали обхващам всичко основно. Първи ден -пристигане следобяд- разходка из Старият град - часовника, Староместкия площад, Карловия мост и околните улици, хапване в местно заведение, Втори ден - посещение на зоопарка - приятели казаха да си подготвим почти цял ден за него, вечертта - разходка с корабче по Вълтава. Трети ден - посещение на пивоварната в Пилзен. Четвърти ден - Пражкият замък - Катедралата „Св. Вит“
,Старият кралски дворец, Базиликата „Св. Георги“, Златната уличка Пети ден - Страховски манастир, хълма Петришин, разходка по крайбрежната алея, като разбира се може да има леки корекции. Целта ни е да не бързаме и препускаме, а да се насладим максимално. Набелязала съм и доста заведения и места за хапване.

Помислете за 4ти ден. Пражкия замък отнема много малко време, може да добавите обиколка на Вишеград.

Общи условия

Активация на акаунт