С деца на Панчаревско езеро

• 1 164
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте,
Моля за идеи какво може да се прави на Панчаревското езеро с деца на възраст от 4 до 11 години.

Позволено ли е да се плува в езерото?
Карат ли се лодки / каяци?
Има ли къде да се похапне?
Някакви други атракции предлагат ли се?

Срам, не срам, признавам си, че сто пъти сме преминавали покрай езерото и нито веднъж не сме спрели.

Предварително благодаря на всеки, който може да помогне със съвет.

# 1
  • София
Какво планираш? Simple Smile
Виждам, че хората си правят пикници с барбекю по поляните. Има еко пътека - можете да се разходите, като можете да търгнете от страната на Герман или от страната на Кокаляне. Може и в самото Панчарево да спрете, има пътека по едно като мостче и я започвате от страната на Герман. Деца карат колелета тротинетки по пътеката.

Има няколко павилиона, предлагат храна, никога не съм я пробвала обаче. Знам, че от страната на Панчарево се дават водни колела и лодки на час. Не зная цени. В езерото е забранено да се плува, а и на вид изглежда ужасно мръсно. Има и възможности за риболов, ама там не знам.

# 2
  • Melmak
Плуването е забранено. Каяци не помня има ли, водно колело има. Можете да карате обикновени колела около езерото има алея за това, да се разхождате, да си направите пикник. Има полянки, на които да поиграете федербал или друго. За мен е мръсничко и пренаселено, съжалявам за негативното мнение. Разбира се, не пречи да отидете.
Наблизо е Кокалянското ханче, не е нищо особено, яли сме боб яхния там и беше вкусен.
Има басейн Корали,  не съм го посещавала, но преди беше май доста модерно.
Лебедът е там, хубав ресторант, често има сватби, т.е в тези дни не знам дали обслужват външни гости.
Другото е Под Метлите, зведението на Бъчорски, чувала съм добри отзиви за него, но нямам личен опит.

# 3
Както са ти казали, има много хубава пътека, позволяваща да се обходи цялото езеро. Започва от стената, влиза се с кола откъм Герман. Към средата (в края на езерото) има хубав парк, хора правят пикници. Малко преди това има ресторантче, може да се хапне. Иначе не може да се плува, водата е мръсна. Но дават под наем каяци, може би и водни колела. Друго няма какво.

Ето реалния маршрут на една такава обиколка:

# 4
Планирам нещо като еднодневно приключение за децата.
Много благодаря на всички за хубавите съвети, а на ЧС - и за картата с километри и време. Имам над какво да помисля. Simple Smile

# 5
И аз да се включа - ако имате възможност, отидете в работен ден. В събота и неделя има много хора - пешеходци, колоездачи, тичащи, деца с тротинетки, с бордове и пр.

# 6
  • Beyond the stars
И то ми е в списъка "не за уикенд с хубаво време", както и Витоша Bowtie
Иначе екопътеката е супер.
Каяци няма на място, през фирма за каяци под наем евентуално.

# 7
Няма удобно място за спускане на свой каяк. Ние това разузнавахме. Но има едни хангари откъм шосето, където дават под наем от пластмасовите.

# 8
Тази година за пръв път карах каяк (но беше много надалече и нависоко) и останах възхитена от преживяването. Ще е добре да намеря и тук такава възможност, може пък да ми стане навик. Simple Smile

# 9
Kупи си надуваем. Имаме и много го ползваме. В Декатлон има хубави на добра цена. И падълборд е кеф.

# 10
  • София
Паркирането е страшна мъка, предупреждавам.

# 11
  • София
От страната на ВЕЦ-а има места винаги преди и след.

# 12
  • София
Паркирането е страшна мъка, предупреждавам.

Откъм Кокаляне има 2 огромни паркинга, място колкото искаш.

# 13
А освен познатата и стандартна пътека около езерото, имам предвид асфалтираната. Има ли друга пътека, която е в гората? Става ли за разходка с деца?

# 14
  • София
Има пътека, по-скоро не става. Само веднъж съм я вървяла и няма да повторя. Има и друга пътека, над манастира в Герман, тя е малко по -подходяща сякаш.

Общи условия

Активация на акаунт