Пациенти на др Емре Тургут - тема 3

• 51 517
  • 606
  •   1
Отговори
# 120
Tq, благодаря, успех и на теб!
Salsera, иглите са 26 номер, аз точно от там ги имам, поръчват ми ги заедно с лекарствата. Помоли Хафизе да ти съдейства или опитай в някоя аптека eczane има ги на много места там . Ето тези имам аз

# 121
Някои се надяват на по-тънка лигавица, други да стане по-дебела 😅

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 20:33 от Kactus

# 122
Отидох при доцент, оказа се, че лигавицата си е над 8, просто двете момичета при които бях /специализантки/ са я измерили неправилно. Доцентката каза, че няма как лигавицата да се смали, особено за 4 дни.

# 123
  • Благоевград
Здравейте!
Решихме и ние да се видим с доктор Тургут.
Аз съм с ПКЯ, липсваща овулация, една късна загуба в 24 г.с. и от тогава със Синдром на Ашерман и няколко операции на матката. Последната диагноза е възпаление на маточната лигавица. След загубата имам 2 неуспешни трансфера. Обмислям преди следващ трансфер, защото имаме още ембриони, да се видим с доктора, за да прецени моето състояние и да даде идеи какво може да се направи и дали може да помогне.
Притеснявам се обаче за пътуването. Не разполагаме с добър автомобил за пътуване, а сме от Благоевград. Единствената ни опция е пътуване със самолет. Има ли някоя от вас, която се предвижва по този начин и от къде успявате да намерите по-евтини билети, защото гледам цените и се плаша.
Ще съм благодарна на всякаква информация по повод пътуването до там.

# 124
Защо не автобус, много от нас така процедирахме. Аз ползвах Метро Туризъм, сега не знам вече дали има и други хубави линии.

# 125
да разбирам че всички вие като двойки сте успели при др Башар и др Тургут и няма неуспели ? Виждам, че тук се пишат само положителни коментари, няма негативни?!Вярно е,че всеки случай е индивидуален, просто ми стана интересно, бих се радвала някой да сподели ако не тук може и на лични съобщение, който не е успял поради някаква причина, за да не разводняваме темата

# 126
Има неуспели. Има и разочаровани.
Според мен е важно и те да пишат, за да можем тези, които се борим, да вземем информирано решение, но от друга страна тези ситуации са толкова лични, болезнени и сложни, че ги разбирам защо не го правят.

# 127
Естествено, че има и неуспели. Това, че не си успял при даден лекар, не означава, че той не е направил всичко възможно или е некомпетентен. Ние правим каквото зависи от нас, в сигурните ръце на доктор Тургут сме, който е човек с главно "Ч" . Нямаме успех от първи опит, но вината не е негова. Всичко останало е Божа работа! Аз имам мнооого опити зад гърба си и въпреки неуспеха при доктор Тургут, не мога да кажа лоша дума за него(за разлика от други "специалисти"). Няма да сгрешите, ако му се доверите. ☺️

# 128
В продължение на неуспехите- има ли такива с неуспешни микро тесета при половинките?

# 129
Здравейте! Някой знае ли във Велико Търново или Плевен къде мога да намеря ЛК с член гинеколог за болничен от чужбина?

# 130
Това,което ще споделя е с цел по-добра информираност, защото суперлативите са повече отколкото негативите, но ще споделя какво се случи при нас.Ентусиазирани потеглихме един ден уговорената ни среща с Тургут и др Башар./благодарна съм много тук на всички,които ни дадоха изчерпателна информация/. Първите прегледи минаха не толкова обстойно, имаше малко от “изгубени в превода” координаторката беше с нас на прегледа, но имах чуството, че не всичко се превежда..Отидохме именно заради по-високи шансове да намерят при тесе / с мъжки фактор необструктивна азоспермия/ всъщност на прегледа ни казаха, че процентите са 60% че могат да намерят при положение,че хормонални изсл и генетични бяха ок/ На денят на операцията бяхме сами в болницата, координаторката не можа да присъства, защото посрещаше новите двойки тръгнали с надежда..И така трябваше да попълня документи на турски нямаше кой да ми съдейства, дори по телефон.Доктор Башар дойде и каза сумата(която беше по-висока от уговорената) като поискаха предварително парите и за биопсия, сякаш знаеха че няма да намерят нищо, като докторът ни каза, че шансовете са не 60 /40 , а 50/50 в този момент се чудихме дали не бъркаме, но бяхме решили да рискуваме така и така сами сме дошли. Доста се бях разстроила, защото се притеснявах, бяхме сами и просто беше един кошмар.От предната вечер бяхме изброили парите като когато ни ги искаха, казаха че сме им платили по-малко / с 50 евро/ наистина недоумявам какво е станало тогава, защото аз не можех да си намеря място от притеснение, а него вече ко качваха горе в операционната, асистентката и аз бяхме останали в стаята, дали е прибрала 50е, просто нямах силите да се разправям в този момент, но ми стана още по-криво..Исках просто да се приберем и този ужас да свърши. Що се отнася до операцията и възстановяването всичко е перфектно извършено от доктора единствено остана претупването и множеството въпроси без отговор защото както се досещате там не говорят английски , асистентката на Башар не знае изобщо , а др Башар много малко. За тях най-вероятно това е рутинна процедура, аз не съжалявам,че там сме я направили със сигурност техниката и апаратурата са в пъти по-добри, но нещото, което не ми допадна бяха тези макар и дребни неща на вид, които успяха да ме накарат да изпитвам тези смесени чувства..Всеки си има право да си вземе решението, исках да го споделя за да може всеки да е подготвен и информиран. Тежко е когато не си успял някъде, но животът така или иначе продължава. Четете, информирайте се, преценявайте си.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 14:20 от Анонимен

# 131
Здравейте Анаидея,

Аз имам също негативен коментар, писан в тема "Клиники в Истанбул".

Дамите са по-склонни да споделят на лично съобщение ако имате желание да им пишете.

Повечето от тях ще намерите във ФБ групата "Инвитро в Истанбул", търсете статистики с въпрос за успеваемост при Тургут, така може да се свържете с  тези дами с неуспех при него.

# 132
Включвам се и аз въпреки, че съм от успелите при др Тургут и прегръщам и целувам своята рожба. Нашият първи опит при него беше неуспешен. Стимулацията беше лека,тъй като пък в България имах две страшно агресивни стимулации,които не доведоха до нищо хубаво, и дали защото беше по-лека или друга причина, просто единият ми яйчник не реагира и нямаше подходящи Я за пункция. С много тежък МФ сме, правихме и двата пъти ТЕСЕ и едва докарахме до 3 ембриона за трансфер, два от които доктора върна,но направих спонтанен аборт,а третият отиде в кофата понеже беше негоден. Въпреки,голямото разочарование и болка си беше още една стъпка,която ни доближаваше до заветната цел, защото в България ни пращаха да осиновим,нито стигахме до ембриони нито до трансфери. И от четвърти опит (втори при др Тургут) нещата се случиха. Сменихме подхода,направихме ПИД,направихме ЗЕТ на ЕЦ и родих преди два месеца прекрасен син, имам още два замразени ембриона за бъдещи трансфери. Цял живот няма да ни стигне да се отблагодарим на целият му екип. Успеваемостта при него е доста висока,доказателство има и във ФБ групата,където наскоро беше пусната анкета. И въпреки това никъде не е розово и перфектно.  Пожелавам успех на всяка една от вас и се надявам съвсем скоро да прегърнете своите деца. 💝

# 133
Включвам се и аз въпреки, че съм от успелите при др Тургут и прегръщам и целувам своята рожба. Нашият първи опит при него беше неуспешен. Стимулацията беше лека,тъй като пък в България имах две страшно агресивни стимулации,които не доведоха до нищо хубаво, и дали защото беше по-лека или друга причина, просто единият ми яйчник не реагира и нямаше подходящи Я за пункция. С много тежък МФ сме, правихме и двата пъти ТЕСЕ и едва докарахме до 3 ембриона за трансфер, два от които доктора върна,но направих спонтанен аборт,а третият отиде в кофата понеже беше негоден. Въпреки,голямото разочарование и болка си беше още една стъпка,която ни доближаваше до заветната цел, защото в България ни пращаха да осиновим,нито стигахме до ембриони нито до трансфери. И от четвърти опит (втори при др Тургут) нещата се случиха. Сменихме подхода,направихме ПИД,направихме ЗЕТ на ЕЦ и родих преди два месеца прекрасен син, имам още два замразени ембриона за бъдещи трансфери. Цял живот няма да ни стигне да се отблагодарим на целият му екип. Успеваемостта при него е доста висока,доказателство има и във ФБ групата,където наскоро беше пусната анкета. И въпреки това никъде не е розово и перфектно.  Пожелавам успех на всяка една от вас и се надявам съвсем скоро да прегърнете своите деца. 💝

ddd29, с теб съм си писала многократно,за което ти благодаря🙏🏻

Само да се включа за статистиката: Има много момичета,които не са се писали като неуспешни и не желаят да го правят. Все пак там се вижда името на всяка жена. Лично аз съм писала от фалшив профил при въпроси, свързани с операциите ми.

Надявам се да има и успешни, които не са се писали, за да се изравнят. Това обобщение е на база не само статистиките за Тургут,а на база жените , които са ми писали след като съм се отбелязала с неуспешен опит. Да не отварям темата,че имаше момиче, което се е писало като успешно,а в чата на групата се подготвяше за първи трансфер при Тургут.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 17:27 от bananovolisto

# 134
Това,което ще споделя е с цел по-добра информираност, защото суперлативите са повече отколкото негативите, но ще споделя какво се случи при нас.Ентусиазирани потеглихме един ден уговорената ни среща с Тургут и др Башар./благодарна съм много тук на всички,които ни дадоха изчерпателна информация/. Първите прегледи минаха не толкова обстойно, имаше малко от “изгубени в превода” координаторката беше с нас на прегледа, но имах чуството, че не всичко се превежда..Отидохме именно заради по-високи шансове да намерят при тесе / с мъжки фактор необструктивна азоспермия/ всъщност на прегледа ни казаха, че процентите са 60% че могат да намерят при положение,че хормонални изсл и генетични бяха ок/ На денят на операцията бяхме сами в болницата, координаторката не можа да присъства, защото посрещаше новите двойки тръгнали с надежда..И така трябваше да попълня документи на турски нямаше кой да ми съдейства, дори по телефон.Доктор Башар дойде и каза сумата(която беше по-висока от уговорената) като поискаха предварително парите и за биопсия, сякаш знаеха че няма да намерят нищо, като докторът ни каза, че шансовете са не 60 /40 , а 50/50 в този момент се чудихме дали не бъркаме, но бяхме решили да рискуваме така и така сами сме дошли. Доста се бях разстроила, защото се притеснявах, бяхме сами и просто беше един кошмар.От предната вечер бяхме изброили парите като когато ни ги искаха, казаха че сме им платили по-малко / с 50 евро/ наистина недоумявам какво е станало тогава, защото аз не можех да си намеря място от притеснение, а него вече ко качваха горе в операционната, асистентката и аз бяхме останали в стаята, дали е прибрала 50е, просто нямах силите да се разправям в този момент, но ми стана още по-криво..Исках просто да се приберем и този ужас да свърши. Що се отнася до операцията и възстановяването всичко е перфектно извършено от доктора единствено остана претупването и множеството въпроси без отговор защото както се досещате там не говорят английски , асистентката на Башар не знае изобщо , а др Башар много малко. За тях най-вероятно това е рутинна процедура, аз не съжалявам,че там сме я направили със сигурност техниката и апаратурата са в пъти по-добри, но нещото, което не ми допадна бяха тези макар и дребни неща на вид, които успяха да ме накарат да изпитвам тези смесени чувства..Всеки си има право да си вземе решението, исках да го споделя за да може всеки да е подготвен и информиран. Тежко е когато не си успял някъде, но животът така или иначе продължава. Четете, информирайте се, преценявайте си.
Честно казано…все едно сме ходили при различни лекари.
Проф. Башар говореше перфектен английски на преглед на мъжа ми.
Никога не ми се е случвало координаторка да не е там.
Имам други негативни преживявания по време на процедурата, но определено съм изумена от гореспоменатите.

Общи условия

Активация на акаунт