Пациенти на др Емре Тургут - тема 3

• 51 501
  • 606
  •   1
Отговори
# 435
Sunny+, успех и от мен 🤞
Моята стимулация беше в края на юли, имах кръвни изследвания само веднъж, за да уточним дата на пункцията.

# 436
Мина пункцията, не ми изписаха антибиотик, както очаквах, но бях замаяна и забравих да питам…при вас така ли беше? Няма ли опасност от инфекция или те вземат някакви мерки? Неудобно ми е сега са питам Хафизе, а го мисля …

# 437
  • София
Питайте си я, изобщо не се притеснявайте.

На мен ми изписаха, но докторът обясни, че е защото е трябвало да пунктира една киста, която имах, за да стигне до яйцеклетки. При вас, ако не е имало специфични условия, затова може да не е изписан антибиотик, но си питайте, няма за какво да го мислите. 🙂

# 438
Опита беше неуспешен…нито едно не се разви до 5-ти ден и доктора каза да мисля за ДЯ. Това не го очаквах , не съм готова още да са се откажа…искам поне още веднъж да пробвам и се чудя дали пак да е при него…?  Ако е заради качеството на яйцеклетките има ли шанс на следващ опит да се получи?
Цената за следваща стимулация същата ли остава?

# 439
Опита беше неуспешен…нито едно не се разви до 5-ти ден и доктора каза да мисля за ДЯ. Това не го очаквах , не съм готова още да са се откажа…искам поне още веднъж да пробвам и се чудя дали пак да е при него…?  Ако е заради качеството на яйцеклетките има ли шанс на следващ опит да се получи?

На колко години сте ,че доктора Ви препоръчва донорска яйцеклетка направо.

# 440
Кой опит при него е това? Какво е положението при вас и при мъжа ви? За първи път чувам той да казва нещо подобно.
Моята първа стимулация беше трагична, но нямаше такива коментари.

# 441
Здравейте,

Извинявам се, ако спамя, но ми е много трудно да се ориентирам в морето от информация.
Трябват ми актуални контакти на проф. Башар, който разбрах, че работи с д-р Тургут. За мъжки фактор става въпрос, интересува ме как да се свържа с него и да запиша час за преглед.

# 442
  • Be realistic - plan for a miracle.

След един инвитро опит ли ви казаха това?
До кой ден се развиваха ембрионите и за бавно развитие ли говорим или за директно спряло такова?
Колко извадени яйцеклетки имахте общо?

# 443
Първи опит при Тургут беше това, преди това имам 4 мисед при естествено забременяване. Нямаме установени проблеми с мъжа ми, освен  повишени НК клетки при мен (всякакви изследвания сме правили), но сме на по 45 вече. От 4 яйцеклетки,  оплодиха 2, мисля че се развиваха бавно и една спря на 4ти, др на 6ти ден. До ПИД не се стигна. Това е колкото разбрах от Хафизе, протокол не ми дадоха.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 17:11 от Sunny+

# 444
В Турция са скарани с документацията.
Попитайте Хафизе за точни и конкретни данни. Нея на моменти много я мързи и й вадиш думите с ченгел от устата, но питайте до откат. Няма какво да се притеснявате, затова си плащате. Питайте д-р Тургут защо така е казал.
Вижте при вас витамини и общо състояние, всичко е важно, особено на тази възраст.

# 445
точно заради срещата ни с Тургут и Башар се научих да чета и препрочитам няколко пъти информацията .. не само заради недадените протоколи или касови бележки и документите, които подписваш на турски език и не ти се казва кое за какво е ..а и заради конвейра на който са го подкарали вече и в Турция, ние вече изживяхме това точно преди година, така че преди да предпримете каквото и да било четете, поинтересувайте се повече, аз лично съжалявам, че се предоверих  и че  ни подложих на този стрес…

# 446
И аз подкрепям написаното,че трябва да питате и да не се притеснявате. Моят опит беше миналата година и като върна лентата доста нерви похабих,за да "гоня" Хафизе-тата да ми обясняват кое и как. Сега като чета нещата са се влошили,а въпросната документация е пълна трагедия,да! Само се моля да не се правят злоупотреби със замразените ембриони, защото тънем в блажено неведение и там. Успех!
точно заради срещата ни с Тургут и Башар се научих да чета и препрочитам няколко пъти информацията .. не само заради недадените протоколи или касови бележки и документите, които подписваш на турски език и не ти се казва кое за какво е ..а и заради конвейра на който са го подкарали вече и в Турция, ние вече изживяхме това точно преди година, така че преди да предпримете каквото и да било четете, поинтересувайте се повече, аз лично съжалявам, че се предоверих  и че  ни подложих на този стрес…

# 447
  • София
Откъм документация е зле, да, трябва да ги натискаш….но за злоупотреби с ембриони хич не вярвам, в Турция си има брутален контрол със сигурност, на Ердоган това му е един от най-големите приоритети, страната да е международен медицински хъб (то е така) и не би позволил никакви проблеми в тази насока.

# 448
Да, хайде без теории на конспирациите.
В интерес на истината, моя приятелка прави преди няколко месеца и получаваше на мейла всичко по отношение на пункцията и ПИД.
Предполагам, че е въпрос да си ги поискаш изначално.
По отношение на самото лечение - имаме протокол, който реално си е в нас.
Само до кръвните нямаме достъп, но ако си ги поискаме, сигурно ще ги дадат.
Колкото до парите и документ за плащането - и бг лекарите се правят на ударени, така че не мога да ги виня за това.
Моят съпруг е зъболекар и съм го тренирала да пуска касови бележки за всичко... Повечето му пациенти казват, че той е първият, който им дава Simple Smile Та така... 😆

# 449
Опитайте да подобрите качеството на яйцеклетките, при мъжа ви също. Аз бях така в България - две години все по един два фоликула виждаха. В един момент доктора ми каза, че съм за донорска и няма смисъл да пробвам със собствени, защото и да извадят нещо няма да има качество. Януари месец неуспех в Мемориал. ФСХ ми беше почти 19. АМХ ми е 0,11. Започнах с добавки, малко коригирах храненето, иглотерапия и юли месец бях при д-р Тургут. Имах 5 фоликула на първия преглед. Той каза,, ще очакваме 3-4 яйцеклетки,,. После бяха 6. Имах доминантен фоликул, най-малкия изоставаше  със 7 мм, бях на хапчета за задържане да не се спускат по-големите. На пункцията 6 фоликула, 6 зрели яйцеклетки. И доктора не очакваше такъв резултат. 2 бластоцист на 5 ден, 1 на 6 ден, останалите 3 са загинали на шести ден, искахме да направим ПИД на всички. Скоро ще имам трансфер. Не се отказвайте, изчакайте подходящ месец, подобрете няколко месеца качеството.

Общи условия

Активация на акаунт