Грипна пандемия 2006 - 2007 Особености и "ЕКСТРИ"

• 30 817
  • 229
  •   1
Отговори
# 75
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Второ, трябва да се прави разлика между грип и другите респираторни заболявания. Редно би било авторът на темата да обясни разликата, ако наистина държи да остане в рамките на грипа и пишещите тук родители наистина да споделят свои наблюдения върху протичането на точно това заболяване. Съвсем друго би било ако в обхвата на темата влиза всяка "настинка" (в кавички е, защото в медицината няма такъв термин), но тогава пък заглавието на темата няма да има нищо общо с писаното вътре.

Трето, грипът е вирусно заболяване, което означава, че единствената сигурна профилактика е ваксинацията. Разните там "имуностимулатори", витамини, билки и пр. не оказват профилактично действие срещу заразяване и разболяване. Лечението също е специфично, бих казал симптоматично, тъй като срещу вирусите не действат познатите ни АБ. Ефективни са единствено някои вирусостатици и то при определени условия, схема и най вече при наличие на заразяване (не стават за профилактика).

Казаното от мен няма за цел да накърни авторитета на автора на темата и на пишещите в нея. Просто споделям мнението си и изразявам несъгласие с някой неточности.

Поздрави на всички!

- Не искам да влизам в схолистичен спор за пандемия или епидемия, имах предвид че, както пише  в Тълковен Медицински Речник: стр. 226 - Пандемия - "Епидемия, която обхваща голяма част от една страна, цяла страна или няколко страни"
 - но ако държите - считайте го за Епидемия.  Peace

- В самото заглавие пише Грип, което значи че причинителя е Вирус.
 - Това не е На'учен труд, така че не се изкушавайте от "рецензиране"
 - Освен това разглеждам проблема в светлината на Хомеопатичното Лечебно Изкуство, което разбира се предполага и други гледни точки и идеи, но без опити за Монополизиране, от рода на:
Цитат
грипът е вирусно заболяване, което означава, че единствената сигурна профилактика е ваксинацията.
- Защото много ваксинирани ще ви кажат, че това не им е попречило да се разболеят от Грип. Peace

# 76
вече писах, че дъщеря ми беше с температура от 39 градуса цяло денонощие. тя има шум на сърцето и давах лекарства за смъкване на Т при все, че те не действаха. на следващия ден спадна Т, детето се почувства добре, игра си, яде. на по-следващия обаче започна да кашля, имаше хрема, задавяше се, отказваше всякаква храна, непрекъснато плачеше. заведох го на лекар и ни дадоха антибиотик. каза червено гърло и възпаление на горните дихателни пътища.                                                                                                                            изчаках да видя дали ще се подобри, но напротив- стана още по-зле и го започнах. не знам дали е правилно. страх ме беше да не тръгне надолу инфекцията.
лошото е, че има и разстройство, а отказва все още храна. пие по малко вода и се страхувам да не се обезводни.  Sad взела съм сокове ORS на хип, но тя отказва да ги пие. лечебната храна на хумана също.
докога може да продължи така без храна и то при прием на антибиотици  Thinking

# 77
Освен това разглеждам проблема в светлината на Хомеопатичното Лечебно Изкуство, което разбира се предполага и други гледни точки и идеи...
..Ако е бактериална инфекция - би трябвало да подейства, но ако е вирусна - едва ли, лекарят вероятна е преценил че след 5 дни с висока Т. има вероятност за вторична бактериална инфекция и го е дал профилактично...
За каква Класическа хомеопатия говориш Саше?!Oт кога взе да разбираш дали ще подейства Аб или не ?! Нали не си лекар ?!

...Високата Т. имам предвид около 39 - 39.5 може да се поддържа от иначе здраво дете около 3 денонощия...
На това ли ви учат в академията за Класически хомеопати ?! Ако е здраво детето ще има ли температура ?!Предлагам ти да почетеш малко за гърчовете и по -точно за фебрилни гърчове.

...При тази Т. не е чудно, напротив това е така, понеже енергията е концентрирана за борба с болеста...
 - След като изкара този грип, ще боледува още по-рядко. Peace
Каква болест !? Нали уж висока температура (39-39,5) е нормална. И защо ще боледува по-рядко ако изкара този грип ?! Това да не е някакво правило на класическите хомеопати ?!

# 78
http://www.dnes.bg/article.php?id=32090
Ние сме болни всичките малкия е най-зле цял ден беше с 39 градуса , ефералган-свещичка почти не подейства но оцета свърши добра работа този път .Отделно има лоша кашлица и затова давам Клацид .Баткото повръща и той с температура но по-ниска .
 Tired

# 79
Наистина грипът е много гаден и протича с много висока температура.   Sad
Поне при дъщеря ми беше така. Пет дни  не можем да я свалим. Хрема, болки в мускулите, отпадналост и лошото е, че уж се почувства по-добре след това се влошава. Симптомите се появявяха един след друг. Започна с температура и кашлица, а силната хрема и болки в мускулите чак на четвъртия ден се появиха. Днес е шести ден и вече няма температура, но я мъчи суха кашлица и пием бабешки сиропи за отхрачване, иначе хремата намаля. Наистина този грип много бавно отминава - 5-7 дни, но ако устискате, може да се мине и без антибиотици. Чувам, че много майки дават от втория, третия ден антибиотик и той не действа. Напротив на фона на антибиотика вдигат температура и правят отити. Въоръжете се с търпение и чакайте поне 4-5 дни. Малкият се разболя от каката , за 2-3 часа вчера качи 40.1 и поддържа около 39.5 цял ден. Два пъти, като мина 40 градуса му слагах свещички ефералган, но тази сутрин се събуди без температура и силно се надявам повече да не качва!  Praynig Лекувам и двамата при класически хомеопат и не давам никакви други лекарства, дори антипиретици само в краен случай. На дъщеря ми за тия пет дни веднъж Панадол, като вдигна над 39,5, а на малкия 2 пъти ефералган, свещички. Той по принцип вдига много високи температури. Болестите при него протичат много бурно, но се оправя по-бързо от сестра си.

Cry И мен много ме е старх от пневмонии и поне още няколко дни ще треперя да не се усложнят нещата. Цедя пресни сокове от портокал, чай с лимон и бабешки сиропи  Simple Smile

# 80
Аз се ориентирам по температурата ако спада от ефералган значи ще се разминем с антибиотика обаче този път се закучи и не спада така сме от три дни .А и кашлицата е много кофти с хрипове .

# 81
днес ни е пети ден с температура.като,че ли е по-добре детето,но може и на мен така да ми се иска.всички около мен настояват да давам антибиотика.купих го,но пак се отказах с надеждата ,че ще минем и без него.дано не бъркам...

# 82
   Незнам дали нашето беше грип.И двете се разболяхме едновременно.На нея изписаха Оспамокс, вит.С, Кларитин, Проспан, Хидрокортизон, Калций-сиропче.Т съвсем за кратко.Хрема, безцветна, кашлица-силна.На 4-ия ден и двете се оправихме/аз също си пиех като нейните лекарства/.Общо , като сложим и дните без лечение- не повече от 8.

# 83
Покрепям казаното от nadejda, когато грипът е без усложнения (бронхити, отити...) антибиотиците са абсолютно неефективни и Т ще се вдига толкова дни, колкото му трябва на организма да се пребори с вируса! Наистина Т е много упорита при този грип -много трудно се повлиява от антипиретици и продължава 5-7 дни Sad

# 84
Ще направя едно описание на нашето положение (насочено е главно към Александър, но майки с опит са добре дошли) - дъщеря ми е на 1.8 м., от октомври се борим с постоянно течащ нос, който ноември премина и в кашлица от стичащите се сополи, които не течаха навън толкова, колкото назад през нощта. Някъде по това време се пробвахме с ясла за 3 дни, но се усложниха нещата. Когато се усили кашлицата пи антибиотик, който я оправи, после порблемът с хремата започна отново и пермина доста о-бързо в кашлица, пихме антибиотик, който я вдигна първите дни, но после кашлицата се засили и тръгна на към леки хрипове, педито искаше втори антибиотик да даде. Отидохме на хомеопат, след даването на капки на място в кабинета, детето на следващия ден нямаше един хрип и се оправи дори и нослето. Дадох я на ясла пак за 2 дни и усетих, че носът започна пак да работи, опитах се да спра кашлицата с Беба сироп, имаше вдигане на температура, която не свалях, но кашлицата започва пак да става лоша, звънях на хомеопата, защото не можехме да отидем до София, по тел. й изписа (първо пи Пулсатила, но без да се замисли много, после разбра , че това не е за нея, за сополи като ластици изписа Калий бихромикум, но намерихме само 9 CH, и след 3 дни не се подобри). Когато дойдоха празниците, детето се раздираше вече и държеше температура няколко дни наред, не много висока, започнах и с алопатия, разтривки и оправихме кашлицата, но не и носа. Около 3 януари отново се появи кашлица, кихане, носът се и разтече, хомеопатията я зарязах, разочарована от последния път, нямах подкрепа от близките си и дадох само два пъти КБ 200 CH, 2 пъти на ден, и после започнахме с сиропи капки  и то с Гентамицин и Урбазон и Ксилометазолин, не течеше носа през деня, но вечер секретите я дразнеха, така постепенно разви страхотна кашлица, преди 13 дни се оказа, че на снимка показа начална пневмония, антиботик - панцеф, с сипори и физ. разтвор, на първия ден още преди антибиотика повръна два пъти жълто-зелен секрет и кашицата изчезна, така около 3 дни всичко вървеше към оправяне, изкарахме я навън около деца за малко и може би тогава се влоши пак, носът се разтече, и пак започна да спи неспокойно, хрема, кихане, появи се кашлица, преди 3 дни започнах с капки Коларгол и Виброцил, антибиотикът не е спиран през тези 13 дни, вентолин, проспан, сега давам мед+сода+канела и има ефект, не кашля през деня, но нощем е ужасно, носът хъхри, чуват се леки просвирвания, на моменти става и кашля, кашля, и пак заспива, днес педито я чу и каза, че е много по-добре от преди два дни няма никакъв шум в гърдите, но има темп. 37.3 - страхувам се че към леката пневмония сложихме вирус или грип, а тук чета за вирусна пневмония и направо не знам какво ще сатне при току.що изкарана пневмония, ако не открием навреме и вирусна такава?! Помощ!

# 85
Здравей madam,
Ще си послужа с думите на Карсон: "Спокойствие и само спокойствие"  Simple Smile
Малко вероятно е това да е вирусна пневмония. Моят съвет е да се успокоиш и да дадеш възможност на детето само да се справи с проблема, при толкова много лекарства и антибиотици организмът е изтощен, но още такива няма да помогнат.
Моят скромен съвет е да спреш веднага всички капки за нос! Прочиствай нослето само с физиологичен разтвор или сребърна вода, която може да помогне за жълтозелените секрети от нослето. Виж във форума има тема за сребърната вода. Така, чрез хремата организмът се чисти от вируса, а капките  потискат оздравяването и секретита слизат към гърдичките. Спри и сиропите за кашлица и направи сиропче по някоя "бабина" рецепта. Стават бързо , лесно и не са неприятни за детето. Също има много рецепти във форума. Давай много плодове, изцеждай пресни сокове, по-лека храна( без много месо) и течности и така организмът на детето ще се справи сам! Най важното е да не се оставиш на паниката да те завладее и да водиш детето събота и неделя по спешни кабинети да го слушат дали няма хрипове. Там винаги ще се намери някой да ти изпише "превантивно" поредния антибиотик  Sad , най-вероятно без да има нужда. В понеделник пак го заведи на личната за твое спокойствие, тя поне познава детето.

А от хомеопатията не бива да се отказваш. Доколкото виждам лечението при вас не е протекло както трябва. Дори може би не трябва да обвиняваш хомеопата за това, защото така да се предписва по телефона е много трудно да се избере най- подходящото лекарство и то естествено е неефективно. Както сама си се убедила и традиционните лекарства не са се справили особено добре и детето вече толкова време не оздравява.  newsm78

Успех  Hug

# 86
  • София
И аз искам да попитам нещо за грипа.Двете ми деца го изкараха едно след друго-с по пет дни висока Т.Тъкмо вчера и беше първия ден на малката без Т,и сега аз съм болна.интересува ме дали "повтаря" този греп,може ли малките пак да го лепнат?Според личната лекарка не може,но дали е така?

# 87
Имам въпрос:

Може ли да се дава нещо профилактично, осцилококцинум да речем или нещо друго и може ли да се надява човекда му се размине грипа от това. Или няма смисъл?

Тревогата ми е за Яна, дори и да я спра от градина за известно време, големите ходят на училище и ще го домъкнат вкъщи. Та, мога ли да й давам нещо, с което да я предпазя?

# 88
големият ми син се разболя общо взето не много висока Т сопол обща отпадналост размина се с оксилококсинум и витС
но сега ме лепна и мен
просто немога да ви опиша ако беше минал слон през мен щяха да ме болят по малко неща
имам 38,3 Т но и хрема но болки във всички части на тялото
ужас
как се справят дечицата с този вирус бедна ми е фантазията
бързо оздравяване на всички

# 89
Не знам дали тук е мястото да кажа,че ние май сме здрави,да не чуе дявола!Днес е 14-я ден от началото на болестта,от сутринта е кашлял само веднъж,няма сополи.Първите 5 дни бяхме на Нурофен, Суметролим,Мукоплант и Гаразон-за хремата.От миналата събота минахме на Аугментин-на 8ч. по4мл.Пихме го 7 дни,доизпихме Мукопланта,направих и един домашен сироп от захар и лук, а последните 3 дни му слагах Виброцил,защото хремата сякаш се поднови.Ами май това беше.Бързо оздравяване на всички  Peace

Общи условия

Активация на акаунт