Грипна пандемия 2006 - 2007 Особености и "ЕКСТРИ"

• 30 795
  • 229
  •   1
Отговори
# 135
Хитко,този Ремантадин става ли за кърмачки?

# 136
  • София
"Приемът на Ремантадин е противопоказан при бременност и кърмене". Така пише производителят.

# 137
какви са страничните ефекти на ремантадин?

6 дни бяхме с температура-от ден и половина,не е вдигала.минахме без антибиотик-не че  не ми изписаха,но не го дадох.наблюдавах детето и следих за усложнения.в момента има само хрема .

# 138
За голямо съжаление, трябва да споделя, че Еми още не се оправила. Не само, че не се  е оправила, ами май грипа я повтаря. Вчера поседяхме около час навън и нали на обяд беше много топло, май се върнахме в изходна позиция. Днес отново е с хрема, нослето и е много запушено. Борим го с физиологичен разтвор, Стеримар и Насита, както и с капки по бабина рецепта, за сега нищо не помага.  Има и суха кашлица, която също я моря с бабини илачи  Cry Детото няма никакъв апетит, но не иска и да пие много. Температура-няма, но е отпаднала.

# 139

Висока  Т, схващане на врата
не можеш да се наведеш напред.
Опитай се да си докоснеш врата в брадичка, ако не е схванато - значи не е менингит.
Благодаря ти!преди час пих един Аулин и сега съм доста по-добре,но дори сутринта,когато ме болеше доста,успявах да си докосна врата в брадичката.Предполагам,че ако е менингит Аулина не би помогнал.А температура не съм вдигала от нощес.Параноясах с тези болести,честно.
Най вероятно е грипче. И аз така се чувствам в момента, боли ме главата, врата и зад ушите. Изпих един парацетамол и болката понамаля.
Иначе нали знаеш как преглеждат за менингит - детето ляга, доктора му хваща главата и я навежда рязко напред. Ако пропиши - значи има болка. След това докосва с брадичката лявото коляно, свивайки го към нея. Тези движения са невъзможни ако има менингит.

много се радвам,4е попаднах на вашите постинги,защото и аз съм полудяла и реших,да не би,грипа при мен да е менингит Embarassed
...нормално ли е,грипа,да е изявен с толкова силна болка в главата,вратът - болката се мести 4есто и забелязвам,4е ме боли и зад ушитеи понякога ме срязва тъпа болка в  самите уши(навярно са се възпалили)
носът ми те4еше,като 4ешма,но днес съм по-добре...погледът ми е супер влажен и усещам лицето си,като премазано...а температура,изобщо несъм вдигала!!!
... и гърло не ме боли,кашлях,но кашлицата отмина,още преди 4етири дена,като пих съвсем малко сироп с мащерка...

# 140
  • София
Вили,току що се връщам от лекар-имам възпаление на ушите и силно червено гърло.Лекарката казва,че е нормално да ме боли врата,въпреки че откакто пих Аулин почти не ме боли.Тя казва,че менингита протича с повръщане,дразнене от светлината.Абе гадна работа,сега съм на антибиотик.Не съм вдигала Т цял ден,но се потя обилно-според нея и това е нормално.а как ми глъхнат ушите,н е истина просто...

# 141
Вили,току що се връщам от лекар-имам възпаление на ушите и силно червено гърло.Лекарката казва,че е нормално да ме боли врата,въпреки че откакто пих Аулин почти не ме боли.Тя казва,че менингита протича с повръщане,дразнене от светлината.Абе гадна работа,сега съм на антибиотик.Не съм вдигала Т цял ден,но се потя обилно-според нея и това е нормално.а как ми глъхнат ушите,н е истина просто...

бързо оздравяване,на теб и на вси4ки  май4ета и деца....
моите симптоми,са много подобни, като твоите,
но все още несъм ходила на лекар..
 - при мен няма потене,нито температура,
но не се знае,как ще овладея хремата,болката в ушите и главата..
 - ще се наблюдавам и при усложнение,май няма да ми се размине антибиотика,
но само преди пет дни пих Аугментин(заради хемолити4ен стрептокок в гърлото и хи4,не е хубаво,толкова рано,пак да се тъп4а с АБ )....

# 142
Здравейте и ние да се запишем. С висока Т39.4 сме. Снощи не успях да я сваля кои знае колко. Нито кашля, няма зячервено гърло. А вие как сваляте температурата.Снощи давах Панадол и течен аналгин.

# 143
  • София
И моето дете от неделя е болно-силно зачервено, гърло, кашлица, температура. Изписаха му Зинат, вчера вдигна Т39, давах Панадол, след 4-5 часа Нурофен,оцет, но сваля до 38. От два през нощта не давам нищо явно организма и антибиотика ще трябва да се справят с болестта. Успех на всички в борбата с грипа.

# 144
  • 1st floor
Здравейте. Пиша с цел ако мога да помогна, тъй като аз лично съм научавала много ценни неща от този форум. В събота и аз се разболях от грип, но тъй като го очаквах (имаше болни колеги около мен) се бях подготвила с ремантадин. Четох за ремантадина, че бил подходящ за щама на настоящия грип, особено ако се вземе до първите 48 часа.
Наистина ефекта е много добър (между другото, вземам го за първи път)!  Ако децата ви са над 6 години можете да го давате и на тях, включително и профилактично.
Моето дете няма 6 години и сега треперенето ми е да не съм го заразила, тъй като и без това си имаме 4 - месечна одисея с голяма трета сливица.
 Hug
в листовката на лекарството пише за деца над седем години/ става въпрос за лечение/ . За профилактика се дава само на възрастни/по едно на ден/ . И аптекарката ми каза , че не е подходящо да се дава на деца само профилактично.
Иначе при нас таткото е болен от вчера и му взех ремантадин. Днес казва че няма температура/ или поне не чувства, защото е на работа и не я е мерил/ и не го боли цялото тяло. Останала е кашлицата и болките в гърлото.
На децата давам есберитокс на капки, витамин  С и оксцилококцинум / или там както се пише/ - макар че не съм убедена в дейсвието му Simple Smile. Силно се надявам нещо от тях да подейства и да не се разболеят.
Та имам един въпрос за третото / хомеопатичното/ - на листовката пише за профилактика по веднъж в седмицата , в аптеката ми казаха всеки ден по едно . Как да го давам?

# 145
Здравейте. Пиша с цел ако мога да помогна, тъй като аз лично съм научавала много ценни неща от този форум. В събота и аз се разболях от грип, но тъй като го очаквах (имаше болни колеги около мен) се бях подготвила с ремантадин. Четох за ремантадина, че бил подходящ за щама на настоящия грип, особено ако се вземе до първите 48 часа.
Наистина ефекта е много добър (между другото, вземам го за първи път)!  Ако децата ви са над 6 години можете да го давате и на тях, включително и профилактично.
Моето дете няма 6 години и сега треперенето ми е да не съм го заразила, тъй като и без това си имаме 4 - месечна одисея с голяма трета сливица.
 Hug
в листовката на лекарството пише за деца над седем години/ става въпрос за лечение/ . За профилактика се дава само на възрастни/по едно на ден/ . И аптекарката ми каза , че не е подходящо да се дава на деца само профилактично.
Иначе при нас таткото е болен от вчера и му взех ремантадин. Днес казва че няма температура/ или поне не чувства, защото е на работа и не я е мерил/ и не го боли цялото тяло. Останала е кашлицата и болките в гърлото.
На децата давам есберитокс на капки, витамин  С и оксцилококцинум / или там както се пише/ - макар че не съм убедена в дейсвието му Simple Smile. Силно се надявам нещо от тях да подейства и да не се разболеят.
Та имам един въпрос за третото / хомеопатичното/ - на листовката пише за профилактика по веднъж в седмицата , в аптеката ми казаха всеки ден по едно . Как да го давам?

... и на сина ми изписаха също оксцилококциум на 6 часа по половин опаковка - разтварям го в малко вода, защото го гълта , а не го смуче newsm78

# 146
  • 1st floor
А на твоя син профилактично ли го даваш или е болен? newsm78
Аз пък си мислех Thinking , че ако го разтворя във вода малкия пак ще го глътне веднага, така че му го изсипвам в устата и му казвам че са бонбонки. Той си ги хруска / явно не са гадни на вкус , иначе веднага ще ги изплюе/ и така по-дълго време му се задържат в устата. Поправете ме ако бъркам. newsm78

# 147
  • София - Варна - Бургас
michel
Цитат
Днес отново е с хрема, нослето и е много запушено. Борим го с физиологичен разтвор, Стеримар и Насита, както и с капки по бабина рецепта, за сега нищо не помага.  Има и суха кашлица, която също я моря с бабини илачи  Crying or Very sad Детото няма никакъв апетит, но не иска и да пие много. Температура-няма, но е отпаднала.

- Отпаднала, и как няма да е след такава борба срущу хремата и Температурата.
 - Това е като да убиеш " лошите Вестоносци" - Хремата и Температурата, Потискайки ги, и по този начин Потискайки и Жизнената Сила на детето, която се опитва да воюва с истинския виновник - Вирусите, чрез висока Температура и хрема.
 - Но на това ни "учи" примитивната, господстваща като едноличен Монополист медицина...
 - А знаем до къде я доведе Монополизма една сгромолясала се наскоро Идеология...

# 148
Ами да се запиша и аз в темата.Сина ми е  от неделя на обяд с Т 38,3, която аз не свалям.Аз по принцип не свалям Т, която е под 38,5 , а ако се покачи я свалям с оцет а не с разни антипиретици. До вечерта Т не беше се вдигнала само дето детето почна да накашля. Притесних се да не би да има спазъм, защото той е с астма и в понеделник отидохме на лекар. Оказа се грип.Лекарката  му изписа осцилокцинум+рибено масло+вит С+Инфлуцид, обаче аз му купих само едни хомеопатични  таблети ПАРАГРИП и започнах да му  давам само тях. Вчера вдигна Т 39,9 и веднага влязоха в действие оцетените чаршафи. Свалихме я до 38,5 и го оставих така. След това той живна и хапна малко. После цяла вечер беше без Т и днес я вдигна пак по обяд и пак е 38,3, но си е жизнен.До сега два пъти е повърнал , а днес имаше и малко разстройство. Има и хрема, но нищо не му капя в нослето, а само го  издухва. Ами това е при нас.Пазете се и не бързайте с антибиотиците!!

Последна редакция: вт, 23 яну 2007, 14:50 от Анонимен

# 149
Да не останеми ние назад  Mr. Green
Аз и мъжът ми сме болни, Т, зачервено гърло, кашлица. Вече сме на крака, но умирам от страх за София Confused при нас симптомите започнаха в събота, кога мога да съм спокойна, че при нея ще се размине  Praynig за сега няма никакви признаци, но все пак непрекъснато сме заедно Tired има ли поне малък шанс да не го прихване  Confused

Общи условия

Активация на акаунт