Както и да препоръчате стратигическа настолна игра (или някакво монополи), подоходяща за леля и две деца (11 и 13.5 години)? Принципно играем едно бюджетно монополи(Европолия) , катан и уно.
Аз бих включила и 7 Wonders като предложение за стратегическа игра, която деца на такава възраст евентуално биха разбрали. Нужни са поне 3ма играчи. Има и вариант само за двама - 7 Wonders Duel - отделна игра е. Отделно има доста разширения към играта, но дори само основната е доста интересна.
Подкрепям за Ticket to Ride, въпреки че не съм я играла, но съм чувала доста добри отзиви и от семейства с деца, и от възрастни.
Както и Железници. Играта е българска, не е нужна голяма стратегия (по-скоро трябва да си прецениш ходовете), защото зависи какво ти се падне да "строиш", но пък е приятна семейна игра.
Но както казаха и по-горе, важни са и други фактори като - бюджет, какво точно ви се играе - да си кооперирате, да е по-силно стратегическа т.е дали искате да можете директно да влияете на хода на играта на другите играчи ("да ги набутате"), да е спокойна семейна игра, в която накрая единият си е изиграл ходовете по-успешно и е победител, да е игра с повече доза въображение и асоциации (тип Диксит, Активити, Кодови имена) продължителност на едно разиграване.