Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 40

• 63 268
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
  • София
На wibo с розова капачка, води се бейкинг,  но аз не я ползвам за изпичане.

# 91
Тя кое от двете е? Бананова или водоустойчива?

# 92
Момичета, помощ! Не мога да си намеря фон дьо тен. С мазна кожа съм и след отрицателно време лъсвам, даже пудрата на ме спасява. Използвах последно Couvrance, но след време направо се изпарява… Искам нещо, което да не седи с брашнян ефект и сухо на кожата.  Имате ли впечатление за CC-крема на Erborian?

# 93
Аз съм с комбинирана кожа и кремът на Erborian ми идва лекичък, и има озаряващ ефект, който аз рядко търся в такъв тип продукт. ФДТ-ите на KVD-Good apple serum foundation и good apple balm са с голяма покривност, икономични, трайни и се свалят лесно, Tarte-Face Tape също е доста покривен, без да е тежък. Пробвала съм всички с фиксираща пудра и нямат брашнян ефект.

# 94
Аз си поръчах 2-ро шише от новия ФДТ на Hourglass (AMBIENT SOFT GLOW FOUNDATION) след като попрелових първото от Юни насам - чудо нечувано за мен толкова време да ползвам изключително един ФДТ. Според ме не само е подходящ за смесена към мазна кожа, но дори като "лъснем" се държи добре при попиване с матираща хартия и при препудряне. А като почне да "изчезва" е разкошен - не стои на петна изобщо, освен че е дълготраен. Първата ми бутилка беше 6.5, сега си взех 5 с идеята да ги смесвам докато имам още тен, а след това да мина плавно към светлия.
Разбира се, че под него ползвам матираща база и над него - пудра в горещината.

Някой питаше за водоустойчива пудра - след препоръка и благословия от Ния тази година купих не един, а два цвята от тази и съм много доволна:

JoySS - при нас мазните почти нищо не стои сухо повече от 30 мин през лятото Wink Но всеки ФДТ продукт, който ви допада, но на първоначално нанасяне стои сухо може да "сетнете" със фиксиращ спрей и да премахнете "брашняния ефект"...

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 20:37 от Agent Provocateur

# 95
Благодаря, а тази пудра от къде мога да я купя?

# 96
Момичета, помощ! Не мога да си намеря фон дьо тен. С мазна кожа съм и след отрицателно време лъсвам, даже пудрата на ме спасява. Използвах последно Couvrance, но след време направо се изпарява… Искам нещо, което да не седи с брашнян ефект и сухо на кожата.  Имате ли впечатление за CC-крема на Erborian?
Радиант. Матиращ. Много съм доволна.

# 97
Благодаря, а тази пудра от къде мога да я купя?
Магазинът на Криолан в София (или онлайн)
https://us.kryolan.com/product/dermacolor-fixing-powder#20g-P2

1000 София
България

Работно време
Пон-Пет: 10:00 - 19:00

Контакт
телефон:+359 884 440488
Е-поща:kryolanbg@gmail.com
Уеб:www.kryolan.com

# 98
Момичета, в дъглас има ли и дават ли тестери на фон дьо тените? Няма как да дам над 100лв. без да видя как седи на лицето в края на деня. Напоследък всичко се “свлича”…

# 99
Във Варна дават изключително рядко, в пъти препоръчвам Сефора като място за професионално отношение, тестери и разнообразие.

# 100
  • в Кошера
Момичета, в дъглас има ли и дават ли тестери на фон дьо тените? Няма как да дам над 100лв. без да видя как седи на лицето в края на деня. Напоследък всичко се “свлича”…

Никога не са ми отказвали мини отливка при поискване. Peace
В Сефора също.
За разлика от аптечната мрежа. Close

# 101
На мен са ми давали с открито раздразнение само веднъж, при положение, че им споделих какъв цвят искам, но “консултантката” ми даде с 3 тона по-тъмен цвят, относно свличането, подготовката преди фдт и като цяло грижата за кожата е много важна. При мен цял де издържат- DW, всички на KVD, Tarte-Face Tape.

# 102
Момичета, може ли съвет как подготвяте и най-вече хидратирате кожата преди основата? Може и линк с видео, ако сте попадали и е ефективно Simple Smile
Все ми се струва, че не успявам да я хидратирам достатъчно и по някое време, зоната около очите ми става много суха, бръчките се очертават. Благодаря ви Simple Smile

Или по-скоро вашите начини и продукти за хидратация Simple Smile

# 103
Аз използвам сутрин-серум+слънцезащита (ползвам на Skin1004-Water fit sun serum spf 50), серумът е на Сефора-Vitamin C+E glow, след това база, която ако е на водна основа го комбинирам с фдт на същата основа (същото важи и за силиконови бази и фдт с някакъв вид силикон в него), пробвала съм без база, но не ми харесва как стои с фдт. Вечер понякога слагам направо нощен крем, старая се всички продукти да са с лека текстура и без аромати, тъй като ако не попива и имат силен мирис не се разбират с кожата ми, нощният ми крем е на Kiehl’s-Midnight recovery cloud cream, но не съм много впечатлена и ще търся нов скоро. Също слънцезащитите на Supergoop! - glow и invisible ( тази с гелообразната текстура) при мен се държат много добре, кожата ми е комбинирана. За околоочен ползвам на Innisfree-green tea.

# 104
Или по-скоро вашите начини и продукти за хидратация Simple Smile
Аааах, опасявам се, че колкото жени, толкова и комбинации от продукти, а при някои по-луди като мен - многобройни комбинации от многобройни продукти в зависимост от сезона и състоянието на кожата ми. Но накратко...

Ползвам 80% корейска козметика, най-често се стремя "рутината" да е съставена от продукти на 1, макс. 2 бранда (аналогични или допълващи се серии)
1. За да не се изсуши кожата още при миене е важно и то да е адекватно - при мен двустъпково (олио или балм + пяна или гел или ензимна пудра вечер; сутрин обикновено само 1 лек продукт за миене)
2. Почвам с тонер - 1 или няколко пласта.
3. След това е ред на есенции или серуми - 1 или повече.
4. Слагам и серум за очи в околоочната зона.
5. След това очен крем (макар, че има много богати серуми за очи, които могат да се ползват самостоятелно, особено с грим, когато може да се прекали с продукти лесно)
6. За лицето - лек хидратант тип корейска емулсия.
7. Сънскрийн или база за грим със СПФ фактор.

8. Няколко пъти в седмицата (2-3) овлажняващи маски от всякакъв вид. Почти всеки ден с кафето независимо дали съм сложила или не маска слагам хидратиращи пачове за очи (след измиването, но преди всичко останало)

Ами това е общо взето. В момента ползвам ето тези продукти (ще се самокопирам от темата за корейска козметика):
Скрит текст:
... последните 2-3 седмици ползвам   продукти от 2 прилични овлажняващи серии - тонер и емулсия на Миша; есенция, очен гел и крем крем-гел на Sum37. Toзи крем гел почти го бях отписала, но учудващо добре стои сега (при мен горещниците минаха, темп. е 16-28C).

Към този очен серум добавям само крем при нужда - имам остатък от един доста лек като консистенция на CDP:

PS И държа да кажа, че абсолютно вярвам, че добре хидратирана и гледана кожа се прави първо и най-вече с постоянство и далеч не е задължително продуктите да са претенциозни и/или скъпи. Освен продукти имаме нужда от минимум захар и сладко, много вода, минимум слънце, допълнително витамини и минерали, липса на цигари, движение на чист въздух + пот и нещата се случват. Но всеки ден по малко!

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 17:40 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт