Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 685
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 690
Няма логика при развод тя да получава издръжка за минали години, защото схващането е, че тя е тази, която не е подсигурила и успяла да създаде/ запази домашния уют, мъжът й и тя самата да се чувстват добре у дома/ заедно. В по-консвервативните системи тя си тръгва с това, което е по нея - дрехи и бижута. Даже с трудности да си вижда децата, ако има такива.
Ти това одобряваш ли това? Винаги само жената да се приема за виновна и да плаща цената, независимо каква всъщност е истината?

# 691
Аз съм и умна, и красива. Затова си живея сама и ползвам мъжете само за секс. Мъжка логика, нали?...Като не могат да ми дадат повече. Сори!
Децата не са ми на дневен ред, защото са отгледани.
Едно време, ако го бях казала това в патриалхално общество щяха да ме пребият с камъни.
Всъщност зависи. Ако успея да излъжа някой да ми помогне, използвам го без да се замисля. Аз обаче се пазя да не ме използват, разбира се.🍽️

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 21:23 от Ravenna

# 692
Ем съм умна, ем убава.
Борисе, снимки искаш ли?

# 693
  • София
Така де, към жената само очаквания, плюс да си даде свободата, а мъжът като цяло просто трябва да съществува... Така е рекъл Бог Joy Ако нещо се обърка, жената е виновна, той мъжът нали е съществувал, каква друга отговорност може да му се търси? Слушайте внимателно, да знаете от какво да стоите надалеч.

# 694
  • Чужбина
Така де, към жената само очаквания, плюс да си даде свободата, а мъжът като цяло просто трябва да съществува... Така е рекъл Бог Joy Ако нещо се обърка, жената е виновна, той мъжът нали е съществувал, каква друга отговорност може да му се търси? Слушайте внимателно, да знаете от какво да стоите надалеч.

Кой сега е необективен? Аз писах и за задълженията на мъжете.
Иначе за всички е ясно, че пазителката на дома, на усещането за семейство, е у жената.

# 695
Борис дори не си направих труда да го чета. Обикновен инсел

# 696
Скрит текст:

Иначе за всички е ясно, че пазителката на дома, на усещането за семейство, е у жената.
И ако нещо се обърка, вината е само нейна, така ли?

# 697
  • Чужбина

Какво е инсел? Без труд и четене каква еманципация?

# 698
тя еманципацията не се раздава според заслуги..

# 699
  • София
127 отговора съм жена или патка? Емаци, де.

# 700

Какво е инсел? Без труд и четене каква еманципация?
Вземи прочети ти.
Това беше последната капка внимание от мен.
Сигурно не ти е лесно вече, когато не ти се полага жена само защото имаш пишка, а сега трябва да ѝ покриваш изискванията, съжалявам те искрено.
Не разбирам защо се връзвате на един самотен мъж, който комуникира с жени само в интернет и то в бг-мама.
Личи си, че е нереализиран.

# 701
  • София

Кои изисквания? Цитирам - що годе здрав, да не пие много, да не ходи за дълго надалеч, и да е що годе с всичкия си Joy Ейй, и аз искам такива изисквания като жена, може ли? А, дължал и издръжка някаква - ама помня в теми, в които жените са писали, че мъжът не допринася финансово, как си писал, че те са виновни и да го търпят... така че, толкова за това "задължение" Wink А, да, и да задоволява ежедневните нужди на жената - да си припомним темата, в която мъжът не правеше вече секс - жената да си го търпяла. Те че са смешни като задължения, са смешни, ама не са и задължения - а нещо като препоръки - ако може, може, ако не може, здраве да е, има жена, да го търпи Joy

# 702
  • София
Е, не. Той сам си се връзва, завръзва, ние само леко по нанадолнището … Laughing

# 703
  • Paris, France
Няма логика при развод тя да получава издръжка за минали години, защото схващането е, че тя е тази, която не е подсигурила и успяла да създаде/ запази домашния уют, мъжът й и тя самата да се чувстват добре у дома/ заедно. В по-консвервативните системи тя си тръгва с това, което е по нея - дрехи и бижута. Даже с трудности да си вижда децата, ако има такива. Апропо, това се дава и в момента по ТВ под формата на съвременни турски сериали, по които именно много жени въздишат.

E, че с 5 кила злата по нея и 5 ката дрехи все ще успее да си оправи живота, предвид че се връща да живее у баща си или някой брат и ще я хранят. Издръжката на децата е за мъжа.💃

Ако не се беше женила или си беше направила 7те или 10 аборта, нямаше да я има дилемата развод или нещастен брак и нямаше да има деца, които да опитва да си вижда. Voilà.

# 704

Типичен woke прийом. Етикетаджийството.
Не съм чела, но порицавам.
За ваше разочарование нищо ново не измисляте. Този прийом се използва от поне 5000 години насам. Нямаш доводи в дискусията, лепваш на опонента някакъв епитет, в 99% от случаите конюнктурно негативен, и това е. Убиваш дискусията, той почва да се оправдава, а ти си победител (ка Wink ).
Този прийом си има и точно определение, но по-добре да не го споменавам, защото... защото времената са такива. Неграмотните, смятащи, че света започва (и свършва) с тях, държат властовите структури и се поддържат взаимно. Това поне трябва да им се признае като полезна черта

Общи условия

Активация на акаунт